Soferul supravietuitor vrea sã demonstreze cu trei martori cã familiile victimelor nu suferã!

Marius Nițică și mama lui, Rodica Nițică

MOARTEA POLITISTULUI NITICÃ, DETALII EXPLOZIVE

GRAV… Dezvãluiri uluitoare din cursul procesului în care se judecã moartea sefului de post de la Vetrisoaia, politistul Marius Niticã, si a prietenului sãu, Ionut Mazdrag! Soferul acuzat cã a produs tragicul accident, Rãzvan Hortolomei, continuã sã nege în fata instantei cã el a fost la volanul masinii, chiar dacã expertizele si martorii aratã atât de limpede contrariul. Mai mult decât atât, la ultimul termen, apãrãtorii lui Hortolomei au anuntat un lucru care a socat familiile celor doi morti si a fãcut-o pe cea a politistului Niticã sã iasã public si sã îsi strige suferinta. “Eu nu pot vorbi în instantã. Dar aici pot. Avocata lui Hortolomei a spus cã va veni data viitoare cu trei martori, care sã arate cã noi, rudele mortilor, nu suferim. A mai auzit cineva vreodatã asa ceva? Oare cum poate un martor, oricine ar fi, sã stie ce prãpastie e în inima mea de mamã, care mi-am îngropat bãiatul?! Cine ar îndrãzni sã vinã în fata instantei sã vorbeacã asa ceva, cu mâna pe Biblie?!”, spune, cu ochii în lacrimi, mama politistului de la Vetrisoaia, Rodica Niticã.

La mai bine de un an si jumãtate de la tragicul accident de la Vetrisoaia, în care doi tineri, seful de post din comunã si prietenul sãu, au pierit, rãnile celor rãmasi în urmã sunt departe de vindecare. Dosarul a ajuns în instantã, iar soferul, Rãzvan Hortolomei, un tânãr care era prieten cu ambii morti, este acum cel acuzat de omor din culpã. Viteza excesivã si pierderea controlului asupra volanului au fãcut ca vehiculul sã ajungã în râpa adâncã de câtiva metri. Toti trei au suferit rãni grave, însã dacã Marius Dan Niticã si Ionut Mazdrag au murit acolo, fãrã nicio sansã de a fi salvati, soferul Razvan Hortolomei a avut un înger pãzitor. Cu un picior sfârtecat, acesta a reusit sã supravietuiascã mai multe ore, pânã câinii unui cioban din zonã au dat alarma! Fiind singurul rãmas în viatã, toate sperantele s-au îndreptat spre el, de a povesti adevãrul despre drama petrecutã. Adevãrul, spun familiile mortilor, ar fi putut ajuta la cicatrizarea unor rãni atât de dureroase. Din pãcate însã, în ciuda expertizelor aflate în dosar, dar si a martorilor care îl indicã pe Hortolomei, drept sofer al masinii, în seara fatidicã, acesta l-a luat pe nu în brate si asa o tine.

Hortolomei vrea sã convingã instanta cã unul din morti era, de fapt, la volan!

Fiind un proces cu doi morti, ambii cu copii rãmasi fãrã tatã, dar si cu alte rude care s-au constituit pãrti civile, este lesne de înteles de ce Razvan Hortolomei cautã solutii disperate pentru a arãta ca nu a fost el la volan. Procurorii însã au strâns probe greu de combãtut. Insistenta cu care însã tânãrul vrea sã dea vina pe unul din morti, pentru tragedia de la Vetrisoaia, îi rãneste pe cei din familiile tinerilor care si-au pierdut viata. Mama politistului Marius Dan Niticã nu a mai putut sã tacã: “Eu tac în fata judecãtorului, cãci acolo vorbesc avocatii. Dar câteodatã îmi vine sã strig! Cum e posibil sã spunã cã nu el a fost la volan, dacã martorii spun asta si expertizele legale, dar si probele ADN? Se uitã la noi si ne sfideazã. Pãrintii lui se uitã urât. Mama lui a spus atunci, la noi în casã, cã l-a sunat pe bãiatul ei, dar cã s-a întrerupt convorbirea brusc si s-a auzit o bubuiturã. Atunci se rãsturnau în râpã, pentru cã bãiatul ei vorbea la telefon, mergea cu vitezã si nu era atent la drum. Si a omorât doi tineri nevinovati. I-as întreba pe pãrintii lui, ei pot dormi linistiti? Eu nu pot. Bãiatul meu e în mormânt”, spune, plângând, Rodica Niticã.

SOC: avocatii lui Hortolomei au anuntat cã vor aduce în instantã 3 martori, ca sã “probeze” cã familiile nu suferã!

Ceea ce a scos-o din minti pe mama politistului a fost ceea ce au anuntat apãrãtorii soferului. Acestia au spus cã vor aduce data viitoare trei martori, cu care sã dovedeascã faptul cã membrii familiilor nu suferã dupã cei doi morti. “Cum oare poate cineva sã spunã asa ceva? Eu mi-am îngropat bãiatul, cine mi-l aduce înapoi, cã acum îi dau tot. Îi dat tot ce am, sã-mi aducã bãiatul înapoi. A rãmas în urma lui nora si fetita , care are un an si o lunã. La fel si cealaltã fatã, a rãmas cu copil de un an, un bãietel, distrusi toti, cu pãrinti, cu tot, din cauza mortii lui Ionut. Cum poate cineva sã spunã cã aduce trei martori, ca sã arate cã nu suferim? Cã mergem prin oras, cã fetele ies la un suc, cã încercãm sã trãim normal, dupã o asemenea dramã? Asta e ce vor ei sã arate? Nu le-ar fi rusine, sã le fie! Avocatii nu sunt vinovati, cã sunt plãtiti sã spunã orice. Dar el, Hortolomei, cum gândeste cã poate scãpa cu asemenea murdãrii?”, se întreabã mama politistului, Rodica Niticã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ