Spagã cu iz de înselãtorie la Ambulanta si Spitalul din Bârlad: angajati arestati!

Cătălin Romanic

DNA, INTERVENTIE DE URGENTÃ!

SOCANT… Ambulata si Spitalul Bârlad, zguduite din temelii! Anchetatorii DGA au descins în ambele unitãti, pentru a cãuta dovezi referitoare la acuzatiile grave ce planeazã asupra a doi angajati. Ambulantierul Cãtãlin Romanic (37 de ani) si Cristina Alina Nanu (43 de ani), infirmierã în spital, sunt cercetati si au primit deja mandate de arestare preventivã sub acuzatia de trafic de influentã si înselãciune. Cei doi ar fi pretins sume între 1000 si 7000 de euro, pentru angajãri la SAJ Vaslui, Spitalul „Elena Beldiman” si în scoli în calitate de asistente medicale scolare. Anchetatorii vor sã scoatã la ivealã întreaga suveicã prin care în aceste posturi ajungeau, cel mai probabil, persoanele care plãteau. Reprezentatii SAJ Vaslui si ai Spitalul Bârlad au rãmas uluiti de cele întâmplate! Habar nu aveau, spun colegii lor, de practicile celor doi angajati, care ar fi fost monitorizati încã din 6 decembrie 2019!

Statia de Ambulantã Bârlad apartinând SAJ Vaslui, precum si conducerea Spitalului „Elena Beldiman” sunt puse într-o situatie incredibilã! Doi angajati, un ambulantier (Romanic Ioan Cãtãlin) si o infirmierã la sectia Medicinã Internã (Cristina Alina Nanu), au fost arestati sâmbãtã, 31 octombrie, preventiv pentru 30 de zile, de cãtre Tribunalul Vaslui, fiind acuzati de procurorul de caz de la PT Vaslui de trafic de influentã si înselãciune. Vã prezentãm comunicatul de presã trimis de Serviciul judetean Anticoruptie Vaslui:

„La data de 29 octombrie, politistii anticoruptie din cadrul Serviciului judetean Anticoruptie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângã Tribunalul (PT) Vaslui, au pus în executare un numãr de patru mandate de perchezitie domiciliarã la domiciliul a douã persoane, precum si la locatiile folosite de acestea aflate în cadrul unor institutii publice din municipiul Bârlad. Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângã Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizãri depuse la Serviciul judetean Anticoruptie Vaslui la data de 06.12.2019.

În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmãririi penale si ulterior punerea în miscare a actiunii penale fatã de 2 inculpati, respectiv un angajat al Spitalului municipal de Urgentã (Cristina Alina Nanu – n.r.) pentru comiterea a 3 infractiuni de trafic de influentã si 5 infractiuni de înselãciune si un angajat al Serviciului judetean de Ambulantã Vaslui (Cãtãlin Ioan Romanic – n.r.) pentru comiterea a 4 infractiuni de trafic de influentã si 4 infractiuni de înselãciune.

În fapt, persoanele mai sus mentionate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1000 si 7000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului municipal de Urgentã Bârlad, Serviciul judetean de Ambulantã Vaslui sau la unitãti de învãtãmânt în calitate de cadre medicale. În cauzã, procurorul de caz a dispus retinerea inculpatilor pe o perioadã de 24 de ore, iar la data de 31 octombrie, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea inculpatilor în stare de arest preventiv, pe o perioadã de 30 de zile.”, mentioneazã Biroul de presã al DGA Vaslui.

„Pe noi ne-a anuntat sotia ambulantierului cã a fost arestat preventiv”

Contactatã telefonic, Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui, ne-a precizat cã la nivel de conducere nimeni nu a stiut nimic de practicile angajatului Romanic. „Noi nu stiam, ne-a anuntat sâmbãtã sotia lui Romanic de faptul cã acesta a fost arestat 29 de zile preventiv. În functie de ce vor spune autoritãtile referitor la faptele sale, noi îi vom suspenda contractul pentru cele 29 de zile de arest preventiv, urmând ca dupã 30 de zile, asa cum spune Codul Muncii, probabil cã va interveni concedierea”, a precizat Aurora Popa, care a subliniat faptul cã, la nivel de conducere a SAJ Vaslui nu stia nimeni de preocupãrile lui Romanic Cãtãlin, care este angajat la aceastã unitate sanitarã din 2014. Si colegii de turã de la Substatia Bârlad, apartinând de SAJ Vaslui, sunt total uluiti, mai ales cã joi, 29 octombrie, s-au trezit cu mascatii la usa Statiei de Ambulantã Bârlad, care l-au adus pe colegul lor Romanic Cãtãlin încãtusat, fãcând perchezitii în vestiarul pe care îl avea acesta pe inventar. „Am rãmas cu totii fãrã cuvinte! Noi îl stiam de un coleg linistit, cu copii, cu familie, nu ne revenim din soc! Nu-l credeam capabil de asa ceva”, spun colegii ambulantierului arestat.

Conducerea Spitalului Bârlad nu stie nimic de cele întâmplate!  

Conducerea Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad nu stie aproape nimic referitor la acest fierbinte subiect. „Nu stiu nimic, când au venit ei joi sã facã perchezitii, nu eram la serviciu, fiind în concediu medical. A fost directorul de îngrijiri, Cristina Sârbu, care le-a permis, având mandat de perchezitie, sã intre în vestiarul infirmierelor, aflat la parter, într-o zonã non covid, unde au si fãcut perchezitie în dulapul infirmierei cercetate de ei”, a spus Daniela Bors, managerul spitalului, care abia a revenit de astãzi la muncã, dupã o perioadã în care a fost infectatã cu SARS-CoV-2 si a stat în concediu medical si izolare la domiciliu. La fel ca si „colegul” de infractiuni, Romanic Cãtãlin, si Cristina Alina Nanu – infirmierã la spitalul Bârlad, la sectia Medicinã Internã (etaj IV) îi este suspendat contractul de muncã pentru 29 de zile, iar din a 30-a zi va fi concediatã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ