spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Spitalul bârlădean se dotează cu aparatură performantă: a sosit a treia tranșă de aparate medicale! (FOTO)

- Advertisement -
DOTĂRI… A sosit și cea de a treia tranșă de aparatură medicală de înaltă performanță, prin finanțarea furnizată de Ministerul Sănătății și Primăria Bârlad

O NOUĂ TRANȘĂ… Continuă la Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bârlad dotarea cu cea de a treia tranșă de aparatură medicală de înaltă performanță, prin finanțarea furnizată de Ministerul Sănătății (6.421.000 lei) și cofinanțarea Consiliului Local Municipal Bârlad (735.555 lei).

Săptămâna trecută au fost livrate: un aparat EEG (electroencefalograf) pentru sectia de ATI; Un biomicroscop cu aplanotonometru tip Goldmann pentru Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu integrat; Un autokeratorefractometru pentru Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu integrat; O combina Oftalmologica pentru Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu integrat; O trusa de lentile pentru Cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu integrat și perimetrul computerizat pentru Compartimentul de Oftalmolodie. Vă prezentăm exact ce este fiecare aparat, sosit pentru Cabinetul de Oftamologie din Ambulatoriu integrat:

Electroencefalograful prezintă 32 canale care: analizează amplitudinea undelor cerebrale, analizează frecvența undelor cerebrale și verifică automat impedanța. Electroencefalograma (EEG) reprezinta un examen important in diagnosticul epilepsiei. Poate fi indicat in diagnosticul sindromului confuzional, starilor de lesin, traumatismelor cranio-cerebrale, tumorilor, infecțiilor cerebrale, furnizând informații despre existența și localizarea unei leziuni cerebrale sau focar Declanșator pentru crizele epileptice. Electroencefalografia reprezintă un test adjuvant în diagnosticul de moarte cerebrală.

Trusa de lentile pentru testare este folosită pentru examinarea erorii refractive, miopiei, astigmatismului, pentru examinarea strabismului și daltonismului. Trusa conține 266 lentile pentru testare, lentile sferice de la -20D pana la + 20D, lentile cilindrice de la -6D pana la +6D, prisme pana la 10D, filtre colorate (roșu, negru, verde).

Combina Oftalmologică conține un scaun cu elevație electrică ce se poate regla pâna la poziția de canapea de consultative, un suport pentru aparate mici și blat rotativ cu panou de comanda și consolă centrală cu panou digital și iluminare reglabilă.

Autokeratorefractometru oferă o gama largă de măsurare a dioptriilor. Se pot verifica refracția vederii și curbura corneei în același timp, cu o operare ușoară și prietenoasa, iar rezultatele se afișează simultan.

Perimetrul computerizat este un instrument de diagnostic modern pentru testarea precisă și rapidă a câmpului vizual. Pe lângă tehnicile standard de perimetrie, aparatul oferă tehnici de lucru moderne care permit utilizarea eficientă a timpului de lucru și obținerea de rezultate fiabile și precise. Acesta este folosit în screening sau in diagnosticul și monitorizarea glaucomului; diagnosticul și monitorizarea bolilor oculare și neurologice;

Biomicroscopul oftalmologic cu aplanotonometru tip Goldmann se folosește pentru examinarea fundului de ochi. Este indicat pentru a stabili diagnosticul afecțiunilor retinei și pe cele ale coroidei. El dă posibilitatea, de asemenea, să se observe vascularizația retiniană, care poate fi modificată de numeroase boli. Foarte multe afecțiuni oculare (desprinderea retinei) sau generale, cum ar fi diabetul, dau anomalii ale fundului de ochi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.