19.9 C
Vaslui
25-iun.-2022

Sofer de microbuz, bãut la prima orã: a rãmas fãrã permis si s-a ales cu o amendã „grasã”!

CONTROALE ÎN TRAFIC… Un sofer de microbuz a fost prins de politistii vasluieni conducând sub influenta acoolului chiar la primele ore ale diminetii. Pe 14 noiembrie, în jurul orei 06:00, acesta a fost oprit în trafic pentru un control de rutinã. Pentru cã emana halenã alcoolicã, oamenii legii l-au testat cu alcooltestul. Nu micã le-a fost mirarea când au vãzut rezultatul: 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Conducãtorul auto a fost sanctionat contraventional conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice cu amendã în cuantum de 2.175 lei. Complementar, conducãtorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadã de 90 de zile”, a transmis Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui.

Este doar unul dintre cazurile întâlnite, weekend-ul trecut, de politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui. Acestia au efectuat mai multe controale în trafic pentru depistarea conducãtorilor de autovehicule aflati sub influenta bãuturilor alcoolice si a verificãrii legalitãtii transportului rutier public de persoane. „În cadrul activitãtilor desfãsurate, politistii rutieri si cei de la structurile de ordine publicã au verificat peste 105 de vehicule, legitimat peste 115 persoane si testat alcoolscopic peste 105 de conducãtori auto. În urma neregulilor constatate, politistii au aplicat un numãr de 30 de sanctiuni contraventionale, în valoare de peste 10.440 lei pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. De asemenea, au fost retinute patru permise de conducere. Cauzele care au condus la retinerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influenta alcoolului”, a mai transmis Inspectoratul de Politie al Judetului Vaslui.

Politistii vasluieni atentioneazã: „Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului”

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice: „Nu vã urcati la volan dacã ati consumat bãuturi alcoolice. Consumul de alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor. Pe lângã posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bãuturilor alcoolice trebuie sã stie cã riscã si închisoarea de la unu la cinci ani sau amendã, aceasta fiind pedeapsa prevãzutã de lege pentru cei depistati în trafic cu o îmbibatie alcoolicã de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodatã, pe timpul cercetãrii, permisul este retinut, fãrã drept de circulatie”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here