Spitalul Bârlad se redeschide începând de luni!

VESTE BUNA… DSP Vaslui a trimis, ieri după-amiază, către Spitalul Bârlad o adresă prin care a avizat solicitarea instituției sanitare care este suport Covid, de a se redeschide pentru pacienții non-Covid. Acestea se vor relua din 22 iunie, după ce spitalul bârlădean va amenaja circuitele solicitate de DSP Vaslui, prin care pacienții non-Covid să nu se întâlnească cu cei care au coronavirus. Reamintim că la spitalul bârlădean mai sunt, la secția de Boli Infecțioase, 14 pacienți, iar la ATI Reanimare sunt internați doi pacienți din Focșani și Adjud,  județul Vrancea, deoarece Spitalul suport Covid din acest județ este supropopulat cu astfel de cazuri.

Conform managerului  Daniela Borș, în aceste momente are loc o ședință a comitetului director, iar medicii vor avea termen până mâine, 19 iunie, să propună circuitele prin care pacienții cu Covid-19 să nu se intersecteze cu cei non-Covid. Mai mult, chiar dacă se va deschide – de luni, 22 iunie, se vor face doar internări de urgență, nu se vor face internări decât în limita locurilor  disponibile, cu  respectarea strictă a numărului de paturi din fiecare secție! “Nu se pot face încă internări, intervenții chirurgicale programate sau  consultări  în Ambulatoriu de specialitate, decât cu  recomandarea respectării unui  anumit  circuit complet separate prin care pacienții non Covid să nu se poată intersecta cu cei care au virusul. Vor fi luate toate măsurile de reducere a riscului de contaminare și de limitare a transmiterii în baza protocoalelor și procedurile existente aprobate, inclusiv a celor specific Covid-19 și  cel mai probabil  pe 22 iunie vom putea redeschide spitalul pentru ceilalți pacienți. Dar, atenție, doar în limita locurilor disponibile și doar urgențele vor putea fi consultate! Dacă într-un salon sunt 6 paturi, fix atâția pacienți vom interna, nu 7 sau 8!  “, a precizat managerul spitalului bârlădean, Daniela Borș.
.

Secția Pediatrie rămâne închisă!

.

Totodată, conform adresei trimise la spitalul din Bârlad, cu sprijinul CLM Bârlad se vor identifica, în regim provizoriu, spații pentru Ambulatoriu Secției Pediatrie și CSM. “Oricum clădirea secției Pediatrie este în reamenjare, se fac lucrări de construcție, așa că nu se redeschide încă această secție”, a precizat Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ