1.9 C
Vaslui
29-mart.-2023

Spitalul Bârlad are primul medic chirurg pediatru

- Advertisement -
dr. Georgiana Marcu Țuțu

IUBEȘTE COPIII… O altă tânără absolventă a UMF Iași, din municipiul Roman, a ales să vină la spitalul din Bârlad să practice meseria de medic, pentru că… iubește copii. S-a decis vină ca medic chirurg pediatru într-un spital cu multe cazuri de copii ce aveau nevoie de operații, dar nu era medic chirurg pediatru la Bârlad, iar micuții erau transportați ori cu elicopterul ori cu ambulanța, în stare gravă, la Iași. Conducerea instituției se mândrește cu faptul că, de la începutul acestui an a angajat la Bârlad în jur de 12 medici absolvenți. Așa că, aduce la cunoștința viitorilor pacienți (cei din partea de sud a județului) cine sunt “luptătorii” care îi vor apăra de moarte. Astăzi, medicul chirurg pediatru, primul medic cu această spitalizare care a avut curaj să se încadreze aici, la Bârlad: Georgiana Marcu Țuțu.

Doctor Țuțu Marcu Georgiana, primul medic specialist chirurg pediatru pe care îl are spitalul bârlădean, își desfășoară activitatea în Compartimentul de Chirurgie Pediatrică din cadrul secției de Chirurgie generală, si se alătură echipei de medici din acest spital din ianuarie a.c. Compartimentul de Chirurgie pediatrică este nou înființat, ultima modificare de structură din anul 2020 a adus această modificare pentru a putea răspunde multitudinii de cazuri pediatrice care se adresau unității sanitare bârlădene.

Este un bun profesionist, este sensibilă, empatică si dedicată meseriei. Are 33 ani, este căsătorită și are o fetiță minunată. S-a născut în București, unde a copilărit până la vârsta de 7 ani, după care părinții s-au mutat în Roman, județul Neamț. A absolvit liceul Colegiul Național Roman Vodă, profil științe ale Naturii. A urmat studiile universitare la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa, Facultatea de Medicină Generală Iași.

La rezidențiat a optat pentru specialitatea chirurgie pediatrică, în centrul universitar Iași, pregătirea desfășurând-o în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria din Iași, unde a abordat o varietate mare de cazuri medicale complexe.

“Sunt bucuroasă pentru că am avut posibilitatea /oportunitatea și șansa de a efectua două stagii de chirurgie pediatrică și reanimare neonatala în Paris, la spitalul Universitar Robert Debre și la Spitalul Armand Trousseau și îmi doresc să pun în practică tot ceea ce am învățat în Paris. Am ales chirurgia pediatrica cu sufletul, pentru ca iubesc copiii și îmi doresc ca toți copiii să fie sănătoși. Am descoperit în Secția de Chirurgie Generală din spitalul Bârlad o echipă de oameni deosebiți, profesioniști și cu mult tact”, a precizat medicul Georgiana Marcu Țuțu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cezarino, ce ai ” drink- uit”? În primul rând, e medic chirurg pediatru și nu doar pediatru, în al doilea rând are specializare și nu spitalizare, în al treilea rând , să devină nu să vină. Du-te dna, la oftalmolog, dacă nu mai vezi buchiile, iar cu „noutatea” ai cam rămas în urmă, dna dr. își practică meseria din ianuarie la noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.