-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Șoferi fără permis și fără discernământ pe șoselele din Vaslui!

- Advertisement -

BIZONI ÎN TRAFIC… Doi șoferi au fost depistați zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare. Mai precis, unul circula fără permis și cu o mașină neînmatriculată. Iar altul a sfidat oamenii legii și a fugit cu ei pe urmele lui! S-a dovedit că șoferul era beat și nu avea nici permis de conducere!

În data de 12 ianuarie a.c., ora 12:25, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați pe drumul județean DJ 243, în comuna Pogana, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat provizoriu în județul Vaslui. Acesta era condus de un bărbat de 27 de ani, din comuna Pogana. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar numerele de înmatriculare provizorii montate pe autoturism fuseseră alocate unui alt vehicul. <<În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “ punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”.>>, a precizat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Tupeist beat și fără permis la volan!

Ieri, 13 ianuarie a.c., ora 01:35, polițiștii rutieri vasluieni aflați de serviciu pe drumul național DN 24, în localitatea Văleni, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, prin folosirea semnalelor luminoase și sonore ale autospecialei de poliție, față de un autoturism înmatriculat în județul Vrancea. Acesta nu s-a conformat, continuându-și deplasarea, încercând să se sustragă activității de control. S-a procedat la urmărirea autoturismului în trafic, reușindu-se interceptarea acestuia, după parcurgerea unei distanțe de aproximativ 400 metri. Întrucât conducătorul auto depistat la volan a refuzat să se legitimeze și a devenit recalcitrant, s-a procedat la imobilizarea și stabilirea identității acestuia.

<<În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul de 25 de ani din Boțești, județul Vaslui, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiindcă bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând astfel o valoare de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru refuz de legitimare și tulburarea ordinii și liniștii publice.>>, a mai precizat Bogdan Gheorghiță.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.