0.1 C
Vaslui
03-feb.-2023

Spitalul bârlădean se reorganizează și va avea compartiment de recuperare neurologică!

- Advertisement -
RESTRUCTURARE… Secția neurologică va avea compartiment de recuperare, secția de la Spitalul Puiești – cu 13 paturi se desființează, paturile fiind relocate la instituția din Bârlad

MODIFICĂRI… Noua conducere a Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a solicitat Consiliului Local Municipal (CLM) aprobarea modificării și completării Structurii organizatorice a spitalului. În vederea eficientizării resurselor existente și pentru creșterea călității actului medical, consilierii locali au analizat  și aprobat propunerea de reorganizare a structurii organizatorice a Spitalului Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad, prin care intervin unele modificări benefice pentru pacienți: se înființează servicii medicale noi, ca de exemplu secția neurologică va avea compartiment de recuperare, secția de la Spitalul Puiești – cu 13 paturi se desființează, paturile fiind relocate la instituția din Bârlad, precum și alte modificări explicate de managerul spitalului, Ciprian Cosmin Feraru.

Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” Bârlad este un spital public, general, care furnizează servicii spitaliceșți pe o capacitate de 855 paturi : 764 pentru spitalizare continuă (din care 48 suspendate), 47 paturi pentru spitalizare de zi și 44 paturi însoțitori, având în structura toate specialitățile medico-chirurgicale, adulți și copii, continuitatea fiind asigurată prin 11 linii de gardă (medicină internă, chirurgie generală, obstetrică – ginecologie, anestezie terapie intensivă, pneumologie, psihiatrie, boli infecțioase, ori, medicină de urgență, medicină de laborator, radiologie și imagistică medicală); totodată, în structură există și Compartimentul de Primire Urgențe, cu punct de lucru CPU-S pediatrie. Iată ce a propus conducerea spitalului bârlădean, ca și reorganizare, lucru cu care cei 19 consilieri din cei 20 prezenți (un consilier n-a participat, fiind salariat al spitalului) au fost total de acord.

Reorganizarea secției de chirurgie generală prin înființarea unui compartiment de urologie cu 6 paturi și includerea compartimentului de oftalmologie cu 6 paturi. În cabinetul de urologie din cadrul ambulatorului își exercită deja activitatea un medic urolog din februarie a.c. În vederea îmbunătățirii posibilităților de investigații în scop de diagnostic și tratament este necesar rezolvarea unor cazuri în sistem de supraveghere continuă. Personalul mediu și auxiliar este același cu al secției de chirurgie generală. Continuitatea serviciilor este asigurată prin linia de gardă organizată pe secția de chirurgie generală. Cât privește compartimentul oftalmologie, întregul personal va fi preluat de secția de chirurgie Generală.

Reorganizarea secției de neurologie prin înființarea unui compartiment de recuperare medicală neurologie cu 7 paturi. Secția neurologie    are   41 paturi, din care compartimentul recuperare medicală neurologie primește 7 paturi. Motivația este că la noul compartiment de recuperare neurologică există un kinetoterapeut angajat.

Desființarea Compartimentului pneumologie – TBC cronici din Puiesti cu 13 paturi. Motivația arătată de managerul Ciprian Feraru este că acest lucru se datorează neconformităților privind infrastructură, respectiv condițiile de autorizare sanitară, a deficitului de medici privind asigurarea continuității supravegherii medicale specializate.

Includerea Laboratorului de biologie moleculară (PCR) în structura Laboratorului de analize medicale al spitalului. Motivul este reducerea incidenței cazurilor de SARS-Cov-2 și în scopul completării deficitului de resurse umane în Laboratorul de analize (medic, asistenți bacteriologic).

Ambulatoriul se completează cu specialitățile: hematologie, chirurgie pediatrică și ortopedie pediatrică. Și asta pentru că există cerere de servicii medicale în aceste specialități, mai precis este așteptat un medic nou pentru a lucra la spitalul din Bârlad pe această specializare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.