Sorin Cîmpeanu anunță alocarea a 30 milioane euro pentru plata profesorilor care fac cursuri de recuperare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că profesorii vor primi bani pentru a recupera cu elevii orele care s-au ținut online. Fiecare profesor va primi câte 200 de lei pentru fiecare elev care a pierdut cursurile online sau care nu a înțeles lecțiile predate prin această metodă.
„În semestrul doi, suma de 30 de milioane de euro va fi alocată pentru cursuri remediale. Se vor aloca câte 200 de lei pentru fiecare elev care a avut probleme cu cursurile online, fie din cauza accesului la internet, fie din alte cauze”. a declarat Sorin Cîmpeanu.Școlile din localitățile cu rata de infectare mai mică sau egală cu 1 vor fi deschiseMinistrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat miercuri că în localităţile cu o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată pe 14 zile, mai mică sau egală cu 1 la o mie de locuitori vor fi deschise cu prezenţă fizică toate şcolile, creşele şi grădiniţele.Potrivit acestuia, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat o hotărâre care prevede cele trei scenarii.

„Rată de infectare cumulată pe 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 – vor fi deschise cu prezenţă fizică şcolile după cum urmează: în primul rând, antepreşcolari – creşe, preşcolari – grădiniţe, elevi – învăţământ primar, inclusiv clasa 0, învăţământ gimnazial, învăţământ liceal; următorul scenariu: rată de infectare între 1 şi 3/1.000, mai mică sau egală cu 3/1.000, vor merge cu prezentă fizică antepreşcolari în creşe, preşcolari în grădiniţe, elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare în şcoală, vor merge şi elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a; al treilea scenariu – rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000 – vor merge doar antepreşcolarii în creşă, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare”, a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Hotărârea prevede că se recomandă participarea cu prezenţă fizică a elevilor cuprinşi în învăţământul tehnologic profesional, profesional dual şi post liceal pentru activitatea de stagiu practic. …https://www.bzi.ro/sorin-cimpeanu-anunta-alocarea-a-30-milioane-euro-pentru-plata-profesorilor-care-fac-cursuri-de-recuperare-video-4121193?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ