7.9 C
Vaslui
17-oct.-2021

Spaima covrigãriilor din Vaslui a ajuns pe mâna politistilor

RECIDIVIST PRINS…Abia eliberat din Penitenciar, Alexandru Daniel Buciumas a revenit la vechile îndeletniciri. Dupã o lungã serie de spargeri, mai ales la covrigãriile din municipiul Vaslui, Buciumas a fost retinut de politisti si adus în fata unui judecãtor cu propunere de arestare preventivã. Grav este cã, de data aceasta, hotul de 29 de ani si-a gãsit doi complici, ambii, copii de doar 12 ani. A reusit astfel sã intre prin efractie în nouã societãti de unde a furat câtiva bani rãmasi prin sertare. Se pare cã va ajunge acum din nou în spatele gratiilor de unde a iesit la jumãtatea lunii noiembrie.

Originar din Tãtãrãni, Alexandru Daniel Buciumas a devenit spaima covrigãriilor din oras. Si asta pentru cã, dupã ce a fost eliberat din spatele gratiilor, la jumãtatea lunii noiembrie, condamnat pentru furt, a revenit la vechile îndeletniciri. A cooptat doi minori de 12 ani, ambii din municipiul Vaslui, si a reusit sã dea nouã spargeri pânã a fost prins de oamenii legii. Ieri, Buciumas a fost adus în fata unui judecãtor de drepturi si libertãti cu propunere de arestare preventivã. Activitatea infractionalã a tânãrului s-a intensificat mai ales în preajma sãrbãtorilor. Atunci a dat mai multe lovituri una dupã alta si s-a axat, mai ales, pe covrigãriile din Vaslui. Conform unor surse din politie, nici una nu a scãpat. Mai mult, una dintre ele, situatã în centrul municipiului Vaslui, a fost spartã de douã ori. Hotul nu a furat decât ceva mãruntis gãsit prin sertare. Astfel, dintr-un chiosc de ziare a furat 8 lei si a vrut sã ia, de pe perete, un radiator ce semãna cu un televizor. S-a rãzgândit din cauza greutãtii acestuia (aproximativ 35 de kg – n.r.). „Nu am vãzut în viata mea un televizor atât de greu. L-am lãsat pentru cã era greu de cãrat”, a recunoscut Buciumas politistilor. De asemenea, chiar în ajunul Crãciunului, acelasi hot a încercat sã pãtrundã si într-un magazin de haine din zona Buium, dar nu a reusit decât sã avarieze sistemul de închidere.

Buciumas – activitate infractionalã „bogatã”

Alexandru Daniel Buciumas este cunoscut politistilor ca un cal breaz. Încã de minor furturile au fost principala sa ocupatie si a stat mai mult în spatele gratiilor decât în libertate. Astfel, a fost condamnat la 4 ani de detentie pentru furt, în peioada în care nu ajunsese la vârsta majoratului. Din acest motiv, pedeapsa sa a fost schimbatã si a petrecut aceeasi perioadã de timp într-un centru de detentie pentru minori. Si-a continuat activitatea infractionalã si a fost din nou condamnat, de data asta, la închisoare cu executare într-un penitenciar. A fost beneficiarul ultimelor reglementãri legislative în domeniu si a scãpat de închisoare pe 14 noiembrie 2017. Acum are toate sansele sã se întoarcã dupã gratii dacã va fi gãsit vinovat de furt. De asemenea, politistii considerã cã acest caz este unul mult mai grav dacã tinem cont de faptul cã a reusit sã influenteze doi minori de 12 ani sã i se alãture.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here