UPDATE: Spitalul din Bârlad va primi doi pacienti din Piatra Neamt si trei din Roman, în aceastã searã!

Nelu Tătaru

UPDATE: Daniela Bors, managerul spitalului din Bârlad, care este suport Covid, a fost anuntatã de la DSP Vaslui cã, la aceastã unitate sanitarã a fost aprobat transferul a doi pacienti din Spitalul Judetean de la Piatra Neamt si alti trei din municipiul Roman, judetul Neamt.

„Sunt doi pacienti pentru sectia ATI, cãrora li s-a apobat transferul la noi, fiind suspecti de Covid. Am format un salon pentru ATI Reanimare, de suspecti Covid, unde vor fi internati pacientii din Piatra Neamt, pânã la sosirea rezultaleor de la testul PCR, lucru care se va întâmpla mâine. De asemeni, mai vin încã trei pacienti cu Covid 19 din municipiul Roman. Ei trebuiau sã fie internati la spitalul din Piatra Neamt, însã acolo nu mai sunt locuri si au fost directionati cãtre noi”, a spus managerul Daniela Bors.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Spitalul din Bârlad, pregătit să primească pacienți cu Covid de la unitatea din Piatra Neamț, unde ieri au pierit în incendiu de la ATI zece bolnavi

REACȚIE… Conducerea Spitalului din Bârlad și-a anunțat disponibilitatea de a primi în orice moment pacienți din spitalul suport Covid din Piatra Neamț, lovit aseară de o cumplită tragedie, în care și-au pierdut viața zece pacienți, aflați în secția de Terapie Intensivă. Imediat, după intervenția echipajelor ISU, care au acționat pentru stingerea incendiului devastator, izbucnit la ATI, precum și pentru salvarea victimelor, s-a vehiculat faptul că o parte a pacienților cu Covid 19, din Spitalul din Piatra Neamț, vor fi aduși la Bârlad. Managerului unității spitalicești din Bârlad însă susține că până acum nu a fost contactat în acest sens, însă, chiar și așa, Spitalul este pregătit pentru a primi pacienții de la Piatra Neamț, inclusiv pe cei care au nevoie de Terapie Intensivă, secție unde mai sunt acum în jur de 4 – 5 paturi libere. Pacienții din Spitalul afectat de incendiu au fost însă transportați la Spitalul din Lețcani. “Dacă este nevoie, oricând putem primi pacienții de la Piatra Neamț. Suntem pregătiți”, a spus managerul Spitalul Bârlad, Daniela Borș. De reamintit că Spitalul din Piatra Neamț, unitate suport Covid, a fost afectată ieri de un puternic incendiu, izbucnit în secția ATI. Un scurtcircuit se pare că a fost cauza, însă cercetările continuă. Zece pacienți au decedat, iar alte două persoane sunt grav rănite. Unul dintre cei răniți grav, dar care au supravieșuit, este medicul de gardă, Cătălin Denciu, care a încercat să sară în flăcări, pentru a salva pacienții din ATI. Acesta are arsuri pe 40% din suprafața corpului. S-a decis transportarea sa într-un spital din Belgia. Ministrul Sănătății, Dr. Nelu Tătaru, a ajuns în cel mai scurt timp posibil la Piatra Neamț, pentru a evalua la fața locului întreaga situație. Presa locală a relatat că medicul rănit grav în incendiu, atunci când a încercat să își salveze pacienții, este un fost coleg de facultate al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, dar și prieten al acestuia. Dr. Tătaru s-a urcat alături de medicul Cătălin Denciu, în aeronava MApN, care îl transporta la Spitalul Floreasca. “Este un profesionist, care, după cum putem vedea cu toții, a vrut să își salveze pacienții cu orice preț, chiar dacă și-a riscat propria viață. Da, am fost colegi de facultate și suntem prieteni”, a spus Dr. Nelu Tătaru.

Cătălin Denciu și Nelu Tătaru
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ