23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Spaga la Garda interceptata de procurorii DNA

- Advertisement -

Procurorii au chemat la audieri la sfirsitul saptaminii trecute doi comisari si doua persoane de la o firma de plasare a fortei de munca. In scandal este implicat comisarul Vasile Manastireanu. „DNA nu are dovezi care sa ma incrimineze, si ma acuza indirect. Chiar nu inteleg ce mi se intimpla si de ce se indreapta aceasta actiune impotriva mea”, sustine Manastireanu. Cel de-al doilea comisar este audiat in calitate de martor.

Unul dintre comisarii Garzii Financiare este in centrul unui scandal de mita. El a stat fata in fata cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) de mai multe ori. Alaturi de el au fost la verificari si reprezentantii unei firme de plasare a fortei de munca in strainatate. Se pare ca povestea a ajuns la urechile procurorilor prin ricoseu, telefoanele administratorilor societatii fiind interceptate. Suma aflata in joc este de 1.000 de lei. Contactat, comisarul a declarat ca este nevinovat.

“Nu stiu nimic”

Comisarul aflat in atentia procurorilor de la Garda Financiara este Radu Vasile Manastireanu. El este suspectat de luare de mita. “DNA nu are dovezi care sa ma incrimineze, si ma acuza indirect. Chiar nu inteleg ce mi se intimpla si de ce se indreapta aceasta actiune impotriva mea. Ei (n.r. – DNA) au procedura lor si fac cercetari, dar eu spun ca urmeaza sa ne vedem la Tribunal pentru acuzatiile pe care mi le aduc. Chiar nu mi-au prezentat probele si m-au acuzat indirect, fara probe solide. Am fost chemat la DNA doar o singura data. Am apelat la un avocat care va lamuri totul in instanta. Nu pot sa spun mai multe, imi pare rau”, a declarat Radu Manastireanu.

Procurorii au si un martor in acest caz, in persoana unui comisar al Garzii Financiare. Reporterii “Ziarului de Iasi” i-au aflat identitatea, dar fiindca nu a raspuns la repetatele telefoane, au ales sa nu-i publice numele. Celelalte doua persoane implicate in caz ar fi contabila si administratorul firmei HR Suport SRL. „Nu stiu nimic din ceea ce imi spuneti dumneavoastra. Nu avem nimic oficial si nu pot sa confirm sau sa infirm. Nu am auzit nimic. De asemenea, degeaba il cautati pe administratorul firmei deoarece va va spune acelasi lucru ca si mine”, a spus Andreea Zamfir, directorul general si singurul asociat al firmei HR Suport SRL, dupa cum s-a recomandat. Potrivit datelor Oficiului Registrului Comertului (ORC), administratorul firmei este Ovidiu Zamfir.

Ce avere a declarat comisarul

Potrivit unor surse apropiate cazului, comisarul de la Garda si persoanele de la firma de intermediere au fost la audieri la sfirsitul saptaminii trecute. De asemenea, angajatul institutiei de control alaturi de colegul sau, martor, si cei ai firmei de plasare a fortei de munca au fost dusi sa faca doua reconstituiri, dintre care o data la sfirsitul saptaminii trecute si o alta in urma cu doua zile, ne-au explicat aceleasi surse. Imprejurarile in care procurorii au aflat despre cazul de mita sint destul de curioase, administratorii firmei si cei de la Garda au intrat in colimator deoarece erau sub supraveghere, telefoanele fiindu-le ascultate.

Contactati telefonic, reprezentantii DNA au precizat ca nu doresc sa ofere detalii privind acest caz. “Nu pot confirma si nici infirma despre existenta acestor cercetari”, ne-a transmis Luminita Merisescu, procuror in cazul DNA Iasi.

Comisarul Radu Manastireanu nu are trecut nimic in declaratia sa de avere completata in 2010. La capitolul venituri salariale, comisarul are trecuta suma de 31.387 lei, iar sotia sa, 15.000 lei.

www.ziaruldeiasi.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.