Spărgătorii de bancomate au fost arestaţi preventiv

Cei patru sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat, constituire de grup infracţional organizat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în formă continuată. Doi dintre autori ar fi implicaţi în comiterea unor fapte similare pe teritoriul altor state. Anchetele sunt în curs. Potrivit comunicatului DIICOT, analizând probatoriul administrat până la acest moment rezultă faptul că membrii structurii infracţionale şi-au asumat şi au exercitat/executat roluri bine stabilite în vederea îndeplinirii, cu succes, a scopului infracţional comun.

Astfel, unul dintre inculpaţi şi-a asumat rolul de lider al structurii infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care avea legătura directă şi exclusivă cu persoana care îi furniza dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora. Inculpatul nu a divulgat secretul asupra modului în care obţinea/construia dispozitivele explozive, tocmai cu scopul de a-şi păstra rolul de lider şi de a avea puterea de decizie în cadrul structurii infracţionale.

De altfel, a rezultat faptul că acest inculpat era cel care decidea participarea celorlalţi membri ai structurii infracţionale la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile pe care trebuiau să le joace pentru asigurarea succesului activităţilor infracţionale şi care a stabilit algoritmul după care trebuiau împărţite sumele de bani. Tot liderul era cel care alegea traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile la care se aflau amplasate bancomatele şi care repartiza atribuţiile către ceilalţi membri ai grupării.

În cursul zilei de astăzi (n.r. – vineri, 23 octombrie), Tribunalul Galaţi a dispus arestarea preventivă a celor 4 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile investigative au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciilor de Investigaţii Criminale ale Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Galaţi şi Vrancea şi al celor din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale. …https://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/update-spargatorii-de-bancomate-au-fost-arestati-preventiv.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ