5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Soferitã aiuritã, cu ochii în tabletã si cu cauciucuri de varã, la un pas de a curma trei vieti!

- Advertisement -

SOFERITA IADULUI…Detalii scandaloase ies la ivealã în cazul accidentului de pe DE 581, pe raza localitãtii Sârbi, în care au fost implicate douã basarabence si un sofer de pe masina Postei. Cercetãrile au arãtat faptul cã soferita în vârstã de 34 de ani, aflatã împreunã cu o altã femeie tot din Republica Moldova, a pierdut controlul volanului în momentul în care s-a apucat sã se uite pe o tabletã, chipurile, pentru a vedea cât mai are de mers pânã la Chisinãu. Mai mult decât atât, dupã producerea accidetului grav, în care atât cele douã basarabence cât si soferul masinii cu care a intrat în coliziune erau sã-si piardã viata, politistii au mai descoperit cã soferita aiuritã circula cu autoturismul având cauciucuri de varã!! Cum carosabilul era cu polei si cu zãpadã, accidentul era iminent! Drumarii de la DRDP Iasi – Sectia Bârlad, bãnuiti initial cã nu au curãtat corespunzãtor DE, au fãcut dovada cã au dat cu antiderapant pe acea portiune. În aceste conditii, soferita poartã întreaga rãspundere pentru cele întâmplate.

Cele douã femei, una de 34 de ani si alta de 53 de ani, din Republica Moldova, veneau din Italia si se îndreptau spre Chisinãu. În toiul noptii, la orele 23.30, pe DE 581, pe raza localitãtii Sârbi, comuna Banca, masina cu numãr de Italia a început sã meargã în zig-zag pe sosea, iar din fatã, dinspre Vaslui spre Bârlad, venea un autocamion al Postei Române, condus de un sofer de 53 de ani, din Suceava. Soferul a încercat sã evite masina în derapaj, dar nu s-a putut si astfel s-a produs un accident înfiorãtor. Masina celor douã basarabence s-a fãcut zob, ele fiind încarcerate. La orele 23.41, la 112 a sunat alarma: pompieri, politie, ambulante (4) – toate din Bârlad, au plecat la accident cu sirenele urlând.

Detasamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu o autospecialã de stingere echipatã cu modul pentru descarcerare, o autospecialã pentru descarcerare, o ambulantã SMURD tip B2 si echipaje specializate, la un accident rutier produs pe DE 581, pe raza localitãtii Sârbi, comuna Banca. Din accident au rezultat trei victime din care douã femei au rãmas încarcerate si strigau dupã ajutor. Din primele informatii, în accident au fost implicate un autoturism cu numãr de Italia, în care se aflau cele douã femei din Republica Moldova si o masinã a Postei Române, în care se afla un bãrbat de 53 de ani, din Suceava. “Cele douã femei extrase din autoturism, au 34 si 52 ani, au multiple traumatisme, sunt constiente, dar în stare gravã. Bãrbatul de 51 ani, sofer pe masina Postei Române, are un traumatism de umãr. Toate cele trei victime au fost transportate la Spitalul Judetean Vaslui de trei ambulante SAJ. La interventie au mai participat EPA Bârlad si încã douã ambulante SAJ aflate în trecere, ele ajungând primele fiind cele mai apropiate, a precizat medicul urgentist Dan Ungureanu, purtãtorul de cuvânt al SAJ Vaslui.

Inconstientã la volan!

Reprezentantii DRDP Iasi aveau la fata locului un utilaj cu antiderapant, deoarece erau în patrulare pe DE 581 în vederea împrãstierii de material antiderapant. Martorii de la fata locului au crezut initial cã masina femeilor a derapat pentru cã nu se împrãstiase antiderapant pe soseaua unde se asternuse un strat fin de zãpadã. Dar cercetãrile politistilor care au fost la fata locului au scos la ivealã adevãrata cauzã a accidentului cumplit care aproape cã le-a omorât pe cele douã basarabence! Masina cu numãr de Italia avea cauciucuri de varã! Mai mult, în momentul producerii impactului cu autocamionul Postei Române, femeia de la volan, cea de 34 de ani, butona o tabletã pentru a vedea cât mai are pânã ajunge la Chisinãu si nu a mai putut controla autoturismul care a intrat în derapaj si s-a izbit frontal de masina Postei Române, rãnind si pe soferul acesteia. Într-un final, dupã efortul fãcut de pompierii bârlãdeni care le-au extras pe cele douã basarabence din masina fãcutã zob, acestea au ajuns la Spitalul Judetean Vaslui, cu rãni serioase la bazin, la membrele inferioare si superioare, fiind în prezent internate pe sectia chirurgie. Soferul de 53 de ani, din Suceava, a refuzat internarea. Ambii conducãtori auto au fost testati pentru consum de alcool, rezultatul fiind negativ. Singurul pasager din masina de Italia, care a scãpat fãrã nicio zgârâieturã, este o pisicã de rasã, apartinând uneia dintre femeile rãnite. Pisica a fost salvatã de pompieri si a fost preluatã de politistii rutieri bârlãdeni care o vor îngriji pânã când va putea fi preluatã de stãpâni. Cât despre soferita zãpãcitã, care a fost aproape sã omoare trei oameni, s-a ales cu o frumusete de dosar penal pentru vãtãmare din culpã!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.