Soluțiile găsite de Primăria Vaslui pentru stoparea accidentelor din zona Dedeman

MĂSURI… Pentru a împiedica producerea accidentelelor în zona Dedeman, se vor monta limitatoare de viteză

VARIANTE… Primăria municipiului Vaslui împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere și ai Poliției Locale au căutat, în ultimele două săptămâni, mai multe soluții pentru a împiedica producerea accidentelelor în zona Dedeman. Pe termen scurt, se va merge pe montarea unor limitatoare de viteză pe ambele sensuri de circulație, astfel încât în zona respectivă să se circule cu 30 km/h, urmând ca pe termen lung să se discute despre o semaforizare la ieșirea din parcarea magazinului, dar și despre construirea unui sens giratoriu la ieșirea din oraș spre Muntenii de Jos, înainte de podul de la Cuvas, astfel încât toți șoferii care ies de la Dedeman și Lidl să facă obligatoriu dreapta.

Conform viceprimarului Lucian Braniște, pe lângă acele dispozitive de limitare a vitezei, vor fi montați și stâlpi de plastic pe mijlocul drumului, în așa fel încât acele dispozitive să nu poată fi evitate. “În urmă cu două săptămâni a avut loc o ședință a comisiei de circulație, condusă de domnul primar, în care au fost propuse mai multe soluții. Săptămâna asta (n.red-10 martie) ne-am deplasat în teren pentru a analiza acele variante, care sunt atât pe termen scurt cât și pe termen lung. Cele pe termen lung depind de costuri și de cooperativitatea celor de la Dedeman. Pe termen scurt urmează să revenim la limitarea de viteză de la 70 la 50 de kilometri la oră și să montăm dispozitive astfel încât în zona respectivă să se circule cu o viteză în jurul a 30 de kilometri la oră. Acele limitatoare vor fi montate înainte de intrarea în parcările celor două supermarketuri, cât și pe sensul opus, înainte de intrarea în curtea Biroului Vamal. În plus, vor fi montați mai mulți stâlpi din plastic din material reflectorizant pe mijlocul carosabilului în așa fel încât să nu poată fi evitate acele limitatoare de viteză” ne-a declarat viceprimarul Lucian Braniște.

Revenirea la 50km/h a limitei de viteză trebuie aprobată de Consiliul Local

Propunerea de schimbare a limitei de viteză de la 70 km/h la 50 km/h trebuie să fie supusă votului legislativului local, ceea ce se va întâmpla la următoarea ședință de Consiliu Local, potrivit primarului Vasile Pavăl. “Discuția privind situația de acolo s-a purtat pe mai multe variante. Se ia în calcul montarea unor limitatoare de viteză, dar s-a propus și montarea unui sistem de semaforizare, cât și a unui semn de circulație la ieșirea din acea parcare, cu obligatoriu la dreapta, urmând ca întoarcerea să se facă într-un sens giratoriu care va fi construit înainte de pod. Vom vedea care dintre soluții sunt cele mai bune, iar în cel mai scurt timp le vom pune în aplicare. Montarea acelor dispozitive de limitare a vitezei fac parte din măsurile pe care le putem lua noi, executivul, însă sunt și măsuri care trebuie să treacă prin Consiliul Local. Una dintre aceste măsuri este limitarea vitezei pe acea porțiune de drum, la 50 de kilometri la oră, măsura pe care o vom propune pentru a fi votată la următoarea ședință de Consiliu Local” ne-a declarat Vasile Pavăl, edilul municipiului Vaslui. Mobilizarea autorităților locale vine după ce în ultimii ani, la ieșirea din oraș spre Muntenii de Jos, în zona magazinului Dedeman, au avut loc zeci de accidente grave, cauza principală a producerii lor fiind neacordarea de prioritate a șoferilor care ies din parcare.
10 COMENTARII

 1. O singura iesire si semafor, iar celor care vin dinspre Barlad sa li se dea verde intermitent doar pe prima banda ptr directia inainte. Sa se permita virajul la sranga ptr a intra la Dedeman si Lidl de pe banda 2, cu stationare la semafor. Astfel reduci si volumul traficului de la giratoriu ICIL, unde trebuie sa intorci ptr a reveni la cele doua unitati economice. DAR, cea mai buna solutie era iesirea pe langa dig la sensul giratoriu din str Decebal cu Ceramica.

 2. O singura iesire dedeman cu lidl si trei semafoare, unu pt.dedeman si doua care sa lucreze simultan pt.str.principala. Problemai simpla si ieftina, dar comisionu i mic si pavalache prefera mai degraba victime decat sa nu primeasca bani.

 3. Solutia cu două semafoare dintre care unul la iesirea din Dedeman sincronizat cu al doilea pentru participantii la trafic ce vin dinspre Barlad, este cea mai simpla si mai economica. Un giratoriu realizat pana in pod este mai scumpa si utila doar daca se realizeaza in proximitatea Dedeman si nu la pod.

 4. DA pentru Semafor!
  Similar iesirii de Carrefour Felicia din Iasi.
  NU pentru sensul giratoriu!
  Deja sensul giratoriu de la Carrefour Era din Iasi creaza probleme.

 5. Jițăilor, acu să aveți în vedere că INAINTE de pod NU este vizibilitate. Când se va opri circulația să dea prioritate ălora care se întorc spre Vaslui, veți avea coliziuni din spate…

 6. Pe termen scurt și pe termen lung ! Băii, chiar așa?
  Eu nu merg in zona aia la Dedeman fix din acest motiv : mi-e foarte…neplăcut sa ies din parcarea aceea; de multe ori am văzut în fața mea multe mașini ieșind riscant din parcare! Daca aștepți prea mult să ieși de acolo,te claxonează cei din spate ,pentru că își pierd răbdarea! Iar voi vorbiți de …termene lungi!
  Hai dați-o dracului! Cred că o să vă fie necesar același termen precum podul de la Crasna! Adică vreo cîțiva ani !
  Nici nu mai știu ce culoare politică mai are municipiul asta! E bine si-asa: măcar nu mai știi pe cine sa înjuri!

 7. sa puneti stilpii aia de demarcatie de la un limitator la altul sa nu se maipoata face stinga dinspre Barlad cum se face ilegal acum.. cit despre Dedeman, ce i asa greu sa le impuneti ceva? e pamintul , dar ala din fata e al vostru

 8. Domnule BRANISTE poate ai observat SAU POATE NU !!!!! Cum se face ca dupa pod pe directia VASLUI – BIRLAD viteza regulamentara este de 50 km / ora ( conform indicatorului de dupa pod , localitate MUNTENI DE JOS ) si tot dupa pod dar pe sensul BIRLAD -VASLUI viteza regulamentara este de maxim 70 km / ora ( conform indicator rotund maxim 70 km / ora ) ???????????????? STIU CA SUNTETI O PERSOANA COMPETENTA PENTRU DUMNEAVOASTRA !!! SA VA VEDEM SI PENTRU VASLUIENI !!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ