spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Spera intr-o schimbare (video)

- Advertisement -

ÎNCREDERE… MM este asteptat ca pâinea caldã la Vaslui. Performantele înregistrate la celelalte echipe pe la care a trecut, l-au fãcut pe Mihai Stoica sã fie cel mai dorit presedinte de club. Odatã cu venirea lui, suporterii sperã ca pe lângã realizãrile pe plan sportiv, acesta sã reuseascã si o apropiere între echipã si fani.

Venirea lui Mihai Stoica în conducerea clubului FC Vaslui este privitã cu mare încredere de cãtre suporterii ‘‘galben-verzi’’. Acestia sperã ca, pe lângã atributiile legate de transferuri, semnarea de acte sau reprezentarea clubului în relatiile cu mediul extern, Stoica sã realizeze si o apropiere între suporteri si echipã. Fanii au acumulat de-a lungul timpului mai multe ofuri, si considerã cã în sfârsit a venit cineva care poate lupta pentru intereselor lor. Primii care au reactionat au fost suporterii din celelalte localitãti, suporteri care constituie un procent important din media de spectatori de pe ‘‘Municipal’’. FC Vaslui se doreste a fi o echipã care sã reprezinte întreg judetul, dar pentru iubitorii fotbalului din afara orasului Vaslui nu se face nimic, sustin microbisti din Husi, Bârlad sau din alte comune apropiate. Multi si-ar dori ca în orasele mentionate sã fie deschise case de bilete si de ce nu, câte un magazin de prezentare, de unde sã îsi poatã achizitiona tricouri sau produse cu însemnele favoritilor.

‘‘Vânãtoarea’’ de suporteri

Chiar si cele mai mari cluburi din Europa se luptã pentru fanii din alte orase sau din alte cartiere. Un exemplu este rãzboiul istoric din Londra, dintre Chelsea si Arsenal care ani de-a rândul s-au certat pe tema fanilor. Ambele cluburi trimiteau în zi de meci autocare în cartierele neutre ale capitalei engleze pentru a ‘‘fura’’ suporteri. Acestora li se acordau mai multe facilitãti, iar în decursul anilor le era implementat atasamentul fatã de una dintre aceste echipe. Exemplul acesta a fost urmat, la noi în tarã, de clubul Ceahlãul Piatra Neamt, presedintele Gheorghe Stefan recurgând la o metodã asemãnãtoare, la fiecare meci de acasã asigurând transport gratuit fanilor din ‘‘provincie’’.

Mediul virtual, ignorat

În afarã de articolele prezentate în presã, fanii asteaptã sã primeascã informatii ‘‘calde’’ din sânul echipei de pe siteul oficial al clubului. Doar cã o vizitã pe adresa oficialã nu le oferã acestora prea multe lucruri interesante, în afarã de câteva anunturi referitoare la pretul biletelor sau câte o cronicã seacã. Asa se face cã, în acest mediu virtual, echipe mult mai slab cotate, din prima ligã si chiar din esaloanele inferioare, sunt mai bine reprezentate la acest nivel. Site-urile cluburilor Astra Ploiesti, Victoria Brãnesti sau Ceahlãul Piatra Neamt sunt doar câteva astfel de exemple. Un alt exemplu la îndemânã este site-ul clubului Lille, fosta adversarã a Vasluiului din Europa League. La nici douã ore dupã sosirea francezilor pe aeroportul din Iasi, pe site erau deja postate imagini si înregistrãri video din România. Pe lângã aceasta, pe pagina web se gãsesc foarte multe informatii utile, interviuri cu jucãtori, statistici, sectiuni dedicate fanilor, siteul fiind cea mai importantã punte între echipã si suporteri.

Stadionul plin, o amintire

Nostalgie… În primul sezon din Liga I, FC Vaslui a avut cea mai bunã medie de spectatori pe meci, la partidele de pe teren propriu, si drept urmare aveau sã fie felicitati si premiati la finalul editiei cu trofeul ‘‘Fair-Play’’ oferit de un prestigios ziar de sport din capitalã, si înmânat de legenda vie a fotbalului românesc, Nicolae Dobrin. Paradoxal, cu toate cã performantele au crescut de la un an la altul, numãrul suporterilor de pe ‘‘Municipal’’ a început sã scadã. Fie cã s-au plictisit de fotbal, fie cã nu mai au nicio motivatie de a merge pe stadion, lipsa acestora din tribune ‘‘omoarã’’ o mare parte din spectacol. Chiar dacã arena din Vaslui nu are o capacitate impresionantã, aportul publicului este foarte important pentru jucãtori, care ori de câte ori au avut posibilitatea au fãcut apel la acestia pentru o prezentã si o sustinere masivã. Chiar si finantatorul Adrian Porumboiu a declarat în nenumãrate rânduri cã tot ce face, face pentru vasluieni, iar atunci când acestia nu vor mai veni la stadion, îsi va retrage sprijinul.


- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.