SORTII AU DECIS: E SPARTA!

AVENTURA CONTINUÃ Dupã ce visul de Liga Campionilor i-a fost spulberat de cãtre Twente, FC Vaslui a ajuns, vorba lui Adrian Porumboiu, acolo unde îi este locul, în Europa League. “Galben-verzii” sunt deja “specialisti” în barajul de accedere în grupele acestei competitii, si sperã ca mãcar acum sã reuseascã performanta de a trece de play-off. Wesley si compania bat pentru a patra oarã consecutiv la portile Europei, de aceastã datã în calea lor iesind echipa Sparta Praga. Sortii au fost blânzi si i-au ferit pe vasluieni de Sevilla sau Stoke, dar trebuie precizat cã nici formatia cehã nu este un adversar foarte accesibil. Cele douã echipe s-au întâlnit în aceastã varã într-un meci amical disputat în Austria, scorul fiind 1-1, dupã golurile lui Neagu si Pavelka.

Ieri a avut loc tragerea la sorti a play-off-ului Europa League, competitie în care FC Vaslui a fost “retrogradatã” dupã ce a pierdut dubla mansã cu Twente. Sortii i-au ferit pe “galben-verzi” de Sevilla, dar au scos în calea acestora o altã formatie demnã de luat în seamã. Sparta Praga este adversarul de care trupa lui Hizo va trebui sã treacã, pentru a accede în grupele Europa League. Formatia înfiintatã în 1893 este una dintre fortele Cehiei, si a terminat anul trecut pe locul doi, la un singur punct de prima treaptã. Cu 35 de titluri de campioanã si cu 17 cupe în palmares, Sparta este cea mai titratã echipã din Cehia. Managerul praghezilor, Josef Chovanec are sub baghetã câtiva jucãtori destul de cunoscuti pe plan european, dintre care este de ajuns sã îi amintim pe Marek Matejovski, Libor Sionko, Jaromir Blazek sau Tomas Repka. Sparta nu este o necunoscutã pentru Viorel Hizo, întrucât FC Vaslui si formatia cehã s-au întâlnit chiar în aceastã varã, în cantonamentul din Austria. Meciul de la începutul lunii iulie, încheiat 1-1, a fost controlat aproape în totalitate de “galben-verzi”, semn cã Vasluiul poate trece de adversara din aceastã fazã a Europa League.

Meciul se va disputa tot la Piatra Neamt

Primul meci se va disputa pe 18 august în România, returul urmând sã aibã loc o sãptãmânã mai târziu, la Praga. Din pãcate, vasluienii vor fi nevoiti sã dispute mansa tur, tot la Piatra Neamt, asa cum au fãcut-o si în confruntarea cu Twente. Lucrãrile de modernizare la “Municipal” nu au mai fost efectuate, iar arena nu îndeplineste conditiile impuse de UEFA. “Am avut noroc, putea fi Sevilla, însã sunt îngrijorat de accidentarea lui Papp. Probabil Ionut Balaur a visat frumos asearã. Când toti au vrut ca el sã plece eu am avut încredere în el si l-am pãstrat. Acum are sansa sã o demonstreze. Se putea si mai rãu, puteam sã cãdem cu alte echipe puternice. Dupã mine, Salzburg e o echipã mai bunã decât Sparta Praga. Primul meci se va juca acasã, la Piatra-Neamt”, a fost prima reactie a finantatorului Adrian Porumboiu dupã aflarea adversarului din play-off-ul Europa League.
4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ