spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Soferul ambulantei furatã la Bârlad a procedat corect

- Advertisement -

Soferul ambulantei furatã din Substatia Bârlad ce a fost lãsatã nesupravegheatã cu cheile în contact nu a primit nicio sanctiune administrativã în urma anchetei interne. Autosanitara, în valoare de 200.000 lei, a fost distrusã complet într-un teribil accident petrecut la sfârsitul lunii august, în urma cãruia un tânãr a murit, iar altul a fost rãnit.

Dupã aproape o lunã de zile de la incident, conducerea Serviciului de Ambulantã Judetean (SAJ) a stabilit cã soferul, cãruia i-a fost furatã ambulanta în timp ce se afla în curtea Substatiei Bârlad, nu are nicio vinã. Potrivit concluziilor anchetei interne reiese cã soferul a lãsat autosanitara cu cheile în contact în curtea substatiei de ambulantã, iar apoi a intrat în clãdirea institutiei pentru a completa o serie de documente. În acest timp, doi tineri de 18, respectiv 21 de ani, au furat autosanitara si au pornit într-o cursã nebunã. În tot acest timp, nimeni nu a realizat cã autosanitara lipseste. Abia când o altã ambulantã a ajuns la locul în care autosanitara furatã s-a rãsturnat, angajatii Ambulantei si-au dat seama cã, de fapt, masina implicatã in accidentul cu victime este a lor. „Am studiat toate actele normative în vigoare si nu am gãsit niciun paragraf care sã-mi permitã sã-l sanctionez pe soferul ambulantei furate. În lege spune cã soferul trebuie sã tinã cheile la îndemânã, în incinta societãtii. Dacã autosanitara ar fi fost lãsatã pe stradã cu cheile în contact si ar fi fost furatã, atunci da, puteam sã-l sanctionãm. Acum noi trebuie sã recuperãm daunele, de 200.000 lei, de la cel vinovat, care a furat, condus si distrus masina noastrã.”, a declarat Aurora Popa, managerul SAJ.

Masina de ambulantã, distrusã complet într-un accident, a fost furatã de doi tineri, în noaptea de 24 spre 25 august, acestia profitând de faptul cã salvarea avea cheile în contact, iar echipajul de interventie nu era în apropiere. Ulterior, cei doi au traversat municipiul Bârlad, au ajuns pânã în localitatea Perieni, situatã la 12 kilometri, dupã care s-au întors spre oras. La intrarea în Bârlad, tânãrul de 18 ani aflat la volan, care nu avea permis de conducere, a pierdut controlul directiei din cauza vitezei excesive, iar masina a iesit de pe sosea. Ambulanta s-a rostogolit de mai multe ori în lanul de floarea-soarelui de pe marginea drumului, fiind distrusã în totalitate. Tânãrul de 21 de ani aflat pe scaunul din dreapta soferului a murit pe loc, în timp ce prietenul lui a suferit rãni usoare, fiind transportat la Spitalul de Urgentã Bârlad si, ulterior, retinut de politisti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.