Soția vicepreședintelui CJ Dan Marian a dat lovitura cu criptomonede

INVESTIȚII… Potrivit ultimei declarații de avere a vicepreședintelui CJ, Dan Marian, soția sa, Elena, a obținut 111.918 lei din tranzacțiile cu criptomonede. (sursa foto: Facebook)

MONEDE VIRTUALE… Investițiile în criptomonede au devenit foarte atractive, inclusiv la noi în județ. Soția vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui, Dan Marian, spre exemplu, investește în monede virtuale de circa doi ani de zile. În acest timp, a strâns o mică avere. Potrivit ultimei declarații de avere a vicepreședintelui CJ Dan Marian, soția sa, Elena, a obținut 100.205 lei din tranzacții cu criptomonede în 2019 și 11.713 lei – tranzacții cu criptomonede în 2020.

Pentru necunoscători, o criptomonedă este un tip de valută digitală care poate fi folosită la cumpărarea anumitor bunuri și servicii sau ca pe o formă de investiție. O caracteristică specifică criptomonedelor este aceea că, în general, ele nu sunt emise de nicio autoritate centralizată. Astfel, sunt considerate de mulți investitori drept imune la tentativele de manipulare sau la intervențiile guvernamentale. Pentru crearea și securizarea lor, criptomonedele utilizează o tehnologie de ultimă generație denumită “blockchain“. Prima criptomonedă lansată a fost Bitcoin, monedă virtuală care este în continuare și cea mai populară din lume. Bitcoin a fost lansat în 2009 de către o persoană pe care nimeni nu o cunoaște și care ce poartă pseudonimul Satoshi Nakamoto. Ceea ce l-a motivat pe Nakamoto a fost criza economică din 2008, în care milioane de oameni au fost afectați. Acesta a venit cu ideea genială de a crea o metodă de plată care să nu fie legată de niciun guvern, iar, în felul acesta, să nu fie afectată de evenimente politice. Cele mai populare criptomonede sunt Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Ripple, însă, în total, sunt mai bine de 6.700 criptomonede care pot fi tranzacționate public, iar numărul lor continuă să crească. Valoarea totală a pieței crypto este estimată la 1.5 trilioane dolari, adică 1500 miliarde dolari.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ