5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Sorin Cîmpeanu, despre testarea COVID-19 a elevilor: „Nu avem competențe pentru testare și vaccinare în Ministerul Educației”

- Advertisement -
Luni, 1 februarie, Sorin Cîmpeanu ministrul Educației, a vorbit despre testarea COVID-19 a elevilor și a declarat că instituția pe care o conduce nu poate derula acest proiect, deoarece nu există suficienți medici școlari pentru a putea susține o campanie de acest fel.
Într-o conferință de presă susținută la sediul Partidului Național Liberal, ministrul a subliniat că există doar 113 medici de medicină școlară pentru un total de 17.000 de școli.
”Elevii vulnerabli vor învăţa tot online. Testarea elevilor este un proiect ce ține de Ministerul Sănătății, este un proiect al Ministerului Sănătății, pe care noi, cei din Ministerul Educației, îl susținem cu toată forța.
Dar forța noastră este scăzută, deoarece sunt doar 113 medici de medicină școlară și 268 de asistenți medicali, care, în momentul în care vorbim, își desfășoară activitatea la DSP – pentru toate cele 17.000 de școli cu personalitate juridică și structuri arondate.”, a spus ministrul Cîmpeanu la sediul PNL.
Acesta a dat de înțeles că proiectul de testare COVID-19 a elevilor în școli ar trebui implementat de Ministerul Sănătății.
”Nu avem competențe pentru testare și vaccinare în Ministerul Educației” – a repetat acesta.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, este de altă părere
Recent, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat că va fi începută testarea împotriva COVID-19 în şcoli, folosind teste rapide antigen. De asemenea, aceasta anunțase că vor fi testaţi atât elevii, cât şi cadrele didactice care au simptome sau sunt contacţi direcţi ai unor persoane diagnosticate cu COVID.

„Testele antigen rapid sunt relevante la persoanele care au simptome sugestive pentru COVID sau la contacţi. La persoanele asimptomatice, senzitivitatea scade mult. Testarea se va face doar celor cu simptome sau contacţilor direcţi”, a spus Andreea Moldovan, citată de Adevărul.

„Cel mai corect este să se facă în cabinetul şcolii, pentru că e un test care poate să aibă un potenţial de risc. Procedura nu este complicată. E foarte important ce facem apoi cu informaţia. (…) O parte din teste sunt în ţară, au fost distribuite de IGSU. Urmează să avem o centralizare a celor rămase şi cel mai important e să avem şi teste suplimentare”, a adăugat Andreea Moldovan, secretar de stat.

Ministrul Educației a anunțat ce categorii de elevi vor putea studia, în continuare, de acasă. Sorin Cîmpeanu, despre testarea COVID-19 a elevilor
Sorin Cîmpeanu a anunțat care sunt categoriile de elevi ce vor putea studia de acasă, chiar și după redeschiderea școlilor. Într-o emisiune televizată, acesta a anunțat că, sunt 190.000 de copii care nu au învățat să scrie în România. …https://www.bzi.ro/sorin-cimpeanu-despre-testarea-covid-19-a-elevilor-nu-avem-competente-pentru-testare-si-vaccinare-in-ministerul-educatiei-4119644?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.