17.6 C
Vaslui
06-iul.-2022

Spaţiul aerian e închis şi nu prea! De când au fost interzise zborurile, 180 de avioane au aterizat şi decolat la Chişinău

Peste 180 de avioane au decolat şi au aterizat de pe Aeroportul din Chişinău, după ce a fost închis spaţiul aerian al Republicii Moldova, în 24 februarie. Asta înseamnă că, în această perioadă, au fost efectuate în jur de 8 zboruri pe pe zi.

Informaţia a fost publicată de bloggerul Eugen Luchianiuc. El a mai scris că o treime dintre aceste zboruri au fost curse cargo, iar celelalte două treimi au fost curse de pasageri, inclusiv pentru VIP-uri şi delegaţii oficiale.

Amintim că vicepremierul Andrei Spânu a declarat, acum câteva zile, că, de săptămâna viitoare, zborurile de pe Aeroportul Chişinău vor fi reluate.

„Acum specialiştii, inclusiv cei din securitate, analizează această opţiune. Dacă ea va fi una bună, atunci, probabil, la începutul săptămânii viitoare se va lua decizia pentru deschiderea spaţiului pe acea porţiune. Asta ar însemna că toate zborurile vor intra şi vor ieşi din ţară doar pe această porţiune”, a declarat Andrei Spînu.

Potrivit lui, deschiderea spaţiului aerian va permite efectuarea zborurilor regulate atât pentru refugiaţi, cât şi pentru cetăţenii moldoveni.

Citeste mai mult: adev.ro/r8zoq3

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here