spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
30-mai-2024

Solicitarea trãsnitã de la Spitalul Husi, datã din colt în colt în CL: „Aceastã solicitare nu onoreazã pe nimeni”

- Advertisement -

DISCUTII… Controversata solicitare depusã de Spitalul Husi, prin care, chipurile, „un grup de medici” cerea revocarea consilierului Radu Bobârnat din componenta Consiliului de Administratie al unitãtii medicale s-a dovedit a fi un fiasco total. Documentul a pãrut sã jeneze prin continutul sãu, inclusiv pe primarul Ioan Ciupilan, care s-a exprimat în plen: „Aceastã solicitare nu onoreazã pe absolut nimeni”. Ba, la momentul în care presedintele de sedintã a vrut sã prezinte plenului solicitarea în cauzã, s-a iscat si un soi de bâlbãialã, întrucât managerul Popa, vizibil încurcat, s-a dezis cumva de document, sustinând cã el nu l-a semnat si nici nu l-a trimis. Si, iatã asa a picat „mãgãreata” exclusiv pe medicii care nu si-au pretuit cum trebuie propria semnãturã si si-au pus „autograful” pe o solicitare iresponsabilã. Avocatul Radu Bobârnat a vrut sã se discute mãcar putin despre aceastã solicitare trãsnitã, iar convingerea sa, bazatã pe mãrturiile unor medici, a fost aceea cã, o bunã parte dintre doctorii semnatari ai documentului, au fost presati sau chiar amenintati de managerul Popa, sã o crediteze. Managerul Popa, prezent si el în salã, a reactionat, respingând afirmatia, si putin a lipsit sã nu se iste iar o ceartã cu vorbe urâte. Primarul Ciupilan însã a reusit sã îl tempereze: „Domnule Popa, sã nu transformãm sedinta în altceva”. Pânã la urmã, toatã lumea a subscris asupra faptului cã demersul a fost unul jenant si, din pãcate, medicii în cauzã au rãmas sã deconteze singuri, fie si asa, ca un personaj colectiv, toatã tãrãsenia. „Eu am acceptat sã fiu în C.A-ul spitalului, ca sã ajut spitalul. De când am venit eu, la initiativa mea, s-a aprobat Regulamentul. Din 2016, institutia functiona fãrã un Regulament”, a spus consilierul Bobârnat. Indirect, primarul Ciupilan i-a dat dreptate, adresându-se tuturor. „Pãi, ei, în tot acest timp, n-au vãzut cã functioneazã fãrã un Regulament aprobat!”.

Prima sedintã de Consiliu Local, în care zarurile electorale pentru alegerile din 9 iunie au cam fost aruncate, nu a iesit din tiparul consacrat. Consiliera liberalã Cãtãlina Popa a fost, ca întotdeauna, cel mai harnic dintre alesi si a venit cu materialele de sedintã foarte bine analizate, luând cuvântul si expunându-si punctele de vedere. Asa a fãcut si la proiectul de hotãrâre privind Casa de Culturã, unde consilierii aveau de asumat rezultatul evaluãrii managerului institutiei, plasat aproape de… perfectiune. Mai exact, comisia i-a pus 9,93 pentru ceea ce a fãcut în anul 2023. Cãtãlina Popa a sesizat cã din materialul de sedintã lipseste tocmai piesa de bazã, Raportul activitãtii acestui performant manager, dar si faptul cã acesta nu are absolvit nici mãcar un curs de „management cultural”, obligatoriu prin lege. În mod surprinzãtor, primarul Ciupilan s-a arãtat si el nemultumit de faptul cã nu i s-a pus la dispozitie Raportul activitãtii doamnei care conduce Casa de Culturã si, drept urmare, a propus retragerea atât a acestui proiect, cât si retragerea proiectului similar care viza activitatea pe 2023 a managerului de la Biblioteca „Mihai Ralea”. „Sã discutãm proiectele în sedinta urmãtoare, ca sã fie si cele douã doamne manager de fatã”, a spus primarul Ciupilan.

„De când am venit eu în C.A., la initiativa mea, s-a aprobat Regulamentul, cãci, din 2016, institutia functiona fãrã un Regulament”

REPLICI ACIDE…În finalul discutiilor, care pe alocuri s-au acidulat putin, mai ales când a venit vorba despre situatia locurilor de casã date în noile cartiere ale Husului, a venit rândul prezentãrii „Solicitãrii unui grup de medici de la Spitalul Husi”, care, în mod aiuristic, au cerut, negru pe alb, revocarea avocatului Radu Bobârnat din C.A.-ul spitalului. Primarul Ioan Ciupilan a spus cã pe ordinea de zi a sedintei a fost pusã problema doar ca sã fie transparentã, însã, în opinia sa, aceastã solicitare nici nu ar trebui discutatã. Consilierul Radu Bobârnat a vrut însã sã se discute un pic pe marginea a ceea ce sustine „grupul de medici”. A explicat cã majoritatea medicilor au fost presati de managerul Popa sã semneze un asemenea document, dar si cã au fost câtiva care sunt, într-adevãr, mai supãrati. „Acesti câtiva medici, cã sunt doar câtiva, sunt cei care nu prea vin pe la serviciu. Vin târziu si pleacã devreme. Nu îsi fac nici banii de salariu. Ei sunt cei supãrati. Dar ar trebuit sã stie cã în tot acest timp, ceilalti medici, cei mai multi din spitalul Husi, muncesc foarte mult. Îsi fac foarte bine treaba, sunt cãutati de oameni, îsi fac numãrul de cazuri si tin în spate tot spitalul”, a spus, franc, Radu Bobârnat. Primarul Ioan Ciupilan a admis spusele lui Radu Bobârnat, sustinând cã, într-adevãr, sunt medici care îsi fac foarte bine treaba si au peste 100% sectiile pline, dând exemplu pe doctorita Cotae, pe doctorita Trandafir sau doctorita Motea, dar sunt si unii medici care nu au deloc rezultate bune în activitate. „Cât trãiesc eu, nu vreau ca spitalul sã fie închis si de asta vreau sã facem totul ca sã tinem deschis acest spital, în bune conditii”, a spus primarul Ciupilan. „Eu am accepat sã fiu în Consiliul de Administratie al spitalului ca sã ajut. Si asta voi face. Sunt cheltuieli foarte mari la spital, care trebuie analizate. Domnul manager nu trebuie sã stea closcã peste documentele pe care le solicit. De când am venit eu în C.A., de exemplu, la initiativa mea, s-a aprobat Regulamentul, cãci, din 2016, institutia functiona fãrã un Regulament în vigoare, aspect inadmisibil”, a spus consilierul av. Radu Bobârnat. În final, toatã lumea a fost de acord cã „Solicitarea grupului de medici de la spitalul Husi”, care cereau revocarea avocatului Radu Bobârnat din C.A.-ul unitãtii medicale, a fost un demers jenant. Bine cã presedintele de sedintã nu a mai dat citire la lista semnatarilor, ca mãcar ridicolul situatiei sã fie decontat de un personaj colectiv, cu identitate neclarã, semnat simplu si anonim… „un grup de medici”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Vai, dar cum a amutit tot soborul de sustinatori a lui popa cand a aflat cu cata usurinta si-a vandut colegii, acel corp medical valoros, care prin tabelul cu semnaturi, incredintate managerului, si-a dezvelit piepturile sa il apere de dusmanii care il voiau dat jos, care a achiesat (tacit) la felul in care au fost obtinute, sub diverse motive sau amenintari sau promisiuni etc. Acel corp medical s-a facut de ras in modul cel mai josnic si daca nici acum, cand cel pe care il aparau cu acele semnaturi s-a dezis ca Sfantul Petru de Iisus in nici cateva ore, atunci vai de prestanta”” si pretentiile voastre de oameni chipurile cu mintea luminata de atata invatatura. Sunteti asa de usor de prostit incat ma indoiesc sincer si serios de cele elogiate anterior la adresa dumneavoastra.

    • Cum sa zic….greata ,asta e cuvântul și de Ciupilan și de Popa …medicii își apară locul de munca și cam atât ,de pregătiti ce sunt fac ce fac ,unde naiba sa se ducă sa muncească decât la Husi ….bai ,eu zic sa îl lași pe Popa ca aici moare ,o sa iasă intr-o zi din funcție dar mai e pana atunci,la bătrânețe ahaha …îți faci sange rău degeaba ,ca să fie dat jos e o singura soluție:medicii,dacă tot e asa rău cu el dar se pare ca nu e.

  2. Penibilule, mai ai mult sa te faci de grotesc? Acu ca, cacofonie intentionata, te-ai dezis de acest demers al grupului de doctori, corpul doctorilor, sper sa vada si sa inteleaga, e mare lucru, ca un maimutoi fara moralitate si putin interes pentru institutia in capul careia sta, numit sau pus, ii foloseste in cel mai abject mod posibil. Daca ar avea putina prestanta, acest corp al doctorilor s-ar dezice si simti jignit de reprezentarea acestuia de catre popa.

  3. Draga bogda, micule Napoleon sau Htl, pentru tine doar wei dotore, schimba si tu kurul pe care il pupi, nu vrei sa gusti unul de prof universitar, alta aroma, alta consistenta, alt miros. In loc de un basinos plin de smenuri, vezi de unul mai semet. Cara gentuta unui profesoras universitar. Schimba-ti destinul, stiu ca, poti. Mai stai si tu sa vezi o operatie, mai afli si tu cum se trateaza un pacient, ai multe lucruri bune de invatat. Pisa-te cu bolta inca o data pe huseni si du-te intre oameni inteligenți etc.

  4. Satisfacatorule de grup… nu te mai dezice de ei, aia din grup. Saracii au cazut ca prostii in plasa ta iar acu, ca tu nici nu ai stiut si nici nu ai semnat, cum zici tu de obicei cand treaba e nasoala si kkt ul la kur e cat… dar sa nu mai vorbim pe limba ta. Pe scurt, esti un ticalos care nu ai oo si te dezici de orice incepi si care continua prost iar rezultatul e dezastru. Wei doctore, pun pariu ca ei, fara sa stii tu, au vorbit sa fii manager in continuare. Tu nici nu ai fi vrut, grupul de doctori ti-au falsificat evaluare si la-au rugat pe shef sa iti puna satisfacator ca altfel, tu desigur, te multumeai cu nesatisfacatorul vesnic de la scoala si din viata.
    Wei dotore, da-o drak, du-te in lumea ta, daca e una reala si nu sunt toate imaginare, traieste-ti grandomaniile imaginare, cheama pe cei fugariti obligatoriu in concediu la munca si gata. Dispari

    • Un cacat e acest individ și nici asa ca uneori mai bine suporți un cacat decât pe asta ….puslama adunata de pe drumuri de Ciupilan sa poată sa își bata joc de oameni și de instituția unui stat ,căcatul asta pe care nu îl interesează nimeni și nimic inafara de el .Huooo !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.