spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Spectacol despre demnitate (foto)

- Advertisement -

SEARA REUSITA… Venit pentru a doua oarã în judet, actorul si regizorul Dan Puric a încântat publicul bârlãdean venit în numãr foarte mare în sala de spectacol a Casei de Culturã a Sindicatelor Bârlad. În premierã, autorul cãrtii «Fii demn» a fost nevoit sã îsi sustinã reprezentatia de douã ori, încãperea fiind mult prea micã pentru bârlãdenii de vârsta a doua si a treia, mari admiratori ai creatiei lui Dan Puric.

EXEMPLU Spectacolul oferit de Dan Puric a devenit o adevãratã sursã de inspiratie si un îndemn pentru altruism pentru cei aflati în salã. Astfel, Daniel Andrei a anuntat cã va dona câte o sutã de milioane de lei pentru doi copii care se luptã sã trãiascã: Roxana- Mãdãlina si Radu Stefan!

Sute de bârlãdeni s-au cãlcat în picioare ieri searã pentru un spectacol care s-a ridicat peste asteptãrile tuturor celor care au venit sã-l vadã pe actorul, regizorul si scriitorul Dan Puric. În fata Casei de Culturã a Sindicatelor Bârlad s-au adunat peste 300 de oameni, depãsind cu mult numãrul celor invitati. Asteptarea a meritat însã, iar aparitia lui Dan Puric a înseninat fetele bârlãdenilor de vârsta a doua si a treia, dornici sã guste din amintirile si spectacolul de cuvinte oferite de scriitorul care nu s-a aflat la prima vizitã în judetul Vaslui. «Fii demn» a fost sloganul sub care Dan Puric a comunicat cu cei prezenti în salã, acesta fiind de altfel numele cãrtii pe care actorul si regizorul a împãrtit-o în 300 de exemplare bârlãdenilor invitati la eveniment. De altfel, în spatele vizitei lui Dan Puric a stat Daniel Andrei, candidat din partea PP DD la Primãria Bârlad. De apreciat au fost primele cuvinte adresate publicului de cãtre Dan Puric, care a convins cã nu existã substrat politic în vizita lui: «Eu nu sunt în campanie electoralã. Pentru mine nu sunteti public, ci sunteti o declaratie de dragoste. Rostul întâlnirii noastre tine de demnitate, încercând sã surprindem un lucru esential. Demnitatea este cea mai importantã valoare a noastrã, e chipul lui Dumnezeu în om. Nu poti sã-i dai omului demnitate ci ea este dobânditã din trãiri. Un român cu demnitate face cât o tarã întreagã, un neam.Când vrei sã omori un popor îi ucizi demnitatea. Poti sã înveti demnitate de la copilul tãu când te clatini sau poti sã o înveti de la bunicul tãu». Prestatia curatã a lui Dan Puric, invitat la initiativa lui Daniel Andrei, a arãtat spectatorilor cã nu poate fi vorba de un eveniment politic ci unul strict cultural, o explozie de trãiri care s-au intersectat într-un singur principiu, al demnitãtii. Datoritã publicului numeros si a numãrului limitat de locuri în sala de spectacol a Casei de Culturã a Sindicatelor Bârlad, actorul Dan Puric s-a aflat în fata unei premiere, fiind nevoit sã sustinã consecutv douã reprezentatii. Ambele interventii au fost urmate de o scurtã sedintã de autografe oferitã norocosilor invitati care au primit cartea «Fii demn».

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

354 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.