Spitalul din Bârlad a primit un ventilator pulmonar nou de la Ministerul Sãnãtãtii! (FOTO)

AJUTOARE BINEVENITE… La spitalul din Bârlad a ajuns un ventilator pulmonar de ultimã generatie, vineri, 8 mai. Valoarea acestuia este de aproape 20.000 de euro si face parte din donatia de 1.000.000 de euro a unei companii americane cãtre Ministerul Sãnãtãtii. „Cu acesti bani s-au achizitionat mai multe ventilatoare pulmonare, iar unul a ajuns la spitalul din Bârlad”, a spus Daniela Bors, managerul unitãtii sanitare din Bârlad, care este suport Covid-19. Este cel de al doilea ventilator primit din donatie, primul fiind oferit de Asociatia „ZI de BINE”, sosit la spital dupã 1 mai. Pe 4 mai spitalul din Bârlad a mai primit si alte ajutoare substantiale de la câteva asociatii din România.

Spitalul municipal de Urgentã „Elena Beldiman” din Bârlad, care acum este suport Covid-19, a fost ajutat de multi investitori, ca sã fie dotat cu toatã aparatura si materialele sanitare necesare în lupta cu noul coronavirus. Cea mai importantã investitie a venit de la omul de afaceri Constantin Dulute, bârlãdeanul care a ajutat spitalul cumpãrând un aparat Real Time PCR, pentru testãrile moleculare în depistarea coronavirusului, plus peste 1000 de teste, care au costat în jurul a 100 000 de euro. Alt ajutor substantial a venit din partea Asociatiei „ZI de BINE” al cãrei membru fondator este cunoscuta fostã jurnalistã Melania Medeleanu. Cunoscuta bârlãdeancã Oana Botezatu a reusit deja sã achizitioneze un aparat de ventilatie mecanicã în valoare de circa 25.000 euro. Si iatã cã Ministerul Sãnãtãtii a trimis pe 8 mai încã un ventilator pulmonar, de peste 20 000 de euro, achizitionat din donatia de 1 000 000 de euro fãcutã ministerului de cãtre firma americanã British American Tabacco. Din banii repectivi, ministerul a achizitionat mai multe ventilatoare iar unul a fost repartizat la Bârlad.

„A sosit vineri, trimis de la Ministerul Sãnãtãtii, un ventilator pulmonar de ultimã generatie. Cu acesta avem acum ventilatoare, cu care este dotatã sectia ATI Reanimare. Vom începe montarea acestuia în cursul zilei de luni, 11 mai”, a spus Daniela Bors, managerul spitaluluii bârlãdean.

Ajutoarele continuã sã soseascã!

Pe 4 mai, au mai venit la spitalul bârlãdean ajutoare din partea unor asociatii care dovedesc cã, în cele douã luni de luptã cu un inamic necunoscut, am învãtat câteva lectii importante pentru viitor, am învãtat sã fim solidari, spitalele au învãtat cã au nevoie de sustinerea comunitãtii, comunitatea a învãtat cã are nevoie de personal medical sãnãtos.

„ As dori sã multumesc Uniunii Elene din România pentru cele 500 de mãsti chirurgicale donate, Asociatiei „INACO-Initiativã pentru Competitivitate” si Echipei Castrol România pentru echipamentele de protectie si dezinfectantii donati! <<Vã multumim cã sunteti în fiecare zi acolo unde este nevoie, cu profesionalism si încredere!>>. Acesta este mesajul minunat transmis de Echipa Castrol România cãtre colegii nostri care lucreazã în linia întâi! De asemenea, multumim Asociatiei „Dãruieste Viatã” cã a înteles cã spitalul nostru are nevoie în aceste momente de o Terapie Intensivã dotatã cu aparaturã de ultimã generatie! Prin efortul acestora, Spitalul Municipal de Urgentã <<Elena Beldiman >> din Bârlad are în dotare de câteva zile un aparat de anestezie AEON 7200 în valoare de 70.209 lei. Aceastã donatie se transformã într-o investitie pe termen lung, care schimbã vieti si aduce sperantã pacientilor nostri! Vã multumim, oameni frumosi pentru munca sustinutã pe care o depuneti zilnic pentru a sustine cadrele medicale care îsi riscã viata în fiecare minut! Multumim Carmen Uscatu si Oana Gheorghiu!”, a precizat, pe pagina spitalului bârlãdean, managerul Daniela Bors.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ