28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Spitalul din Bârlad, donație importantă: concentratoare de oxigen și măști pentru oxigen! (FOTO)

DONAȚIE… Spitalul „Elena Beldiman” Bârlad a beneficiat de cea mai mare cantitate de concentratoare de oxigen de 10 l, mai exact 4 bucăți, respectiv 90 măști de oxigen, achiziționate din Danemarca, Germania și Franța.

AJUTOR…. Surpriză de proporții la spitalul din Bârlad, unde a fost primită o donație consistentă, pentru salvarea vieții pacienților bolnavi de Covid. Campioana olimpică la scrimă, Ana Maria Brânză, celebrul fotbalist din generația de aur a României, Ilie Dumitrescu, Cătălin Moroșanu – boxeurul care inspiră generații întregi de copii, marele portar Bogdan Stelea, fostul căpital al echipei naționale de baschet, Virgil Stănescu alături de cunoscutul comentator sportiv Vali Moraru, au dat curaj pacienților și cadrelor medicale în această luptă grea cu virusul ucigaș. Au fost imaginea unei acțiuni ample pentru donarea a 100 de concentratoare de oxigen de 10 l, plus a peste 3000 de măști de oxigen, din care 4 concentratoare de oxigen de 10 litri și 90 de măști de oxigen au ajuns la spitalul din Bârlad. Acestea au fost donate prin Asociația INACO, sprijinită financiar de Fundația SUPERBET, unde activează mari sportivi au României. Emoționant a fost faptul că acești oameni atât de iubiți și respectați de întreaga țară, nu s-au sfiit să ajute personal, la București, la încărcarea aparaturii donate, fapt care arată eleganța și modestia unor oameni cu adevărat valoroși.

În cadrul campaniei „Peste 100 de concentratoare de oxigen de 10 LPM și 3.000 măști de oxigen pentru pacienți”, inițiată de către Asociația INACO, cu sprijinul și finanțarea Grupului SUPERBET, Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad a beneficiat de cea mai mare cantitate de concentratoare de oxigen de 10 l donate către spitale din țară, mai exact 4 bucăți, respectiv 90 măști de oxigen, achiziționate din Danemarca, Germania și Franța. În această perioadă, în care cadrele medicale bârlădene sunt suprasolicitate, având în observație zilnică între 250 – 350 pacienți confirmați pozitiv, necesarul de oxigen este foarte mare. La distribuirea pachetelor au ajutat și ambasadorii Superbet, Ana-Maria Brânză, Ilie Dumitrescu, Cătălin Moroșanu, Bogdan Stelea, Virgil Stănescu și Vali Moraru.

„Pentru majoritatea pacienților, oxigenul este primul tratament necesar, iar acum, în valul 4, spitalul nostru consumă cele mai mari cantități de oxigen de care a avut nevoie vreodată. În actualul context pandemic, este a doua campanie importantă de ajutorare a unităților medicale desfășurată de tandemul Fundația Superbet – NACO, după demersul din mai anul trecut, când 35 de spitale din 23 de orașe primeau echipamente de protecție și biocide. Campania lansată de curând a venit în întâmpinarea a peste 4.000 de pacienți confirmați COVID-19, care vor fi tratați cu ajutorul concentratoarelor și măștilor de oxigen, donate către 67 de spitale din țară . Este a două tranșă livrată către unitățile sanitare din țară,după ce, în data de 29 octombrie, au plecat primele 10 concentratoare către Pitești, Craiova, Călărași, Brăila, Timișoara și Turnu Măgurele, acolo unde nevoia de oxigen era urgentă.”, a precizat managerul spitalului Daniela Rusu.

Superbet este liderul național din industria de Betting & Gaming și cel mai mare contribuabil la bugetul de stat din industria de profil, fiind prima companie din acest sector care s-a implicat în lupta împotriva noului coronavirus. Prin Fundația Inaco, grupul Superbet derulează în permanență programe CSR prin care se implică în viața comunității. INACO este o comunitate non-profit cu peste 60 de experți voluntari – economișți, sociologi, psihologi, antreprenori, mentori, futurologi, inovatori sociali, specialișți în digitalizare, știință și tehnică, în relații internaționale, branding, comunicare și PR, social shaper, global futurist. „Pentru noi, faptul că am putut să răspundem strigătului de ajutor al managerilor de spitale înseamnă enorm! Am ținut legătura cu aceștia, ne-au spus cât de importante sunt concentratoarele pentru pacienți și că le pot salva viața. În plus, concentratoarele achiziționate de noi, fiind de 10 litri, ele sunt foarte utile. Sperăm că inițiativa noastră să fie un exemplu pentru toți ceilalți actori din societatea civilă, să își unească forțele și să acționeze!”, a precizat Andreea Paul, fondator INACO. Campania de donare de echipamente medicale pentru spitalele de stat, care tocmai s-a încheiat cu livrarea donației la spitalul din Bârlad, a fost în valoare de 200.000 euro.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Fratilor..,de ce nu se da ordonanta/ legea, sa fie interzis fumatul? Nu vedeti cat de penibili sunt?! Nenorocirile i-si au izvorul si in fumul de tigara….
    Animale bipede!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here