spot_imgspot_img
6.8 C
Vaslui
04-mart.-2024

Soferii s-au întrecut în bãuturã si conducere fãrã permis, iar politistii la întocmit dosare penale!!

- Advertisement -

FÃRÃ RUSINE… Zilnic, soferii dovedesc cã sunt din ce în ce mai inconstienti când urcã la volan: beau si conduc, în general sunt tineri inconstienti si fãrã permis auto. Politistii vasluieni efectueazã cercetãri fatã de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale judetului Vaslui, în timp ce încãlcau prevederile legale în vigoare.   

Politistii Sectiei 3 Politie Ruralã Bârlad, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe drumul judetean DJ 242 F, din comuna Fruntiseni, judetul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 31 de ani, din localitatea Grãjdeni, comuna Fruntiseni. Întrucât conducãtorul autoturismului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgentã Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Fãrã permis, cu mopedul neînregistrat , cu plãcuta unui alt moped si cu acoolul în cap! Ãsta, da tupeu!

Politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi, din cadrul Politiei Municipiului Husi, aflati pe un drum public din localitatea/comuna Oltenesti, judetul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un moped prevãzut cu o plãcutã de înregistrare emisã de comuna Oltenesti, condus de cãtre un bãrbat de 34 de ani, din aceeasi localitate. Întrucât conducãtorul mopedului emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, mopedul nu este înregistrat, iar plãcuta montatã pe mopedul depistat apartine unui alt moped detinut de bãrbat. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunilor de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere” si „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

Si femeile conduc fãrã permis câteodatã!

Politistii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Politiei Municipiului Vaslui, aflati pe strada Decebal, din municipiul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de o femeie, în vârstã de 37 de ani, din comuna Lipovãt, judetul Vaslui. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã aceasta are suspendat dreptul de a conduce vehicule, pe drumurile publice. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Vaslui, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Femeie cu curaj! Circulã prin Bârlad fãrã permis! Dar, deloc!

Politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, aflati pe drumul judetean DJ 245D, în comuna Bogdãnesti, judetul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de o femeie, în vârstã de 27 de ani, din localitatea Untesti, comuna Bogdãnesti. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã aceasta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Gãlãtean în Vinetesti, „hai si hui” de capul lui, fãrã permis auto!

Politistii Sectiei 4 Politie Ruralã Husi, din cadrul Politiei Municipiului Husi, aflati pe drumul judetean DJ 244 K, în localitatea Vinetesti, comuna Oltenesti, judetul Vaslui, au depistat si oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Galati, condus de cãtre un bãrbat, în vârstã de 22 de ani, din comuna Nicoresti, judetul Galati. Procedând la efectuarea de verificãri, politistii au constatat cã acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, sub supravegherea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, în vederea stabilirii si probãrii activitãtii infractionale, sub aspectul sãvârsirii infractiunii de”conducerea unui vehicul fãrã permis de conducere”.

Politia nu se lasã! Zilnic continuã sã facã recomandãri!

Politistii vasluieni atrag atentia asupra importantei respectãrii regulilor de circulatie si, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenta bãuturilor alcoolice si a substantelor psihoactive:

Nu vã urcati la volan dacã ati consumat substante psihoactive si/sau bãuturi alcoolice! Consumul de substante psihoactive si alcool scade capacitatea de reactie si de manevrare a autovehiculului, dereglând rãspunsul la stimulii optici si auditivi. De asemenea, alcoolul si substantele psihoactive scad concentrarea, atentia, reflexele si viteza de executie a miscãrilor.

Totodatã, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum.

Rulati cu o vitezã redusã, adaptatã permanent conditiilor concrete din trafic, în special când se circulã în coloanã! De asemenea, pentru un plus de sigurantã, se impune si mãrirea distantei în mers între vehicule.

Purtati centura de sigurantã! Utilizati sistemele de retentie omologate pentru ocupantii din autovehicule!

Nu utilizati telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevãzut cu functia de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceti autovehicule pe drumul public!

Nu bruscati comenzile autoturismului si efectuati fiecare manevrã doar dupã o temeinicã asigurare!

Acordati prioritate de trecere pietonilor angajati în traversarea regulamentarã a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate!

Nu îngreunati traficul si nu obstructionati vizibilitatea prin opriri sau stationãri neregulamentare!

Totodatã, politistii le recomandã pietonilor sã îsi ia toate mãsurile de precautie, pentru a fi siguri cã sunt observati în trafic de cãtre soferi si sã fie întodeauna responsabili atunci când traverseazã strada.

De asemenea, biciclistii sunt sfãtuiti de politisti sã se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, sã circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusã, sã aibã bicicleta echipatã corespunzãtor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.