Soțul unei polițiste arestat pentru organizare de jocuri ilegale de noroc!

CAPTURĂ IMPORTANTĂ… Polițiștii de frontieră de la Albița au reținut pe 22 Martie, un bărbat de 33 de ani, Mihail Ciubotărescu, din Republica Moldova, după o sesizare făcută de autoritățile judiciare din Federația Rusă încă din 2015! Alerta a fost emisă prin intermediul Biroului Interpol. Bărbatul este acuzat de oamenii legii din Rusia că ar fi organizat jocuri ilegale de noroc în preajma Moscovei. Individul ar fi căsătorit cu o polițistă, care ar fi fost demisă în urma scandalului de proporții. Procurorii Parchetului Curții de Apel Iași (PCA) l-au reținut pe Mihail Ciubotărescu, iar judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 d ezile, acesta urmând a fi extrădat în Federația Rusă pentru a fi cercetat.

Pe 22 martie a.c, în jurul orei 19.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița-I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un pasager într-un microbuz înmatriculat în R. Moldova Mircea Ciubotărescu cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 33 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele bărbatului era emisă o alertă Interpol de către autoritățile din Federația Rusă, cu mențiunea căutat în vederea arestării, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea de infracțiuni în sfera economică, pe teritoriul Federației Ruse.” a precizat subinspectorul d epoliție Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui.

Captura făcută de polițiștii de frontieră de la Albița s-a dovedit a fi una foarte importantă! Mihail Ciubotărescu este suspectat că, începând cu anul 2013, ar fi organizat în zona Moscovei un cazino și jocuri ilegale de noroc. Bărbatul cu cetățenie moldoveană lucra în cadrul unui cazino legal, dar, în paralel, acesta ar fi organizat pe cont propriu tot felul de jocuri de noroc, fără a avea vreo licență în acest sens. Bărbatul ar fi căsătorit cu o polițistă de origine rusă, care ar fi fost demisă în urma acestui scandal de proporți izbucnit în 2015! Interpolul a emis o alertă internațională după ce suspectul, condamnat deja în Federația Rusă, a dispărut fără urmă din Capitala Rusiei!

Magistrații ieșeni au admis propunerea de arestare formulată de către anchetatori pe numele bărbatului. „Pe data de 22 martie 2021, în jurul orei 19.10, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Albița, din județul Vaslui, a ajuns un cetățean moldovean. În urma verificărilor efectuate de către lucrătorii de la PTF Albița în baza de date, s-a constatat că este dat în urmărire internațională prin Interpol. Astfel, a fost efectuată o solicitare de extrădare de către autoritățile judiciare din Rusia. El a fost reținut pentru 24 de ore, iar, mai apoi, a fost prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare. Am informat Ministerul de Justiție, care trebuie să solicite autorităților judiciare ruse cererea de extrădare. În acest moment, mai multe detalii nu sunt disponibile”, a declarat aseară, pentru mass media, procurorul Iulian Ispir, purtătorul de cuvânt al PCA Iași.

„Instanța admite propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași. Dispune arestarea provizorie, pe o durată de 30 de zile, în caz de urgență, a persoanei urmărite Mihail Ciubotărescu, aflat în stare de reținere, în vederea extrădării, pe baza difuziunii de urmărire internațională din data de 28 iulie 2015 a Biroului Interpol Moscova (Rusia). Acest document are la bază mesajul Interpol din 22 iulie 2015, pe baza mandatului de arestare național, emis pe 22 aprilie 2015 de către Curtea Podolskiy, din Regiunea Moscova, în vederea cercetării penale pentru comiterea infracțiunii de fraudă (organizarea de jocuri ilegale de noroc). Persoana arestată Mihail Ciubotărescu va fi depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă”, au precizat în sentința dată judecătorii Curții de Apel Iași.
1 COMENTARIU

  1. Yeap! Numai pe sotul prim-procuroarei din Husi nu-l mai aresteaza nimeni pentru jocurile ilegale de noroc pe care le organizeaza noaptea – inca din anii ’90, daca nu cumva dinainte – in spelunca lui de pe bulevardul 1 Mai… E misto sa fii insurat cu cea care ar trebui, de fapt, sa te aresteze, nu? 😀

LĂSAȚI UN MESAJ