spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Sorin Ovidiu Vîntu: „Distinse Popa Nicolae, banii ţi i-am trimis, trebuie să sosească”. Vezi referatul procurorilor

- Advertisement -

Convorbirile telefonice interceptate de anchetatori demonstrează că Sorin Ovidiu Vîntu s-a înțeles cu fugarul Nicolae Popa să-l întrețină anual cu 200.000 de euro.

Conform documentului, urmărirea penală a stabilit că Sorin Ovidiu Vîntu transmitea sume de bani dintr-un cont deschis în Cipru către un cont din Indonezia, aparţinând lui Popa Nicolae, cu ajutorul lui Octavian Ţurcan sau al lui Alexandru Stoian.

De asemenea, în paginile referatului se găsesc şi stenograme ale unor discuţii purtate de Vîntu şi Popa. Într-una dintre acestea, Sorin Ovidiu Vîntu recunoaşte că îl întreţine pe Nicolae Popa: „Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una alta eu te întreţin, punct.”

O serie de convorbiri telefonice interceptate de anchetatori şi ataşate cererii de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu demonstrează „loialitatea” pe care a cesta i-a arătat-o fugarului Nicolae Popa, căruia a acceptat să-i trimită anual, în Jakarta, 200.000 de euro.

Cel puţin aşa arată una dintre convorbirile purtate de SOV cu Nicolae Popa pe 9 octombrie 2009. În cadrul discuţiei, Popa menţionează: „ajungem la partea cu banii… generalul…, ai mei”, afirmând că are nevoie, pentru moment, de 43.000 de euro, urmând să primească apoi 200.000 pe an. „Popa Nicolae: O… sumă anuală, Sorin… m-am gândit că un 200.000 ar acoperi inclusiv generalul, salariul lui lunar… anual. SOV: Te referi la suma anuală, da? Popa Nicolae: Da, da, da. SOV: S-a făcut. Deal”.

Într-o altă convorbire purtată cu Popa pe 3 noiembrie 2009, SOV îi reproşează lui Popa că îi dă „5.000 de telefoane pe oră” ca să se asigure că primeşte banii promişi: „Băi, Vio (Nicolae Popa – n.r.), ce-i cu tine? Te-ai tâmpit? Ce-i cu tine”.

Popa se plânge că-i e greu, însă SOV i-o retează: „Bă, sunt de acord că ţi-e greu, dar până una-alta, eu te întreţin, punct (…) Dinstinse Popa Nicolae, ştii ceva? Enervează-te! Banii ţi i-am trimis, azi-mâine trebuie să sosească. Punct”.

„S-au trimis, golane”

Potrivit interceptărilor de la dosar „plata” lui Popa se efectua de mai mulţi ani. Astfel, pe 30 octombrie anul trecut, Vîntu îl linişteşte pe Popa în privinţa întârzierii, argumentând că „circuitul face zece zile”: „Dar ţi-am mai spus şi acum vreo doi ani că ăsta e circuitul. Deci s-au trimis, golane, nu-ţi fă probleme”.

Pe de altă parte, înainte cu două zile de turul doi al prezidenţialelor, mizând că preşedinte va fi candidatul pe care el l-a susţinut, Vîntu îi spune fiicei sale, Ioana, că problemele au luat sfârşit şi că se va ocupa să-l scoată pe Popa din închisoare. „O să mă ocup, o să încerc, o să văd ce pot face legal, să-l scot din închisoare de aici”, explică SOV.

Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alex Stoian vor rămâne în arest preventiv pentru 29 de zile, în ancheta privind fuga din România a lui Nicolae Popa şi favorizarea acestuia. Aşa au decis în această noapte judecătorii de la Tribunalul Bucureşti.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.