spot_img
16.2 C
Vaslui
27-iul.-2024
spot_img

Spitalul din Bârlad intră în „focuri”: începe ciclul II de acreditare

- Advertisement -
EXAMEN… Emoțiile sunt mari pentru reprezentanții spitalului bârlădean, care vor primi vizita comisiei Autoritătii Nationale de management al Calitătii în Sănătate de pe 20 februarie

EVALUARE… Spitalele în România, pe lângă autorizarea de funcționare emisă de Ministerul Sănătății, contractarea cu Casa Județeană pentru Asigurarea Sănătății, mai trec și prin „furcile caudine” ale Autoritătii Nationale de Management al Calitătii în Sănătate (ANMCS). Această autoritate va trimite în perioada 20-24 februarie a.c, la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, o echipă ce va face o evaluare, în urma căreia spitalul bârlădean va putea obține acreditarea pe următorii cinci ani, în ciclul II de evaluare. Fără această acreditare, spitalul nu va putea încheia contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. „Ei vin acum ca să verifice dacă ne-am pregătit conform standardelor ANMCS. După evaluare, se va discuta despre rezultatul nostru și vom fi anunțați dacă vom fi sau nu acreditați în ciclul II de acreditare, pentru care ne-am pregătit noi”, a precizat dr. Gabriela Daniș, cea care coordonează la spitalul bârlădean procesul de pregătire a evaluării.

Spitalul municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad este în pragul unei mari încercări și anume acreditarea Autorității Naționale pentru Managementul Calității Spitalelor (ANMCS). Evaluarea în vederea acreditării pentru ciclul II al unității spitalicești din Bârlad va începe fizic în data de 20-24 februarie a.c. Muncesc la această acreditare directorul de îngrijiri medicale, Cristina Sârbu, medicul Daniș Gabriela, sefa secției Epidemiologie, director medical interimar al spitalului, Daniela Borș, fost manager al spitalului, precum și șefii de secții. Toți sunt coordonați de managerul spitalului, Ciprian Cosmin Feraru. Emoțiile sunt mari pentru reprezentanții spitalului bârlădean, care vor primi vizita comisiei Autoritătii Nationale de management al Calitătii în Sănătate de pe 20 februarie. Membrii comisiei ANMCS vor evalua unitatea medicală bârlădeană pe toate palierele ei, iar în funcție de rezultate, vor acorda acreditarea pentru ciclul II. Personalul va trebui să arate că în ultimii ani spitalul a progresat, iar calitatea actului medical a crescut considerabil. Potrivit conducerii, spitalul îndeplineste cea mai mare parte din cele peste 1000 de criterii impuse pentru a primi acreditarea.

Spitalul „Elena Beldiman” urmărește “nivelul II de acreditare”

Pentru a obtine nivelul maxim de acreditare, un spital trebuie să îndeplinească peste 85% din indicatorii ce țin de siguranța pacientului, infecții intraspitalicești, aparatură, dar și de partea de circuite, avize de la pompieri și directiile de sănătate. “Nivelul de acreditare cu încredere ridicată” se acordă pentru îndeplinirea indicatorilor de evaluare în intervalul 75 si 84,9%, categoria “Nivel acreditat cu încredere medie” – pentru îndeplinirea indicatorilor de evaluare între 45 si 74,9%. “Nivelul neacreditat” se acordă unităților medicale care îndeplinesc sub 45% din indicatorii de evaluare. Pentru un spital, neacreditarea e sinonimă cu colapsul, pentru că în lipsa ei, unitatea nu poate semna contract cu Casa Judeteană de Asigurări de Sănătate.

Conducerea spitalului spune că este pregătită de evaluare!

Gabriela Daniș

Directorul medical interimar, medicul Gabriela Daniș, spune că sunt pregătiți să primească evaluatorii ANMCS, sperând că nu vor fi probleme. Spitalul a rezolvat multe din problemele avute, are spălătorie modernă. Bucătărie la fel, mâncarea este pregătită la cele mai înalte standarde, sunt trasee distincte în secții, lifturi noi… «Noi am pregătit multe, multe proceduri, protocoale, trasee, condiții igienico sanitare, schimbarea lifturilor vechi de 52 de ani cu unele noi-nouțe, care acum se montează, o barieră de la intrare conform cerințelor și multe alte aspecte! Lucrăm de câțiva ani la această acredicare la ciclul II, cu „Nivel de încredere ridicată”. Ciclul I a fost în 2014, am fost acreditați atunci, acum urmează ciclul II de acreditare. Fiecare ciclu de evaluare este valabil 5 ani. A fost pandemia după aia și s-a decalat examinarea pentru ciclul II, care va fi acum, începând cu 20 februarie. Noi ne-am pregătit bine, cred eu, conform cerințelor pentru categoria de evaluare pentru ciclului II. Acum se face evaluarea la fața locului, apoi se face un raport, la care noi, dacă nu suntem de acord, putem face contestații. Durează aproape 2 luni, până când vom avea rezultatul final, dacă primim sau nu acreditarea pentru ciclul II», a precizat pentru Vremea NOUĂ, medicul Gabriela Daniș, care este director medical interimar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

    • Și madam Preda de la farmacie muncește mult! A găsit ea o formula magica prin care la elaborării medicamente noi pune siropuri și tot felul de pastile care ii lipseau din gestiune! A ajuns șefa fără a îndeplini condițiile legale de a participa la concurs. Nicoleta, ești frumoasa!
      Bine, mai glumim și noi…

  1. Bariera de la întrarea în spital sigur învie muribunda, cât de handi poți fi dom. Feraru, dacă pui și cartele la UPU ca la primărie, iată de mana cu Boroș și când trece trenul de mare viteza a lui Bica, aruncați a de pe podul de pe centura, bineînțeles de mai apucați sa le vedeți în următorii ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.