23.4 C
Vaslui
06-iul.-2022

Șoc pentru clienții Lukoil: compania i-a chemat la pompe să-și facă plinul la mașini

ALARMANT… Una dintre companiile rusești care își desfășoară activitatea pe teritoriul României și, inclusiv, la Vaslui, este Lukoil. Cum atacul Rusiei împotriva Ucrainei deja a început, au apărut și primele semne că, de pierdut, în acest conflict au și companiile ruse. Astfel, un vasluian angajat al unei firme în contract cu benzinăria rusească, a fost anunțat să-și facă plinul la mașină cât mai repede pentru că, pe viitor, nu se știe ce va urma. Posibil ca cei din conducerea firmei rusești să se aștepte la un embargou prin care să li se interzică să mai opereze pe teritoriul României. De asemenea, pe lângă ucrainieni, moldovenii au început să se teamă de un eventual atac rusesc după ce oficialii ruși au anunțat manevre militare și în Transnistria. În replică, un fost ambasador moldovean a cerut Armatei Române să treacă Prutul și să apere Basarabia.

La mai puțin de 24 de ore de la primul atac rusesc împotriva Ucrainei, au apărut și primele reacții. Astfel, una dintre companiile rusești ce-și desfășoară activitatea în țara noastră și, implicit, în județul Vaslui, Lukoil, a venit cu un mesaj ce ridică semne de întrebarem către clienții săi. «Compania la care lucrez are un contract de furnizare de combustibil cu benzinăriile Lukoil. Mai precis, un așa numit card de combustibil. Astăzi am primit un telefon de la angajații benzinăriei prin care îmi solicitau să fac plinul la mașină cât mai repede posibil. Telefonul mi-a ridicat semne de întrebare mai ales că, de la firma la care lucrez, avem stabilite zilelele în care putem face alimentarea mașinilor. Acum nu știu ce să mai cred și cu conflictul ăsta și rămâne să vedem cât de mult ne va afecta și pe noi sau, dacă nu cumva, va veni și peste noi», spune un vasluian. Altfel spus, cei din conducerea firmei rusești să se aștepte, de fapt, la un embargou care să le interzică să-și mai desfășoare activitatea pe teritoriul României. Între timp, tot mai mulți ucrainieni vin în România și prin Vama Albișa dar, conform unor surse, nici unul nu a cerut, până acum, azil. Deocamdată se vorbește doar de tranzit. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor mai ales că și moldovenii de peste Prut au început să se teamă de un eventual conflict militar în condițiile în care ministrul rus al Apărării a anunțat debutul unor exerciții militare și în Transnistria, republică separatistă la Vest de Ucraina și vecină cu Republica Moldova.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Cat poti fi de prost…
    Cum Cândești ca un angajat ar fi sunat un client sa isi faca plinul…ce daca azi ai cumparat peste 2 zile nu mai este benzina sau motorina si ai fi rezolvat o problemă??
    Daca se va intampla asa ceva …d zeu sa ne fereasca ..nimeni nu va avea de unde sa cumpere…nu va mai intra nici un litru de petrol in tara si va fi sigur criza
    Toti vom fi afectati indiferent daca e Lukoil,OMW.sau Rompetrol.s.a.

    • Nu ” d-zau” al tau cu d mic o sa ne ferească, ci unele animale cu 2 picioare fuck rau semenilor. N -are nicio treabă D-zau…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here