spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Sondaj: 68,7% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională

- Advertisement -

Trendul este în creștere față de lunile precedente, arată un sondaj de opinie realizat de Inscop Research, în septembrie, și dat publicității acum.

În luna iunie, procentul românilor care ar fi votat un partid naționalist se ridica la 59,5%. Era o scădere față de luna martie, când procentul era de 66,4%. Acum, numărul a urcat din nou, arată sondajul numit „Neîncrederea publică: Vest vs Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false”.

Potrivit sursei citate, cei care sunt înclinați, într-o proporție mai mare decât media, să voteze pentru un partid naționalist sunt persoane „cu un nivel de educație mai scăzut și rezidenții din rural. Cei care declară că nu ar vota cu un astfel de partid sunt cu precădere persoanele cu educație superioară și gulerele albe”.  „Creșterea procentului este cauzată, în opinia noastră, de infodemia exacerbată în ultimele luni, de guvernarea în derivă și de contextul emoțional al crizelor existente ce induc nevoia socială de stabilitate, care în mentalul colectiv este asigurată în special pe linie paternalistă / autocrată”, spune Dan Andronache, vicepreședintele think-tank-ului True Story ProjecT.
Citeşte întreaga ştire: Sondaj: 68,7% dintre români ar vota un partid naționalist, care promovează valorile religioase și susține familia tradițională

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.