-0.2 C
Vaslui
27-ian.-2023

Spitalul din Bârlad are un nou program de vizite, dar și reguli noi în acest an!

- Advertisement -
REGULI… Vizitatorii vor purta echipamentul de protecție corespunzător la intrarea în salon, mască de protecție și își vor dezinfecta mâinile la intrarea și ieșirea din spital.

ANUL NOU CU BUCURIE… Aparținătorii care își vizitau până acum rudele bolnave internate în secțiile Spitalului din Bârlad numai câte o oră pe zi, au primit de Anul Nou o veste foarte bună! Conducerea unității medicale a anunțat intrarea în vigoare a unui nou program de vizite, prin care rudele pacienților au voie să-i viziteze timp de patru ore pe zi, distribuite în două intervale orare.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat de presă postat pe pagina de FB a instituției sanitare de către reprezentanții spitalului. Potrivit documentului publicat, accesul vizitatorilor se va efectua după următorul program: De luni – vineri, între orele 12.00 – 14.00 și 16.00-18.00, și sâmbătă – duminică, între orele 10.00-13.00 și 18.00-19.00. În secția ATI, vizita are loc zilnic între orele 12.00-13.00 și 18.00-19.00.

„Vizitatorii vor purta echipamentul de protecție corespunzător la intrarea în salon (halat de unică folosință care să acopere în totalitate hainele, botoși încălțăminte). Dacă intrați într-o secție cu patologie respiratorie, infecto-contagioasă sau dacă sunteți răciți, veți purta o mască de protecție care să acopere gura și nasul! La intrarea și părăsirea salonului/spitalului vă puteți dezinfecta mâinile, prin frecare, aplicând dezinfectantul existent într-un dispenser de perete, amplasat la loc vizibil. La ieșirea din secție, echipamentul de protecție se va arunca în coșul de gunoi și se vor dezinfecta mâinile obligatoriu. În compartimentele spitalului nu este permis accesul vizitatorilor care prezintă boli infecto-contagioase (viroze, tuse, febră, etc.). Se va permite accesul doar a unui vizitator. Vă recomandăm să nu aduceți copii în vizită la bolnavi! Durata de vizitare va fi de maxim 30 minute. Se interzice accesul vizitatorilor în sectorul rooming-in (mama-copil)!”, se spune în comuicatul postat.

Obligații ce cad în sarcina vizitatorilor:

Aceste obligații sunt: să nu fumeze, să nu aducă alimente interzise, băuturi alcoolice ori țigări, să nu filmeze / fotografieze în spital, să nu se așeze pe paturile pacienților, să nu umble la aparatura medicală, instalațiile electrice și de protecție împotriva incendiilor, etc.

„Este strict interzis accesul vizitatorilor în următoarele zone: săli de operații; sala de naștere; secția de Neonatologie; stația de sterilizare; farmacie; bloc alimentar; în toate spațiile restricționate de către spital. Este strict interzis accesul persoanelor neautorizate la: sursele de oxigen; panourile electrice; zonele de depozitare a deșeurilor electrice; zonele cu risc de explozie; documentele medicale ale pacienților, toate informațiile despre pacienți vor fi solicitate direct medicului curant”, mai spun reprezentanții spitalului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Da ,cea dinainte era o disperata ,fara nici un fel de pregatire manageriala si a tinut spitalul numai in scandal ,filmari de prost gust in legatura cu boala lui Calachi ,lipsa totala de organizare si asta in ciuda faptului ca alerga (fara rost ) intruna .Foarte neinspirat cine a pus-o!

  2. Pånă la urmă tot un bărbat e bun organizator( fără să fiu misogin). Femeia care a fost era mahalagioaca și dezordonată! Nu stia nici ea ce caută în viața ei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.