6.9 C
Vaslui
10-dec.-2022

Spania se încurcă în morții de Covid. O femeie declarată decedată și înmormântată s-a întors la căminul unde locuia

- Advertisement -

O spaniolă în vârstă de 85 de ani despre care familia sa fusese informată că a murit din cauza coronavirusului şi a fost înmormântată şi-a surprins rudele revenind la căminul de bătrâni în care locuia, la nouă zile de la data anunţului cu privire la înmormântare.

După o încurcătură de nume, familia Rogeliei Blanco a fost informată că pensionara a murit din cauza Covid-19 la 13 ianuarie şi că înmormântarea era programată ziua următoare. Din cauza protocolului Covid existent în Spania, membrii familiei nu au putut fi prezenţi la înnmormântare.

Soţul femeii, Ramon Blanco, a fost copleşit de emoţii atunci când femeia a revenit sănătoasă şi în formă la căminul de bătrâni din Xove, în care locuiau împreună. „Nu îmi venea să cred. Eu plângeam moartea soţiei mele”, a afirmat bătrânul, citat de cotidianul La Voz de Galicia.

De fapt, a murit o femeie care a stat în aceeaşi cameră cu Rogelia Blanco. Fundaţia San Rosendo, care gestionează căminul de bătrâni, a precizat că acea confuzie a avut loc după ce Blanco şi alţi bătrâni testaţi pozitiv cu coronavirus au fost transferaţi la alt cămin în 29 decembrie, pentru tratamentul specific.

Printre oamenii în vârstă transferaţi s-au numărat şi două femei care au fost plasate în aceeaşi cameră. Eroarea de identificare s-a produs în timpul procedurilor de transfer de la Xove la Pereiro de Aguiar”, a menţionat fundaţia, care şi-a exprimat regretul după „incidentul nefericit”. …https://www.romaniatv.net/spania-se-incurca-in-mortii-de-covid-o-femeie-declarata-decedata-si-inmormintata-s-a-intors-la-caminul-unde-locuia_5219058.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.