31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Societatea Transurb are o nouă conducere provizorie după ce majoritatea PNL-USR s-a impus la vot

ALEȘI… Noul Consiliu de Administrație al Transurb ales de majoritatea PNL-USR este format din : Alexandru Violeta -12 voturi pentru, Aprodu Cătălin – 12 voturi, Avram Rusu Gică – 12 voturi, Hosofschi Angel -12 voturi și Moldoveanu Alin Ioan -12 voturi”.

VOT… Operatorul de transport public local din municipiul Vaslui are un nou Consiliu de Administrație după ce, mai bine de o lună, taberele PSD și PNL-USR s-au faultat reciproc în ședințele de Consiliu Local. Prima lovitură din partea adversarului a primit-o primarul Vasile Pavăl, care pe 19 aprilie a propus reînnoirea mandatelor membrilor Consiliului de Administrație, propunere pe care liberalii și usri-știi au respins-o la vot. În ședința din 9 mai, liberalii au venit cu varianta unor nume noi în CA-ul Transurb și împreună cu colegii de la USR au ales cinci persoane dintr-o listă de 12 candidați, însă din cauză că un consilier liberal a lipsit de la ședință, proiectul nu a mai devenit hotărâre, din lipsă de voturi. A fost un stâng în dreptul pe care liberalii și l-au dat singuri. Pentru a nu mai repeta greșelile din trecut, cele două partide care formează majoritatea în legislativul local s-au asigurat ieri, înainte de toate, că au toți consilierii prezenți, pentru ca mai apoi să propună trecerea proiectului lor de hotărâre privind desemnarea noilor membri CA de pe locul 15 al ordinii de zi pe locul 3. În urma votului exprimat de cei 12 consilieri PNL-USR, noii membri ai Consiliului de Administrație Transurb sunt: Angel Hosofschi – economist/administrator service, Ioan Alin Moldoveanu – reprezentant comercial, Violeta Camelia Alexandru – jurist/avocat, Cătălin Aprodu – economist/ șef stație CFRII și Gică Rusu Avram – economist/ director economic. Aceștia vor fi administratori provizorii la Transurb, care vor ocupa funcțiile pe o durată de patru luni, dar nu mai mult de finalizarea procedurii de selecție sau reînnoire a acestora.

După ce președintele de ședință a dat citire proiectului de hotarare initiat de liberali si usr-isti, consilierul Alexandru Barbu, de la PSD, a anunțat că el și colegii lui de partid nu participă la vot, la acest demers achiesând și consilierul ALDE, Sorin Radu. In schimb, la discuțiile de dinaintea votului a luat parte consilierul Leonard Negruți, care a încercat să împiedice adoptarea proiectului, invocând tot felul de motive puerile, precum decontarea plății anunțului și calitatea proiectului de hotarere, despre care a spus că “a fost făcut pe genunchi”. “Eu consider că este apanajul tuturor celor 23 de consilieri locali să ia o decizie atât pentru menținerea dosarelor deja depuse și să dea undă verde pentru publicarea anunțului. Vă întreb: cum s-a efectuat plata către publicațiile unde s-a afișat acest anunț, în baza la ce? (…) Nu încercați să mișcați genunchii în timp ce scrieți inițiativele”, a fost sfatul dat de consilierul PSD celor din majoritate. Acesta a primit răspuns de la secretarul Primăriei Vaslui, Eduard Lăcătușu. “Este o inițiativă conform Codului Administrativ care vine din partea consilierilor. Toate procedurile sunt decontate, inclusiv cele care țin de publicarea anunțurilor în presă”. Ca penibilul să continue, Negruți a cerut secretarului Lăcătușu să arate factura privind plata anunțului. Pentru a depăși momentul, viceprimarul Lucian Braniște a cerut o pauză de 10 minute pentru a fi studiate dosarele candidaților, solicitare cu care președintele de ședință a fost de acord, în ciuda opoziției consilierului Barbu.

Rezultatul votului

Reveniți din pauză, consilierii PNL și USR au trecut la votarea proiectului de hotărâre, din comisia de numărare a voturilor făcând parte consilierii Luminița Vârlan (PSD), Mihaela Bohotineanu (USR), Maria Clătinici (PNL) și Mitică Jora (PNL). După alte aproximativ 10 minute de numărare, rezultatul votului a fost citit de președintele comisiei, Mitică Jora. “Voi nominaliza doar candidații care au primit voturi “pentru”: Alexandru Violeta -12 voturi pentru, Aprodu Cătălin – 12 voturi, Avram Rusu Gică – 12 voturi, Hosofschi Angel -12 voturi și Moldoveanu Alin Ioan -12 voturi”. După anunțarea rezultatului, proiectului de hotărâre a fost adoptat cu votul majorității absolute, devenind astfel hotărâre a Consiliului Local. Noii administratori vor ocupa functiile pe o perioada intre patru si sase luni, pana se va finaliza procedura de selectie sau a reinnoirii acestora.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

 1. Sugerez șefului gării CFR,daca tot are mandat sa ia și domnia sa un exemplu pozitiv de la trecerea peste calea ferată de dincolo de gara Bălteni unde este covor cauciucat și să facă unul asemănător la trecerea de cale ferată,in oraș, spre Rediu!
  Băăi…autorități incompetente, nici măcar de atîta lucru nu sunteți în stare: sa amenajați o trecere peste calea ferată! O țineți precum podul de la Crasna ,vreo 10 ani așa,ba că facem trecere pe dedesubt,ba pe deasupra!
  La Brodoc după prima ploaie ați început să schimbați podurile peste șanțuri…
  Bravo autorități! Sunt mîndru de voi !

 2. Pentru ca motivul disperarii este langa Transurb,
  atentionez aici, asupra dispretului manifestat de Primaria Vaslui fata de oamenii, care circula cu transportul in comun pe teritoriul judetului Vaslui si mai departe.. Mutarea Autogarii intr-o curte plina de praf, hopuri si hartoape, fara afisare corespunzatoare nu arata decat dispret. Sa va mai voteze curcile!

 3. Păi unde e schimbarea?
  Analfabetul ăla de Aprodu ( conform DEX – aprod, aprozi, s. m. – hoț începător, ucenic ) a fost președintele al Consiliului de Administrație al Transurb în ultimii 4 ani, cel care a ajutat-o pe Plăcintă să fie directoare la ordinele PSD.
  Chiar sunt atât de proști consilierii PNL care l-au validat ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here