spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

Societatea de termoficare din Focşani, ameninţată cu o amendă de peste 4 milioane de euro. Când vine apa caldă

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SC ENET SA Focşani trebuia să cumpere până la 30 aprilie 43.000 de certificate verzi, motiv pentru care este cu sabia deasupra capului, în condiţiile în care Uniunea Eoropeană este pe punctul de a o amenda cu peste patru milioane de euro.

Administratorul special al ENET, Manole Merchea, a anunţat, în cadrul unei emisiuni televizate, că Uniunea Europeană este pe punctul de a aplica societăţii de termoficare ENET SA Focşani o amendă care depăşeşte patru milioane de euro.

„Până pe 30 aprilie, ENET trebuia să depună certificatele de bioxid de carbon. Orice mare poluator trebuie să depună aceste certificate care s-au dus la nişte preţuri aberante. Certificatele sunt nişte taxe care se plătesc pentru poluare. La fiecare tonă de bioxid de carbon emis în atmosferă avem un certificat. Banii aceştia după certificat se duc în proiectele care vizează proiectelede decarbonizare, de protecţie a mediului. În felul acesta, Uniunea Europeană îşi adună bani pentru a susţine aceste investiţii, care vin pe urmă sub formă de proiecte de finanţare. Amenda este de 100 de euro pe fiecare certificat şi sunt 43.000 de certificate. Nu le putem plăti pentru că suma este enormă. Deocamdată, nu ne-au trimis amenda pentru că este aproape o situaţie generală”, a spus Manole Merchea la Televiziunea Atlas.

Citeste mai mult: adev.ro/rbv49q

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.