8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Socrul lui Şerban Huidu a ZDROBIT şi el un Logan. Nu a coborât să vadă dacă victimele trăiesc

- Advertisement -

Vintilă Matei (60 de ani), socrul lui Şerban Huidu şi fostul senator PSD de Vâlcea, a provocat, pe 14 aprilie 2012, un accident similar cu cel al ginerelui său, Şerban Huidu. De această dată, nimeni nu şi-a pierdut viaţa.

Maşina făcută praf de socrul lui Şerban Huidu

În octombrie 2011 Şerban Huidu (36 de ani) a ucis trei oameni, care se aflau într-un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar, în localitatea Timişul de Sus. În aprilie 2012, Vintilă Matei, socrul său, aflat la bordul unui Nissan a intrat pe contrasens şi a spulberat o altă maşină, un Logan, la fel ca în cazul fostei vedete TV. Accidentul s-a produs tot în curbă şi tot din cauza vitezei excesive. Printr-un miracol, deşi Loganul a fost serios avariat, victimile au scăpat cu viaţă. Fostul senator, care a scăpat nevătămat, nu a coborât din maşină pentru a se asigura că pasagerii din Logan mai trăiesc sau pentru a le oferi ajutor. Accidentul s-a produs pe 14 aprilie 2012, în Sâmbăta Mare, în zona barajului de pe râul Argeş, de la Mihăileşti. „Stăteam pe bancheta din spate. L-am văzut cum vine cu viteză spre noi şi mi-am dat seama că impactul va fi inevitabil. A fost groaznic. După ce ne-a lovit, maşina s-a învârtit de mai multe ori, au explodat airbagurile şi în maşină s-a făcut ceaţă, nu se mai vedea nimic, nu mai puteam nici să respirăm. În momentele acelea am fost sigură că nu vom scăpa şi că vom muri. Am crezut că ne vom răsturna în lac şi ne vom îneca”, a declarat Marinela, una dintre victime, pentru „Adevărul”.  „Cineva a oprit şi a venit să ne ajute să ieşim din maşină. Am ieşit pe geamuri şi ne-am uitat unii la alţii să vedem dacă suntem teferi. Aveam sânge pe faţă şi pe mâini, ne tăiaserăm în cioburile care au sărit din geamurile sparte. Mama era şi ea lovită foarte rău în zona pieptului. Tot şoferul care ne-a ajutat a sunat la 112 şi a anunţat accidentul. În tot acest timp, cel care a intrat în noi nu a venit nici măcar să vadă dacă am scăpat cu viaţă. A ieşit din maşină abia când a venit Poliţia, şi nici atunci nu s-a uitat la noi”, a povestit Marinela R. Aceasta, alături de mama sa, a fost dusă la Spitalul Judeţean Giurgiu, unde a primit îngrijiri medicale.

Poliţia a sfătuit victimele să stea de vorbă cu „domnul senator”

„Pe 30 aprilie 2012, am fost cu toţii la Poliţia Giurgiu să depunem plângere. Atunci, poliţistul care se ocupa de caz ne-a spus să nu ne grăbim şi ne-a rugat să stăm mai întâi de vorbă cu «domnul senator». Când ne-am întâlnit, Vintilă Matei ne-a spus că-i pare foarte rău de cele întâmplate. Atunci i-a propus soţului meu o înţelegere. A zis că ne poate oferi 2.000 de euro, în două tranşe, un fel de compensaţie pentru traumele fizice şi psihice suferite în urma accidentului. Condiţia era, bineînţeles, să nu mai depunem plângere. Ne-a zis că i-a murit soţia de curând şi că are multe probleme. Aveam de plătit rate la maşina distrusă în accident, aşa că am acceptat. Ne-a trimis chiar şi un act pe care să-l semnăm la notar”, a declarat Marinela R. pentru „Adevărul”. Vintilă Matei nu a mai răspuns apoi la telefon. La 1 iunie 2012, cele patru persoane rănite din autoturismul Logan spulberat de bolidul de lux al lui Vintilă Matei au depus plângere la Poliţie. Pe numele fostului senator PSD a fost deschis dosar penal. „În ziua de 14.04.2012, ora 15.00, numitul Vintilă Matei, în timp ce conducea auto Nissan Maxima, cu nr. B-38-XNE, pe DN 6, nu a adaptat viteza de mers într-o curbă la stânga pe un carosabil umed şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar”, au consemnat poliţiştii în procesul-verbal de constatare a accidentului. Anchetatorii îl cercetează pe fostul senator pentru vătămare corporală de culpă (art. 184, Cod Penal), el riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la trei ani.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.