2.2 C
Vaslui
03-dec.-2022

Șofer din Roșiești, prins în Iași cu o alcoolemie de infarct! A băut fix în fața polițiștilor, apoi a urcat la volan!

- Advertisement -
BELEAUA CU BMW… Un șofer vasluian s-a ales cu o condamnare pentru conducere sub influența alcoolului, la nici o lună după expirarea termeului de încercare a unei alte pedepse, tot cu alcoolul în cap la volan!

TUPEU… Un bărbat din comuna Roșiești, județul Vaslui, a mers la Iași cu mașina, cu niște prieteni, s-a apucat de băut în mașina parcată pe marginea bulevardului, sub ochii polițiștilor. Nu s-ar fi întâmplat nimic, dacă două ore mai târziu, polițiștii nu ar fi văzut că automobilul a luat-o din loc. Totul s-a petrecut în primăvara acestui an, iar pe 28 septembrie, a primit sentința! Șoferul vasluian s-a ales cu o condamnare pentru conducere sub influența alcoolului. Nu era oricum prima, el având o „recidivă” la Judecătoria Bârlad, când a fost depistat la fel, ca acum la Iași, conducând prin orașul rulmenților cu o acoolemie de infarct.

Aflat în patrulare pe șoseaua Nicolina, un echipaj al Secției 6 Poliție Iași, a observat într-o noapte de primăvară din acest an, în fața unui bloc, un BMW cu numere de Vaslui în care se aflau doi tineri, bând bere. La scurt timp, lângă autoturism au mai venit trei persoane. Polițiștii i-au legitimat și au mers mai departe. După două ore, patrula a observat din nou automobilul, deplasându-se prin Iași. Au pornit în urmărirea lui, BMW-ul a fost oprit, iar șoferul a coborât și a fugit, sărind peste garduri. S-a întors totuși după un sfert de oră, spunând că a fugit de polițiști întrucât s-a speriat. Analiza sângelui i-a stabilit o alcoolemie de 1,99 la mie alcool în sânge. Florin-Lili B. a avut pe rol la Judecătoria Iași un dosar penal, pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului. Bărbatul mai fusese condamnat pentru aceeași infracțiune și în 2018, la Judecătoria Bârlad, când a primit o pedeapsă de un an de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de doi ani. Termenul de încercare i-a expirat în luna martie a.c., cu aproape o lună înainte de a fi prins băut în Iași, așa că a scăpat de a fi încarcerat. Judecătorii bârlădeni au dispus atunci, în 2018, având în vedere alcoolemia mare, anularea permisului de conducere, dar Florin-Lili B. a reușit să obțină altul.

A băut până nu a mai știut de el: o navetă de 20 de sticle de bere!

Conform site-ului www.ziaruldeiasi.ro în seara când a fost prins de polițiștii ieșeni, bărbatul din Roșiești a mers cu cumnatul său, fratele acestuia și încă un prieten, în vizită la un cunoscut. Acolo, băuseră o navetă de 20 de sticle de bere. Au terminat-o și au coborât din bloc pentru a-și cumpăra țigări. Cumpăraseră și băutură, continuând distracția în mașină. Apoi, le venise cheful să se plimbe. „Instanța constată că inculpatul nu a înțeles nimic din condamnarea anteriora, sfidând cu nonșalanță și dispreț normele de conduită, reiterând comportamentul infracțional la scurt timp de la considerarea ca executată a pedepsei anterioare”, au reținut magistrații Judecătoriei Iași. Florin-Lili B. s-a ales cu o pedeapsă de condamnare de 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de patru ani. „Condamnă inculpatul B. Florin-Lili la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Dispune suspendarea executării pedepsei închisorii aplicate sub supraveghere, pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul B. Florin Lili va presta muncă neremunerată în folosul comunității într-una din instituțiile Primăriei Comunei Roșiești sau în cadrul Consiliului Local, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare”, au decis judecătorii ieșeni. În acest interval, el nu va mai avea dreptul să conducă. Pronunțată miercuri, 28 septembrie, sentința Judecătoriei Iași poate fi atacată cu apel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Stați sa-l vedeți pe bețivul de jan bahrim din vutcani.. pe asta nu-l mai prinde nimeni?
    Ca a făcut accident la rosiesti și a fugit..după Care a venit taticu spunând “ca a condus el”, bineînțeles cu Știrea poliției nu mai discutam

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.