Sorin Cîmpeanu afirmă că în bugetul de anul trecut al Ministerului Educaţiei au fost alocate 32 de milioane de lei pentru toalete în şcoli, dar s-au folosit mai puţin de 19 milioane

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că în bugetul educaţiei pentru anul trecut a fost prevăzută suma de 32 de milioane de lei pentru amenajarea de toalete în unităţile didactice, iar din aceşti bani o sumă considerabilă nu a fost folosită, fapt pe care ministrul îl cataloghează drept “trist”.

Sorin Cîmpeanu a declarat că, având în vedere diversitatea surselor de finanţare pentru domeniul educaţiei – bugetul naţional şi alte şapte surse de finanţare, este nevoie de realizarea unui aşa-numit Program multifond pentru educaţie în care beneficiarii să aibă toate resursele financiare la un loc şi să le poată folosi în mod „coerent”. Ministrul Educaţiei a afirmat că va avea o discuţie pe acest subiect cu reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene.

În acest context, ministrul a explicat că anul trecut au fost alocate, în bugetul ministerului, 32 de milioane de lei pentru toalete.

„În bugetul Ministerului Educaţiei din 2020 am avut suma de 32 de milioane de lei pentru toalete. 32 de milioane. Ştiţi cât s-au folosit? 18,8. Deci nici măcar din buget nu există capacitatea de a identifica, aplica şi rezolva problema. E trist, e trist”, a afirmat ministrul Educaţiei, vineri seară, într-o emisiune la  B1 Tv.

Cîmpeanu a subliniat că bugetul alocat în acest an Ministerului Educaţiei nu a scăzut, faţă de anul trecut, fiind de 3,6 din PIB, la fel ca în anul 2020.

„Nu avem scădere nici în valoare absolută în ceea ce priveşte bugetul alocat educaţiei, şi nici procentual. 3,6% din PIB. Suntem departe de 6% din PIB, dar este angajamentul coaliţiei de guvernare ca, prin creşteri succesive, de la 3,6% să ajungă la 6% din PIB”, a adăugat ministrul.

Sorin Cîmpeanu ar putea amenja centre de vaccinare pentru angajaţii din învăţământ în sediile Caselor Corpului Didactic şi în unele universităţi

Ministrul Educaţiei a declarat că autorităţile „perseverează în identificarea de soluţii” pentru vaccinarea cadrelor didactice cu prioritate şi cataloghează drept „eroare de înţelegere, de comunicare” mesajele contradictorii transmise cu privire la vaccinarea prioritară a angajaţilor din învăţământ în ultima perioadă.

„A fost o eroare de înţelegere, de comunicare. Întotdeauna colonelul Valeriu Gheorghiţă, militar fiind şi un profesionist de onoare, a spus că va încerca să găsească o soluţie. Asta a spus şi acum că va încerca să găsească o soluţie şi a identificat o soluţie. Ieri a spus că va încerca să găsească o soluţie, astăzi a spus că se profilează deja o soluţie. …https://www.romaniatv.net/sorin-cimpeanu-afirma-ca-in-bugetul-de-anul-trecut-al-ministerului-educatiei-au-fost-alocate-32-de-milioane-de-lei-pentru-toalete-in-scoli-dar-s-au-folosit-mai-putin-de-19-milioane_5272503.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ