spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Solomon „manelistul”

- Advertisement -

ACUZE Reprezentanta Asociatiei Culturale „Macondo” din Bucuresti, Florentina Badea, care a fost ieri prezentã la sedinta ordinarã a CLM Bârlad a fost surprinsã neplãcut la aflarea vestii cã a cam fost „dusã cu presul” de consilierii bârlãdeni. Practic, femeia a solicitat, în numele asociatiei respective, aprobarea consilierilor pentru o colaborare cu Primãria Bârlad în vederea implementãrii unui proiect de educatie socialã prin film a elevilor bârlãdeni. Dupã ce în toate sedintele de comisii ale CLM Bârlad proiectul a primit avize favorabile, inclusiv de la comisia juridicã, brusc la începutul sedintei ordinare de asearã, presedintele etern de sedintã Traian Petcu a anuntat retragerea proiectului de pe ordinea de zi. La aflarea vestii, reprezentanta asociatiei bucurestene s-a ridicat în picioare, a solicitat cuvântul si l-a acuzat pe deputatul Adrian Solomon cã i-a blocat proiectul. „Dacã stiam, veneam cu lista de manele pentru domnul Solomon si nu cea de filme”, a spus supãratã Florentina Badea.

La sedinta ordinarã a CLM Bârlad, care a avut loc ieri dupã-amiazã, proiectele de hotãrâre au trecut în câteva minute, fãrã a crea nimãnui emotii, inlusiv proiectul de buget pentru 2012 al municipiului Bârlad. Dintre cele 28 de proiecte de hotãrâre de pe ordinea de zi, au fost retrase trei (punctele 6, 10 si 27 de pe ordinea de zi), la începutul sedintei, de cãtre initiatorul acestora, primarul Constantin Constantinescu. Acesta a fost scutit de surprize, chiar dacã a fost în salã si deputatul Adrian Solomon, care de data aceasta a sustinut proiectele primarului Constantinescu si nu le-a mai „criticat”. Dar, în schimb, n-a scãpat el de criticele unei reprezentante ale Asociatiei Culturale „Macondo” Bucuresti, prezentã în sala de consiliu pentru a-si sustine în plen un protocol de colaborare cu Primãria Bârlad, proiectul de hotãrâre fiind la numãrul 10 de pe ordinea de zi! Cum acest proiect a fost retras, Florentina Badea s-a arãtat nemultumitã si a fãcut scandal în sala de sedintã, acuzându-l pe deputatul Solomon cã i-a blocat proiectul. „Am fost informatã cã domnul Solomon îmi va bloca proiectul si vãd cã asa este, toti tremurati de frica lui. Cum de s-a aprobat în comisii ieri, ba chiar am primit felicitãri pentru initiativã si azi e altceva? Ce v-a fãcut Solomon?”, a spus în plen Florentina Badea, dupã care a iesit din salã.

„Lista de manele” pentru Solomon, nu culturã cinematograficã

Asociatia Culturalã „Macondo” din Bucuresti doreste sã implementeze un proiect de educatie socialã prin film, intitulat „Cinema.Edu”, solicitând ca si municipalitatea sã contribuie la acest proiect cu suma de 20 000 de lei, pentru sustinerea proiectului în cele patru licee din oras. S-a întocmit un protocol de colaborare, care a fãcut obiectul proiectului de hotãrâre retras ieri de pe ordinea de zi. „Asociatia Macondo a invitat orasul Bârlad sã participe la acest proiect cultural, alãturi de alte 14 orase mari. Este vorba de educatie cinematograficã a liceenilor. Am propus acest proiect la Bârlad, pentru cã am înteles cã domnul primar intentioneazã sã refacã cinematograful din localitate si ne-am gândit cã se va plia foarte bine pe proiectele lui. Dar cinematograful este doar o clãdire la temelia cãreia trebuie sã stea educatia cinematograficã a tinerilor. Noi am venit aici cu ideea asta si se pare cã ne-a fost respinsã în ultima secundã, fiind retras de pe ordinea de zi fãrã nicio explicatie. N-am stiut, eu chiar am depus o solicitare de a vorbi în plen si mi-a fost aprobatã, pentru a-mi susține punctul de vedere. Am considerat cã este o lipsã de informatii, la care domnul Solomon n-a avut acces pentru cã n-a participat la nici una din sedintele anterioare (de la comisii – n.r.), inclusiv la cea de ieri de la comisia de culturã unde am dat toate detaliile cerute. Consilierii din comisie au fost toti de acord, ba chiar au aplaudat initiativa. Însã astãzi, înainte de sedintã, am fost informatã cã domnul Solomon va pica proiectul. Eu nici nu stiam cine este acest Solomon si am citit si eu presa m-am interesat cine este Solomon. Si am vãzut cine este, m-a convins, este clar cã nu pune accent pe culturã! Interesant, nu? Este o muncã aici, care s-a depus si nu-i normal sã iei decizii politice aici. Costurile proiectului la nivel national sunt de 200 000 de euro, iar de la CLM Bârlad am solicitat doar 3% din costul total, sumã care este de 20 000 de lei. Exact asta s-a discutat la sedinta de ieri si am propus, pentru ca sã se elimine orice suspiciune, ca suma sã fie întoarsã în comunitatea bârlãdeanã, prin sponsorizarea unui elev talentat din Bârlad, care va fi ales dintre cei care participã la proiect. Dar nu am stiut cã la Bârlad trebuie sã vin cu lista de manele pentru domnul Solomon si nu cu proiecte culturale”, a spus Florentina Badea.

„Este ceva neclar în acest proiect”

Primarul Constantin Constantinescu, cel care a si retras proiectul de pe ordinea de zi, a precizat cã ceva nu îi este clar în proiectul respectiv si de aceea l-a retras, pentru a primi clarificãri. „Noi vom avea la comisia pentru culturã o sesiune de proiecte culturale la care va putea participa si aceastã asociatie, iar dacã proiectul va fi eligibil va primi girul nostru”, a spus primarul Constantin Constantinescu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

142 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.