4.4 C
Vaslui
30-nov.-2022

SPITALELE gălăţene, CONTROLATE la cererea Ministerului Sănătăţii

- Advertisement -


* Acţiunea de control se va termina în prima săptămână din luna aprilie
Valul de plângeri şi acuzaţii care au vizat sistemul sanitar în ultima perioadă pare să fie stârnit reacţii şi la Ministerul Sănătăţii (MS). Astfel, conducerea instituţiei a hotărât începerea unei acţiuni de control în toate spitalele publice din România.
În Galaţi controalele sunt făcute de echipe formate din inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Vizate sunt toate cele opt spitale publice gălăţene. Acţiunea de control a început la jumătate lunii martie şi continuă până în prima săptămână din aprilie. Inspectorii DSP vor verifica fiecare secţie în parte, inclusiv blocurile operatorii şi unităţile sau compartimentele de primiri urgenţe. „Controlul va viza condiţiile igienico-sanitare din spitale, sălile de mese, respectarea normelor de amplasare a paturilor, respectarea normelor privind grupurile sanitare şi spaţiile frigorifice”, a precizat dr. Valentin Boldea, din partea DSP Galaţi.
Neregulile, raportate la Bucureşti
Potrivit tematicii trimisă de MS, inspectorii vor avea în vedere şi modul de funcţionare a farmaciilor şi a laboratoarelor din spitale, precum şi staţia de sterilizare, respectarea normelor în spălătorie, depozitarea reactivilor şi a mediilor de cultură. Un alt aspect urmărit va fi respectarea normelor de supraveghere, prevenire şi control a infecţiilor nosocomiale. Spitalele româneşti sunt codaşe la raportarea infecţiile dobândite de pacienţi pe timpul spitalizării. Dacă datele ar reflecta realitatea, România ar avea cele mai sigure spitale din lume.

sursa: http://www.viata-libera.ro/eveniment/65102-spitalele-galatene-controlate-la-cererea-ministerului-sanatatii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.