0.2 C
Vaslui
05-dec.-2022

Solomon împotriva PSD, cere demisia unui consilier de-al sãu! | VIDEO

- Advertisement -

CIRC TOTAL…Scandalul legat de modul în care s-au repartizat cele 200 de locuri gratuite pentru de case, tinerilor între 18 si 35 de ani, atinge apogeul. Totul a culminat dupã ce deputatul Adrian Solomon a cerut demisia de îndatã din CLM Bârlad a consilierul PSD Sorinel Rãducanu. Acesta l-a înfuriat pe presedintele organizatiei bârlãdene PSD pentru cã a votat lista cu atribuirea locurilor de casã, desi pe listã se afla chiar fiul sãu. Tot circul cu loturile de casã a ajuns si în atentia Prefecturii Vaslui. Eduard Popica, prefectul judetului a fost prezent la Bârlad, unde au fost audiate sase persoane care aveau nemultumiri. Dupã discutia avutã cu fiecare în parte, de fatã fiind si primarul Dumitru Boros, a reiesit faptul cã niciunul dintre reclamanti nu avea dreptul sã primeascã teren! Prefectul Popica a promis cã va analiza plângerile împreunã cu reprezentantii Prefecturii. Din nefericire, lista a ajuns armã politicã, astfel cã PSD Bârlad, care are viceprimar si zece consilieri locali în CLM si care toti au aprobat lista în sedinta ordinarã, acum o contestã si amenintã cã vor face plângere penalã (!!??). Cui? Împotriva propriilor consilieri care au aprobat lista?

Scandalul listei cu persoanele propuse pentru atribuirea de terenuri gratuite în vederea construirii unei locuinte personale, izbucnit dupã sedinta ordinarã a CLM Bârlad din 11 iulie, a ajuns în vizorul prefectului. Eduard Popica a fost ieri prezent la sediul Primãriei Bârlad, pentru a discuta cu cei nemultumiti. Acuzând „mânãrii” si „coruptie” sase persoane (sau reprezentanti ai unor tineri cu dosarele refuzate), au intrat în sala de sedinte pentru a se plânge prefectului. Odatã cu ei a intrat si primarul Dumitru Boros, care a solicitat numele de pe dosarele despre care spun ei cã au fost respinse pe nedrept: Nechita Dan Andrei, Eliza Ghetãu, Noacã Marius, Babaciu Anamaria, Helgiu Marian Gigel si Mihai Marcela. Odatã cu primarul si prefectul, a intrat în salã si consilierul independent Bogdan Sârbu, care a tinut mortis sã facã si el câteva precizãri, reclamând cã s-au încãlcat la votarea listei procedurile legale de vot, în sensul cã desi avea pe listã chiar pe fiul sãu, consilierul Sorinel Rãducanu (PSD) – presedintele de sedintã a votat lista, iar acesta ar fi trebuit sã se abtinã de la vot!

Analiza cu dosarele pe masã!

Primarul Dumitru Boros, cu prefectul Popica un fel de mediator, a adus pe masã dosarele celor sase persoane care reclamau cã au fost „sãrite” din listã intentionat si fãrã a se tine cont cã „ei au nevoie de casã”. Si, de fatã fiind si jurista primãriei Bârlad, Magda Voinea, care a fost secretara comisiei de studiere a dosarelor depuse, fiecare reclamant si-a primit rãspunsul! Nu s-au încadrat în lege! Nechita Dan Andrei nu a adus documentele cerute, Ghetãu Eliza nu a adus declaratia tatãlui sãu cã nu are teren pentru casã în proprietate, Noacã Marius – a împlinit 35 de ani pe 20 decembrie 2018 si conform legii nu mai are dreptul, Babaciu Ana Maria – a împlinit 35 de ani în aprilie 2018, Helgiu Marian – a împlinit 35 de ani în aprilie 2019, la fel si Mihai Marcela, are peste 35 de ani. Ca urmare, prefectul Eduard Popica i-a rugat sã scrie câte o plângere cãtre Prefectura Vaslui pentru a analiza mai cu atentie si împreunã cu specialistii din Prefecturã, dupã care a pãrãsit sala. „Din punctul meu de vedere, astãzi s-au constatat mai multe aspecte. O parte dintre cele semnalate trebuie analizate de specialistii Prefecturii Vaslui si mã refer la lista în sine, adicã la proiectul respectiv si actele care au stat la baza proiectului si a listei. În acelasi timp reactiile oamenilor privind listele în sensul cã se reclamã anumite aspecte privind derapajul de la lege, vã solicit sã faceti o adresã cãtre organele competente de cercetare penalã. În atributiile prefectului nu intrã verficarea comisiei care a întocmit lista respectivã, pe care o reclamati cã ar curprinde si nume incluse cu încãlcarea legii”, a spus prefectul Eduard Popica la plecare.

Lista cu bucluc, folositã ca armã politicã!

Primarul municipiului Bârlad acuzã cã intentia bunã, de a pune în posesie 200 de tineri, conform legii 15/2001, cu vârste între 18 si 35 de ani împliniti pânã la intrarea dosarelor în discutia comisiei de atribuire, a devenit armã politicã pentru PSD si pentru consilierul independent Bogdan Sârbu. Acesta din urmã a fost si el prezent la întâlnirea de la Primãrie si a adus în discutie, de fatã cu prefectul aspecte care vizeazã încãlcãri ale procedurilor de votare a listei respective. „Nu stiu dacã ati luat la cunostintã si despre partea proceduralã referitoare la cele trei proiecte de atribuire a terenurilor gratuite. Sunt trei proiecte – numãrul 3 – lotizarea propriu zisã, proiectul 4 – s-au aprobat listele – cu douã voturi secrete, unul pentru cei care au primit si unul pentru cei care nu au intrat pe listã, precum si proiectul 5 care prevedea înfiintarea comisiei care va reanaliza listele dupã validare. Erau 239 de oameni validati cã au îndeplinit criteriile si numai 200 de locuri de casã. În timpul sedintei, la proiectul 4 am constatat cã presedintele comisiei, Sorin Rãducanu, voteazã desi avea o persoanã pe listã! Pãrerea mea este cã numerele 4 si 5 ar trebui sã fie reanalizate. Eu am fãcut capturã video, prin care arãt clar cã au votat cei care nu aveau voie”, a spus consilierul Sârbu. Prefectul Popica i-a solicitat consilierului Sârbu sã sesizeze în scris cele relatate, dar, surprizã, acesta a refuzat sã o facã, motivând cã nu poate da nume pentru cã nu are ochelarii si nu vede lista!

Deputatul Solomon cere demisia consilierului PSD Sorinel Rãducanu

Organizatia PSD Bârlad a postat pe pagina de socializare un comunicat, prin care Sorinel Rãducanu, consilier local PSD, este „invitat” de cãtre seful sãu politic, deputatul Adrian Solomon sã-si dea de urgentã demisia din functia de consilier! „În urma vizionãrii înregistrãrilor cu sedinta de CL, din data de 11.07.2019, domnul deputat Adrian Solomon si presedintele Organizatiei PSD Bârlad, i-a cerut demisia din Consiliul Local de îndatã consilierului local PSD, Sorinel Viorel Rãducanu. Totodatã, domnul deputat Adrian Solomon cere lãmurirea tuturor aspectelor legate de redactarea procesului verbal în care se mentioneazã cã domnul consilier Rãducanu a votat.”, se aratã în comunicatul PSD Bârlad.

Consilierii PSD, anuntã cu tam-tam cã fac plângere penalã!

NOAPTEA MINTII… Pe lista cu bucluc apar nume grele: fiul lui Sorinel Rãducanu (consilier local PSD), nepotul consilierului PSD Georgicã Motrea, fiul consilierului liberal Adrian Todireasa – cel care si-a donat indemnizatia de consilier la douã asociatii umanitare, iar acum, spun gurile rele cã vine cu mâna întinsã sã cearã teren gratuit pentru fiul sãu ca sã-si facã o casã, cele douã fete ale lui Daniel Buzamãt, precum si multi altii care sunt fini si alte rude cu cei din CLM Bârlad – fie PSD fie PNL. Organizatia PSD Bârlad, în frunte cu viceprimarul Roxana Miron Feraru si consilierii locali bârlãdeni ai organizatiei , au pus-o de o conferintã de presã în care „înfiereazã” cu mânie proletarã pe primarul liberal si comisia din primãrie, cum cã ar fi fãcut ilegalitãti! „Dacã aveau ceva de reclamat, toti cei din CLM, puteau spune în sedintã. <<Aduceti dosarele celor de pe liste aici, acum, sã le analizãm!>> Si se aduceau! Pentru cã nu comisia a aprobat acele liste, ci consilierii locali! Toti! Inclusiv PNL, PSD si cel independent! Eu, ca si secretarul am spus cã acea comisie doar a propus listele – punctajul, etc, ei urmau sã aprobe atribuirea! Nu comisia! Au descoperit o armã politicã, dar uitã cã aceastã armã este cu douã tãisuri! Ei au aprobat, nu comisia! Dacã aveau suspiciuni trebuiau sã cearã dosarele în sedintã!”, a spus primarul Dumitru Boros. Si dupã ce au fãcut conferintã de presã, doar cu presa „dulce” a PSD -ului, cei din Organizatia Bârlad a partidului rosu, dau glas unui comunicat! „Dupã conferinta de presã, ne-am gândit! Am hotãrât sã înaintãm dovezile de încãlcare a legii, depuse de bârlãdenii care au fost declarati neeligibili de cãtre Comisia de atribuirea a loturilor de case, cãtre Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad. De asemenea, vom cere Prefecturii respingerea validãrii HCLM -ului din data de 11 iulie 2019!”, este scris pe pagina PSD Bârlad! Adicã tocmai HCLM pe care ei au votat-o cu amândouã mâinile! Cum vine asta? Votezi una si apoi te dezici si ceri procurorului sã te cerceteze si prefectului sã nu valideze ceea ce tu ai aprobat?? Nu v-am zis eu? Noaptea mintii!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.