spot_imgspot_img
21.7 C
Vaslui
08-iun.-2023

Şpăgi pentru funcţii de conducere în MAI. Conform DNA, un fost şef din Academia de Poliţie ar fi recunoscut că a plătit mita în locul fiului său

spot_imgspot_img
- Advertisement -

Emil Manta, colonel în rezervă, fost director pentru logistică la Şcoala de agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina şi Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, ar fi recunoscut la o partidă de vânătoare că a dat bani pentru a obţine o funcţie de conducere pentru fiul său poliţist. Informaţia este prezentată de DNA.

Infomaţia apare în ordonanţa procurorilor DNA privind urmărirea penală începută pe numele comisarului şef Marian Iorga, fost comandant al IJP Prahova şi IJP Călăraşi, citată de ziarulincomod.ro. Potrivit sursei citate, inspectorul principal Mihai Andrei Manta, comisarul şef  Ioan Ionuţ Cătălin şi subcomisarul Bogdan Dobre ar fi oferit inspectorului şef Marian Iorga suma de 50.000 lei pentru a fi numiţi pe funcţii de conducere. „MANTA ANDREI MIHAI, mutat de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) în 01.08.2016, iar, din data de 01.12.2016, este şef Serviciu Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase; IOAN IONUŢ CĂTĂLIN, mutat de la D.G.P.M.B. în 10.03.2016, iar, din data de 09.09.2016, şef Serviciu Investigarea Criminalităţii Economice (S.I.C.E.); DOBRE BOGDAN, mutat de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Călăraşi în data de 15.05.2016, în funcţia de ofiţer specialist 1 la Serviciul Ordine Publică, şi împuternicit şef birou Centru de Reţinere şi Arest Preventiv). În sprijinul acestei informaţii, numitul MANTA EMIL (tatăl inspectorului principal MANTA ANDREI MIHAI, colonel în rezervă, fost director pentru logistică la Şcoala de agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina şi Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”), ar fi recunoscut în cadrul unei discuţii purtate la o partidă de vânătoare că partea din această sumă, aferentă fiului său, ar fi plătit-o el”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Citeste mai mult: adev.ro/qy8c03

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.