spot_imgspot_img
17.2 C
Vaslui
28-sept.-2023

Sotia popularului ministru Daea este o vasluiancã, stilatã si frumoasã

- Advertisement -

Idila de pe Lunca Prutului

POVESTE…Ministrul Agriculturii, Petre Daea, este cunoscut ca fiind un luptãtor si omul care se zbate sã readucã agricultura româneascã acolo unde îi este locul. Însã putini stiu cã omul din spatele sãu care îl sustine si-l încurajeazã în toate demersurile sale este o vasluiancã. Camelia Luchian Daea, fosta directoare de la Cyprinus SA Vaslui, este cea care i-a furat inima actualului ministru. S-au cunoscut la Cârja, la ferma piscicolã, care apartinea de Cyprinus, în timpul unei vizite oficiale a lui Daea, care pe atunci era secretar de stat în Ministerul Agriculturii. Rãpit de frumusetea directoarei, dar mai ales de inteligenta sa, lui Daea i s-au aprins cãlcâiele si nu a mai stat pe gânduri. O adus-o, în 2001, la Bucuresti, pe un post important în piscicultura din România, divorteazã de fosta sa sotie cu care are doi copii si se cãsãtoreste cu vasluianca noastrã. Acum, Camelia Daea este director la resurse umane în cadrul structurii centrale a APIA si formeazã cu ministrul un cuplu destul de discret. Agronomii si inginerii piscicoli mai vechi din judet si-o amintesc cu plãcere pe fosta directoare de la Cyprinus si la unison spun cã a fost un fenomen în judet. A reusit sã redreseze la vremea aceea o companie, care era în derivã, într-un timp record. La Vaslui, Camelia Luchian a fost cãsãtoritã cu un inginer piscicol, care acum detine o fermã piscicolã la Negresti si locuiau într-un bloc de lângã piata Traian.

Petre Daea, minstrul Agriculturii, este poate cel mai popular membru al actualului cabinet. Pasiunea sa pentru pãmânt, pentru valorile satului românesc, dar mai ales pentru oaie sunt arhicunoscute. Desi viata ministrului a fost disecatã de ziaristi, mai ales în urma scandalurilor cum cã si-a angajat fiica cea micã la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, putini însã vorbesc despre actuala sa sotie. Si mai putini stiu cã, Camelia Luchian Daea este vasluiancã si ani de-a rândul a fost unul dintre cei mai productivi directori generali de la fosta firmã care se ocupa cu piscicultura în judetul Vaslui, Cyprinus SA. “O femeie foarte frumoasã, desteaptã si muncitoare”, asa si-o aminstesc agronomii mai în vârstã ai judetului. În 2001, când ministrul Agriculturii era Sârbu, Camelia Luchian, pe atunci cãsãtoritã cu un inginer piscicol de la Negresti, Adrian Luchian, a fost cooptatã la Bucuresti unde a primit un post în minister, asimilat unui secretar de stat. Era inspector sef la Inspectia în Pisciculturã si era subordonatã direct ministrului. Si astãzi tot în Ministerul Agriculturii activeazã. Este directorul de resurse umane din cadrul APIA.

Unde a cunoscut-o ministrul Petre Daea pe Camelia

Unii agronomi povestesc cã cel care a propus-o pentru functia de inspector sef a fost chiar Daea, pe atunci secretar de stat în Ministerul Agriculturii. “A venit odatã la noi în judet domnul Daea. Îmi amintesc perfect cã a tinut sã viziteze Valea Prutului. Si asa a ajuns tocmai pe la Cârja si a cunoscut-o pe doamna directoare. Era de o frumusete rar întâlnitã, iar faptul cã era si isteatã i-a cãzut cu tronc ministrului. A fãcut ce-a fãcut si a convins-o sã vinã la Bucuresti. Nu mai stiu pe ce post, dar a rupt-o de la noi de la Vaslui. Dupã aia am auzit cã s-a despãrtit de fostul sot si-a luat si copilul la Bucuresti, ulterior cãsãtorindu-se cu Daea. Nu pot sã-mi dau seama dacã a fãcut o alegere bunã sau rea, dar noi ca judet am pierdut. Fiindcã odatã cu plecarea ei, piscicultura a pierdut un bun specialist”, a declarat un inginer agronom de pe Valea Prutului, care a tinut sã-si pãstreze anonimatul, din motive lesne de înteles.

Fotografia cuplului Daea surprinsã într-un restaurant din Brasov, de Revelion

Ziaristii de la Bucuresti s-au dat peste cap sã o surpindã într-o fotografie pe sotia ministrului Daea, dar nu prea au avut succes. Norocul le-a surâs, anul acesta, de Revelion, când pe contul de Facebook al jurnalistului Luis Lazarus acesta a postat o fotografie a sa si a iubitei sale în compania ministrului Daea. Astfel, toatã lumea a fãcut cunostintã cu Camelia, cocheta si simpatica sotie a ministrului. Fotografia a fost fãcutã la un restaurant în Brasov si a fãcut înconjurul ziarelor din Bucuresti. Colegii de la Cyprinus si-o amintesc pe directoare cã a salvat practic compania, dupã ce în anii 1996-1998, contractase un credit mare, iar dobânzile ajunseserã de 400%, o povarã greu de suportat. Dar cu seriozitate si cu muncã, Camelia Luchian a redresat societatea, aducând-o pe profit si toate fermele piscicole pe plus. “Doamna Luchian este unul dintre cei mai buni profesionisti pe care i-a dat scoala de pisciculturã din România. A fost chiar sef de an în facultate. Ca manager, a salvat Cyprinusul la acea vreme si a adus compania pe profit în doar câtiva ani de când a preluat functia de director general de la Viorel Pintea. Astãzi, noi cei care ne mai ocupãm de pisciculturã, îi datorãm foarte mult doamnei director, fiindcã ei se datoreazã locul fruntas pe care si astãzi judetul nostru îl ocupã, în Moldova, pe aceastã ramurã. Privatizarea s-a fãcut cu cap, majoritatea sefilor de firmã rãmânând mai departe pe luciile de apã”, a declarat Adrian Chirica, inginer piscicol si fost angajat al SC Cyprinus SA. Astãzi compania este lichidatã si ultima contabilã care a rãmas pe baricade pânã la final, Maria Bostan, îsi aminteste de fosta directoare: “O profesionistã si un om de calitate”. (Lucian TIMOFTICIUC)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.