11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Solomon îi arată fundul, pardon, cartonașul roșu primarului Boroș și spune că acesta nu poate intra în PSD, pentru „că-i pervers”!

ATAC… Deputatul Adrian Solomon începe anul 2022 în forță și, sub pretextul unui fals act de patriotism local, îi transmite, printr-un comunicat de presă, lui Dumitru Boroș un mesaj tranșant de genul: „Nu mai amușina pe la poarta PSD, că noi, cei din Bârlad, nu te vrem!”. Comunicatul se axează pe protestul PSD că administrația bârlădeană a majorat taxele la cimitir și la piața agroalimentară și se încheie apoteotic cu un post scriptum, în care președintele PSD Bârlad îl înțeapă destul de tare pe primarul liberal și îi explică de ce nu poate fi coleg cu el în partid: „Acum vedeți de ce nu va fi vreodată posibil ca Boroș și ai lui să intre în PSD? Sunt perverși!”. De ce ar căuta Dumitru Boroș un refugiu în PSD, când acesta este membru PNL, răspunsul îl veți afla în analiza de mai jos.

Anul 2021 a fost pentru Dumitru Boroș plin de surprize și destul de agitat. În permanență a fost în conflict deschis cu conducerea județeană a partidului său. Și toate acestea după ce în 2019, pe final, organizația sa de la Bârlad reușea o victorie importantă atât electoral, dar cât și în partid, prin impunerea unui senator liberal din Bârlad. Văzându-se cu sacii în căruță, cuplul Boroș-Bîca a încercat marea cu degetul și anume să-l răstoarne pe fostul ministru al Sănătății din funcția de președinte al Organizației Județene PNL. A pierdut atât alegerile interne de la municipiu, cât și pe cele de la județ. Cel puțin în fața lui Tătaru, s-a făcut de râs. Fostul ministru a avut 255 de voturi, Boroș doar 15. De atunci, primarul Bârladului a virat ușor, ușor spre PSD și a cultivat o relație destul de apropiată cu Dumitru Buzatu. Adrian Solomon, stăpânul de la Bârlad al PSD, nu a văzut cu ochi buni această încercare a lui Boroș de a se apropia de Buzatu și a săpat cât a putut la această relație. După plecarea fostului premier, Ludovic Orban, din PNL și crearea noului partid Forța Dreptei, lucrurile păreau că se rezolvă. Boroș cu ai lui urmau să treacă de partea lui Ludovic, iar Tătaru și cu grupul format în jurul subprefectului Onofrei trebuiau să rezolve ecuația găsirii unui candidat destul de puternic ca la Bârlad, în viitoarele alegeri, acesta să-l bată pe Boroș. PSD și Solomon părea că scapă de acest factor de stres și urma, la rându-i, să-și caute candidatul potrivit pentru a-l înfrunta pe Boroș în alegerile din 2024.

Boroș a încercat să cumpere clemența lui Solomon prin numirea lui Feraru la conducerea spitalului bărlădean

Deși avea de ales între PSD și noul partid al lui Orban, primarul Bârladului mută la sfârșitul anului și îi face pârtie lui Ciprian Feraru, un important lider local PSD spre șefia de la spitalul din Bârlad. E de notorietate relația lui Dumitru Boroș cu familia Feraru. În trecut, era cât pe ce să fie nașul lor de cununie, iar în primul mandat, cu prețul trădării, Boroș o impune pe soția acestuia viceprimar din partrea PSD, când dreapta de atunci din CL avea majoritate cu tot cu independentul Bogdan Sârbu. Cu această mutare, Boroș credea că mai „cumpără” un pic de clemență din partea lui Solomon. Probabil că și de la Vaslui, din PSD, Boroș a fost sfătuit să facă această mișcare. Și când totul părea că merge spre o împăcare totală, după ce numirea lui Feraru la spital s-a făcut la început de an, iată că Solomon îi arată fundul roșu lui Boroș, iar mesajul său este atât de tranșant, încât să-l înțeleagă oricine. Acesta este transcris în post scriptum-ul comunicatului și sună așa: „Acum vedeți de ce nu va fi vreodată posibil ca Boroș și ai lui să intre in PSD? Sunt perverși!”. Comunicatul este mai amplu și pleacă de la majorarea unor taxe la cimitir și la piață, unde Solomon îl vede vinovat pe Boroș și liberalii săi, ca mai apoi să i-o trântească ca la piață. „Ce au făcut în plus Boroș și Iosipescu pentru a lua 1/2 l de benzină pentru acces la zarzavat? NIMIC! Așa se întâmplă când pui polițieni (n.r. asa este scris in comunicat) horticoli să conducă servicii publice. Consideră că trebuie să-i “amendeze” tot timpul pe cetățenii contribuabili! Tot cei doi au pus o taxă extra pentru bârlădeni de 3 lei x 12 luni, adică 36 lei/an în locul taxei de 11 lei/an pentru întreținerea cimitirului. Dacă e să adăugăm și dublarea taxelor pe tarabă, putem să ne gândim că primarul și directorul pieței au de îndeplinit o misiune: alungarea clienților din piață către noul centru comercial unde parcarea e gratis! Probabil cei cu ținere de minte își amintesc de scandalul zilnic pe care PNL-iștii îl făceau între 2005-2008 pe taxa de parcare. Atunci era 1 leu. Azi e 3 lei și e liniște mormântală. Înțeleg și eu ce înseamnă taxe mici – mai ai chef de revoltă; la taxe mari – toți tac mâlc… PS: Acum vedeți de ce nu va fi vreodată posibil ca Boroș și ai lui să intre in PSD? Sunt perverși!„

De fapt, Solomon bate șaua ca să priceapa iapa (n.r. Buzatu)

Analizând cu atenție acest comunicat, se vede clar că deputatul Solomon îi transmite clar un mesaj și șefului său de partid, Dumitru Buzatu, căruia îi explică că Boroș este toxic pentru PSD. Și vorbește de o gașcă cu care Boroș operează cum ar fi cea a „polițianului” horticol Iosipescu, cea a senatorului Bîca sau a camarilei din jurul primarului, cum ar fi cadastriștii Luca &compania, cu care vrea să vină să intoxice organizația la Bârlad. Există o teorie în PSD și anume că atragerea lui Boroș în partid vine după ce lui Buzatu, Dan Marian i-a băgat limba în ureche și tot i-a explicat că numai cu Boroș poate câștiga alegerile la Bârlad. Numai că deputatul Solomon se ține destul de tare pe picioare și la parada de 1 Decembrie, de anul trecut, i-a trasmis lui Dan Marian, într-un schimb acid de replici în Piața Civică, că nici el nu are ce căuta în PSD, deși acesta spune la toată lumea că e o chestie de zile, până când va fi în partid cu acte în regulă. Reamintim că Dan Marian este vicepreședinte la CJ Vaslui, grație celor trei voturi cu care PSD face majoritate la județ. În acest moment ALDE, prin președintele său la nivel național, fostul parlamentar de Bârlad, Daniel Olteanu, negociază de zor cu PNL, pentru o fuziune la nivel național, lucru care l-a înfuriat pe Dan Marian. El își dorește ca ALDE să se unească cu PSD, unde micuțul partid practic ar trebui să se dizolve în PSD, doar ca unii lideri să-și salveze funcțiile. Numai că Olteanu își dorește altceva. Vrea ca ALDE să fie balamaua cu care fratele cel mare al fuziunii să închidă ușa în fața competitorilor. De aceea, la București sunt avansate discuțiile între ALDE și PNL.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

37 COMENTARII

 1. Am incercat sa va transmit adresele de mail lq care sa va qdresati dar moderatorul comentariilor nu a aprobat!
  Stiti cine sunt asa ca sunt convins ca o sa ma puteti contacta oricandbpt o asemenea cauza

 2. Solomon este cel mai instruit dintre toti politicienii.Apoi are reactii clare si la obiect :vezi interventiile legate de spital cand dna fost manager lua decizii dupa cum o taia capul lasandu ne fara spital ,vezi management de militian la piata care ne amendeaza cu 3 lei daca mergem dupa marar cu masina , si tot asa .Da,este vocea de care avem nevoie.

  • Asa este!
   Yrebuie sa recunoastem ca mediul politic barladean este dominat de dul deputat Adrian Solomon.
   Ca ne place /comvine sau nu aceasta situatie tine de educatia fiecaruia.
   Am constatat ca fiecare interventie a dlui Deputat Adrian Solomon este precisa,argumentata si bazata pe lege si bunul simt!
   Bunul simt si educatia ar trebui sa primeze in gandirea si manifestarea osmenilor politici!

 3. Citesc cu real interes comentariile nespus de „sincere” si vadit „neinteresate”!
  Ar trebui sa constientizam cu totii ca politica nu este pentru oricine!
  Degeaba esti valoros daca societatea nu te percepe ca valoros!
  Trebuie sa recunoastem cu totii ca dnul Solomon a reusit prin forte proprii sa se impuna la Bucuresti si sa devina Presedinte al Comisiei de munca din Camera Deputatilor!
  Va previn pe cei multi care din invidie il tot critica pe dul Deputat Adrian Solomon ca ii provoc sa mearga sa munceasca in Bucuresti!
  Sunt convins ca 99% se vor opri la Dna Ghica,asta daca nu vor renunta pe la Afumati!😅

 4. Esti o mare RUSINE ,asa numit domn Solomon,nimeni nu te vrea parlamentar ,deputat,din judet. Stim ca-ti cumperi locul la fiecare mandat,TU nu esti ALES. Fata de primar esti o mizerie de om ,o rusine pentru barladeni. Ce ai facut pentru judetul pe care il reprezinti ca parlamentar??? Ce investiti a-i adus ??? Ai sabotat Barladul pentru ca nu te-au ales primar la fiecare buget aprobat.Mutate in alt judet ,ne-ai face cea mai mare bucurie.

  •  21:22

   Interesant comentariul tau!
   Un deputat ales in Parlamentul Romaniei se ocupa cu elaborarea legilor!
   Investitii?
   Ce intelegi prin investitii?
   Si ,te rog mai studiaza un pic morfologia,sintaxa limbii romane!
   „Muta-te ” este corect gramatical !
   Ar fi onest sa nu criticam oamenii care au o pregatire superioara!
   Tine de cei 7 ani de acasa daca stii ce inseamna asta!

 5. Trebuie laudat Boros ca si-a construit un grup bine organizat, cu legaturi in justitie, in politie, in servicii secrete si in parlament!Eu daca as fi in presa i-as lua la puricat pe toti membrii grupului!Mai gasesti o casa in plus,un cont gras, o amanta! Si inca ceva, stie Solomon ca o ruda apropiata lui face parte din gasca lui Boros? Stie el la ce directoras ma refer!

  • Interesant comentariul tau!
   Un deputat ales in Parlamentul Romaniei se ocupa cu elaborarea legilor!
   Investitii?
   Ce intelegi prin investitii?
   Si ,te rog mai studiaza un pic morfologia,sintaxa limbii romane!
   „Muta-te ” este corect gramatical !
   Ar fi onest sa nu criticam oamenii care au o pregatire superioara!
   Tine de cei 7 ani de acasa daca stii ce inseamna asta!😉

  • Domnu’ Botos, dar cum e cu auditul de la Spitalul Beldiman care s-a efectuat in urma sesizării unor nereguli in farmacia centrala a spitalului?
   Cum este posibil ca pentru elaborarea unor medicamente noi sa se regăsească in rețeta originala și alte medicamente ( exemplu: pentru elaborarea a X litri de dezinfectant, pe lângă alcool etilic sau ce alte substanțe ar avea in compoziție, sa se regăsească și sute de comprimate de antibiotice și antiinflamatoare, dar cel mai important, osteocare sirop – osteocare, sa nu crape mâinile, are efect emolient?). Probabil doamna farmacist-șef experimentează alchimia, sa găsească elixirul tinereții. Bine, pentru întreținere sunt operații estetice, Injecții cu diverse, dar efectul e limitat in timp.
   Mi-am adus aminte de functia de farmacist-șef (de fapt, n-am cum sa uit): cum este posibil ca o persoana care n-a avut in viața ei functia de farmacist primar sa poată participa la concursul inițial de farmacist-șef (pentru doamnele de la Runos, toate expresiile derivate cu șef se despart cu cratima, am observat ca v-ari însușit critica cu salariu, dar tot ați scăpat un “venit salar” in fluturașul de salariu), in condițiile in care condiție primordială era acest fapt?
   Cum este posibil ca aceasta funcție sa nu fie scoasă la concurs din 3 in 3 ani? (mai erau și alte funcții, acum nu știu dacă mai sunt).
   Domnu’ Solomon, oare ce răspuns ar da domnul Boros dacă l-ați întreba?
   Sau daca-l întreabă concitadinii care L-au ales (mi-am luat teapa la primul mandat)?

   • P.S.: oare nu sunt niște falsuri informatice?
    Întrebare pentru domnul avocat, actual primar:
    Cum se numește fapta Functionarul public care, luand cunostinta de savarsirea unei fapte prevazute de legea penala in legatura cu serviciul in cadrul caruia isi indeplineste sarcinile, omite sesizarea de indata a organelor de urmarire penala?
    Va mai dau un indiciu: art 267, știți de unde-i acest articol!
    Domnu’ Solomon, mie n-o să-mi răspundă, poate dumneavoastră.

    • „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
     Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
     Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
     Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
     Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
     Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
     Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
     Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
     Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
     Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
     Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
     Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.

     Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
     Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
     Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
     Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
     Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
     Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”
     Nu-i nicio aluzie…
     Eminescu e de vina!

    • Asa este,art 267 NCP
     Multi se gandesc ca sunt mai destelti decat restul si isi bat joc de resurse.
     Conform Legii 82/1991 si HGR 704 /1993 se intocmeste o comanda act justificare prin care se transforma o serie de produse intr-un alt produs.
     Conform art 6 din Legea 72/81 R acest document dupa semnare capata calitatea de act justificativ si poate fi integistrat in evidenta contabila!
     Problema este simpla in qcest caz pt ca reteta/norma LCP / trebuie sa aiba o forma legala de norma,qpeibata si verificata de cei in drrpt!
     Eventuale substante consumate in plus fata de normativ sunt susceptibile a fi imputetate de organele de control ale ANAF sau Curtea de Conturi!

     • Domnu’ Tudorel, văd ca vreti sa fiți diplomat sau echidistant.
      Aici vorbim de abatere de la rețeta inițială, de fals informatic, de acoperirea unor lipsuri (ca sa fiu elegant, sa nu dau cu subiect și predicat).

     • Sau prin aceste falsuri informatice se urmărește acoperirea altor infractiuni…
      Cel mai bine știe farmacistul-șef!

     • Dle „Zorro” ce scrieti dvs ca se intamola la farmacia spitalului constituie indicii temeinice de savarsire q unor infractiuni prevazute si si sanctionate de lagislatia penala din Romania!
      Puteti sa va intrebati de ce institutiile statului sezizate legal nu isi fac datoria?!

     • Doamna prim-procuror a P.J. Bârlad, cine se sesizează din oficiu cu privire la săvârșirea unor infractiuni?
      Mama, sub nicio forma…

   • Din aceasta cauza a fost schimbat serverul IT, cel pe care l-a punctat la realizări doamna “meneger” Rusu?
    Din cauza elaborarilor fictive s-a defectat?!!!!!!

    • Am incercat sa va transmit adresele de mail lq care sa va qdresati dar moderatorul comentariilor nu a aprobat!
     Stiti cine sunt asa ca sunt convins ca o sa ma puteti contacta oricandbpt o asemenea cauza

    • Mda…dna manager a schimbat serverul ,linoleumul,a pus banci noi, adica cam ce trebuia sa faca un angajat de la biroul administrativ.Iar unii chiar au fost impresionati …nestiind ca altele erau proritatile.

     • M-a impresionat, mai aveam puțin și-mi dădeau lacrimile cu sacrificiile personale, pe care le-a făcut ea pentru acest spital, pentru bârlădeni in general…
      Parca am numit-o eu “meneger”!
      Dar, prin derogare, a punctat la c.v. ca a fost funcționar public. A avut calitate…
      La art.267…

    • Recunosc faptul ca sunt necalificat pentru politica!
     As fi mandru daca dnul Solomon,Bica,Tataru samd ar declara ca ma cunosc!
     Recunosc ca educatia militara imi creeaza mari deservicii in aceste vremuri….tulburi/tulburatoare!

   • Scuze pentru doamnele de la Runos: “salar net” se mai regăsește in fluturașul de salariu!
    Exista speranțe, cine știe, poate va reformați de la sine…
    Sunteți pe drumul cel bun, v-ați însușit critica, iar cu puțin studiu individual, poate participați la olimpiada!

 6. Oricum dna Vintilă cu Vasilică visează la postul de primar și viceprimar în mandatul următor, deci dl Boroș nu stie cu cine lucrează așa că mare grijă cu penalul Vasilică și dna Vintilă.

 7. Stai chill Șaormel nu vrea nimeni în PSD!!! Te temi ca vine altul și îți ia locul? Nu se mai găsește așa cocalar ca tine prin Bârlad!!!! Te cerți cu toate etniile conlocuitoare, poate se gaseste careva să te alerge un pic să mai dai jos din burta aia de zici ca acum naști! Nu mai muri tu de grijă altuia,nu îți bate nimeni la ușă! Scârboși și voi de la Vremea nouă! Bleah!!!

  • Daca lui Saormel nu-i place de Bouros puteti sa il adoptati voi, la USR, ca tot se pozitioneaza Bica, prietenul lui Mitica, pentru alianta cu neo-marxistii!

  • Esti rupta de realitate!
   Sau exprimi frustrari personale!
   Se pare ca exista o vorba:sobolanii parasesc primii corabia ce urmeaza sa esueze!
   Pana una alta trebuie sa recunoastem ca un politician are nevoie de pregatire psihica si fizica!
   Nu cu bucurie dar rezonabil fiind constat ca dul deputat Solomon rezista pe baricade de cativa ani buni!

 8. De data asta, chair daca nu imi place Adrian Solomon, trebuie sa dau dreptate liderului rosu de la Barlad! Pai taxele de la Cimitir se vor duce (pe pavele, alei, reparatii, etc) catre firma masonului abonat la lucrari publice (vezi Cimitir, crese, etc) iat taxele de la Piata catre salarii ca doar nu degeaba s-a deblat numarul de angajati de la Piata (in urma unor concursuri inainte de care sefa comisiei de examinare statea la tigare in fata salii de examen cu concurenta, care ulterior a fost „declarata” admisa ca si si administrator)!!!
  Intrebarea care se pune vis-a-vis de numirea catastrofei de manager la spital: Ce Doamne Iarta-Ma au de smenuit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here