18.2 C
Vaslui
03-oct.-2022

Solomon si Petcu, pusi la punct de justitie!

- Advertisement -

AU ÎNCÃLCAT LEGEA! Traian Petcu, viceprimarul Bârladului, a dat din nou cu oistea-n gard, fiind acum bun de platã, împreunã cu cei 14 consilieri locali ai PSD, care au votat proiectul de hotãrâre de încetare a mandatului de consilier local al lui Constantin Corneliu Plesu. Tribunalul Vaslui a dispus, pe 16 ianuarie, anularea HCLM Bârlad din 29 noiembrie, prin care i s-a luat calitatea de consilier local lui Corneliu Plesu, ales pe listele PDL Bârlad. Aceastã decizie a instantei vasluiene este prima din câte vor mai urma, având în vedere încãlcãrile flagrante ale legii fãcute de cei 15 consilieri PSD ai CLM Bârlad, fortati de presedintele lor de partid Adrian Solomon. Din pãcate pentru ei, nu el a încãlcat legea, ci ei, asa cã vor rãspunde pentru toate ilegalitãtile comise.

Tribunalul Vaslui s-a pronuntat pe 16 ianuarie, în dosarul 3311/89/2011, având ca obiect anularea Hotãrârii Consiliului Local Municipal Bârlad, privind încetarea mandatului de consilier local a lui Corneliu Plesu, ales pe listele PDL Bârlad, dispunând anularea acestei hotãrâri. „Instanta decide admiterea actiunii fãcutã de reclamantul Corneliu Constantin Plesu, împotriva pârâtului CLM Bârlad, dispunând anularea HCLM prin care lui Corneliu Plesu i s-a luat calitatea de membru al CLM BÂrlad, în sedinta ordinarã din 29 noiembrie 2011”, a precizat asearã avocatul lui Cornel Plesu. Aflat la cel de-al treilea mandat, Cornel Plesu este cel mai vechi consilier local din Bârlad, dupã ce a fost ales pentru prima datã pe listele PD în anul 2000.

Consilierii PSD Bârlad – buni de platã, în frunte cu viceprimarul Traian Petcu!

În sedinta CLM Bârlad din luna noiembrie, din cei 20 consilieri locali prezenti, 14 alesi, toti membri PSD Bârlad, atent supravegheati de deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, au votat pentru excluderea lui Plesu din CL, trei ai PDL au votat împotrivã, în timp ce trei voturi, apartinând consilierilor PNL, au fost nule. Motivul invocat în hotãrârea anulatã de judecãtorii vasluieni a fost colaborarea acestuia cu fosta Securitate. De fapt, în proiectul de hotãrâre înaintat spre aprobare în plenul CL, viceprimarul pesedist Traian Petcu a invocat un articol din Statutul PDL, care prevede ca cei care au fãcut politie politicã înainte de 1990 sã fie exclusi din rândul membrilor de partid. De altfel, deputatul Adrian Solomon, presedintele PSD Bârlad, a afirmat, în repetate rânduri, la posturile locale de televiziune cã „s-a sãturat de Plesu” si, chiar dacã stie cã justitia este de partea acestuia ( a lui Plesu), el vrea sã treacã prin CLM proiectul de încetare a mandatului de consilier a lui Plesu, pentru cã asa vrea el!

Deputat, viceprimar, … dar hotãrâti!

Chiar dacã la mapa de sedintã a existat si un raport al Serviciului Administratie Publicã, Secretariat, Juridic-Contencios, semnat de consilier jr. Magdalena Ancuta Voinea, din cadrul Primãriei Bârlad, raport care precizeazã cã proiectul de hotãrâre initiat de consilierul Traian Petcu, care priveste încetarea mandatului de consilier local al domnului Constantin Corneliu Plesu, nu se încadreazã la situatia reglementatã de lege, „având în vedere faptul cã pierderea calitãtii de membru de partid, în situatia invocatã în expunerea de motive, se face ca urmare a radierii de drept de cãtre Biroul Permanent Judetean, la propunerea Biroului Permenent Local al organizatiei pe teritoriul cãreia era membru cel în cauzã”, mentioneazã jurista Primãriei Bârlad, cei doi pesedisti de frunte nu s-au lãsat „intimidati” si-au continuat circul politic, fãcând astfel de râs atât partidul cât si pe cei 14 consilieri siliti sã încalce legea, prin votul impus! Cum Cornel Plesu are calitatea de membru PDL, fapt confirmat prin adresa trimisã de Organizatia Judeteanã a PDL, „proiectul prezentat nu a întrunit conditiile de legalitate”, se preciza în raportul serviciului de specialitate al Primãriei Bârlad. De altfel, proiectul de hotãrâre care a fost aprobat de consilieri locali pesedisti, nici nu este semnat de secretarul Primãriei Bârlad, jr. Cãtãlin Haret. Si având în vedere cã viceprimarul Traian Petcu mai are la activ si încãlcarea flagrantã a Regulamentului de functionare a CLM Bârlad, fiind presedinte de sedintã de vreo jumãtate de an în loc de o lunã cât prevede regulamentul, vom asista cât de curând si la alte decizii firesti ale judecãtorilor vasluieni, deoarece pe rolul instantei se mai aflã si alte procese, reclamantã de aceastã datã fiind Prefectura Vaslui, iar inculpat tot CLM Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.