23.9 C
Vaslui
01-oct.-2022

Soferul cu alcoolemie record, care a omorât un bãtrân în Bârlad, pus sub control judiciar!

- Advertisement -

LEGEA ÎN ROMÂNIA! Soferul cu o alcoolemie ridicatã, care în luna iunie a omorât un bãtrân de 74 de ani, la Bârlad, a primit „clementã” de la însusi pocurorul de caz care l-a bãgat în arest preventiv! A fost pus sub control judiciar, dupã ce a stat aproape 3 luni în arest! Interesant este cã cererea pentru înlocuirea arestului preventiv cu mãsura controlului judiciar vine tot de la procurorul de caz, nu din partea inculpatului! Astfel, din 13 septembrie, Iulian Ciocîrlan, din Bârlad, de 23 de ani, este liber, scãpând de arest preventiv, chiar dacã a omorât în accident un bãrbat de 74 de ani, iar el avea o alcoolemie de 1,15 mg/l de alcool pur în aerul expirat! Alcoolemie pe care tânãrul bârlãdean a contestat-o la Bucuresti, cerând în acelasi timp, prin avocat, suspendarea dosarului pânã la rezultatul contestatiei alcoolemiei si a necropsiei cadavrului victimei sale!

În luna Iunie a.c., Iulian Ciocârlan a condus beat si a comis un accident mortal. Vã reamintim cã accidentul de circulatie, extrem de grav, s-a petrecut duminicã, 19 iunie, în municipiul Bârlad, pe strada Al. I. Cuza. Un bãtrân de 74 de ani, care circula pe partea carosabilã, pe lângã trotuar, având un cãrut metalic pe care îl împingea, a fost lovit în plin de o masinã. La fata locului a sosit în scurt timp o ambulantã cu medic, echipajul medical începând imediat manevrele de resuscitare. Traumatismele suferite de victimã au fost însã grave si, în scurt timp, a fost declarat decesul. Din primele cercetãri efectuate, politistii au stabilit cã autoturismul care a produs accidentul mortal era condus de cãtre un bãrbat în vârstã de 23 de ani, din municipiul Bârlad. În urma testãrii conducãtorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat (adicã peste 2,3 la mie alcool în sânge – n.r.). Judecãtorul de drepturi si libertãti de la Judecãtoria Bârlad a instituit în primã fazã asupra lui Iulian Ciocârlan mãsura controlului judiciar pentru 60 de zile, dar procurorul de caz bârlãdean a fãcut recurs la Tribunalul Vaslui. Judecãtorul de la Vaslui a desfiintat sentinta de la Bârlad si i-a dat mandat de arestare preventivã pentru 30 de zile. Astfel, Iulian Ciocîrlan a intrat în arest preventiv. Pe 13 septembrie, adicã dupã trei luni, procurorul de caz de la Parchetul Bârlad, a solicitat instantei Judecãtoriei Bârlad înlocuirea mãsurii arestului preventiv, cu mãsura controlului pentru 60 de zile, iar judecãtorul bârlãdean a fost de acord si Iulian Ciocîrlan a iesit din arest. Motivul se pare cã ar fi faptul cã dosarul acestuia s-a suspendat, fiindcã inculpatul a fãcut contestatie privind valoarea alcoolemiei, iar pânã când vine rezultatul contestatiei si a necropsiei victimei acidentului, dosarul se suspendã, iar procurorul nu are temei legal sã-l mai tinã în arest preventiv. Cã asa scrie la legea româneascã! Iatã sentinta:

„Admite propunerea formulatã de Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad de înlocuire a mãsurii arestului preventiv cu mãsura preventivã a controlului judiciar, privind pe inculpatul Ciocârlan Iulian. Înlocuieste mãsura arestului preventiv dispusã prin încheierea nr.75/DLC pronuntatã de Tribunalul Vaslui, si prelungita prin incheierea pronuntatã de Tribunalul Vaslui, dar si prin încheierea pronuntatã de Judecatoria Barlad, în dosarul privind inculpatul Ciocârlan Iulian, cu mãsura preventivã a controlului judiciar pe o duratã de 60 de zile. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare emis de Tribunalul Vaslui în vederea executãrii mãsurii preventive a controlului judiciar”, este sentinta datã pe 13 septembrie a.c. la Judecãtoria Bârlad si necontestatã de nimeni!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Corect! Asa spune legea! Legea nu o fac judecătorii și procurorii ci acei pe care i am ales noi! Da, mafioții aleși de noi în parlament ! Magistratii doar aplica ceea ce am votat noi fraierii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.