15.8 C
Vaslui
25-sept.-2022

Spitalul din Bârlad s-a dotat cu două ambulanțe second hand! (FOTO)

- Advertisement -
AMBULANȚE SECOND HAND… Spitalul bârlădean s-a dotat cu două ambulanțe second hand, aduse din Franța, în valoare de 25.000 de euro!

EDILUL CU TUPEU… La spitalul bârlădean au sosit de curând două ambulanțe din Franța, achiziționate second hand, de Serviciul de specialitate (Achiziții) al instituției sanitare. Costul total al achiziției a fost de 25.000 de euro și a fost suportat integral de la bugetul local al municipiului Bârlad, cu acordul CLM. Evident că la prezentarea achiziției, una foarte importantă de altfel, prezent a fost doar primarul Dumitru Boroș, care s-a “împăunat” pe lângă ambulanțele respective, uitând totuși vesta verde, cu care “semnalizează” mereu prezența sa. Având în vedere importanța achiziției, trebuia să fie măcar un consilier local prezent.

Autospecialele sanitare au fost aduse din Franța și, deși sunt la mâna a doua (anul de fabricație 2016), se află într-o excelentă stare de funcționare. Cu cele două ambulanțe urmează a fi asigurat transportul pacienților între secțiile spitalului. Sunt dotate cu instalație de climatizare și echipamente speciale, conform normativelor europene, au precizat cei de la achiziții din compartimentul de specialitate al spitalului. Banii pentru achiziționarea ambulanțelor second hand au fost solicitați la CLM Bârlad, inițial fiind prevăzută o sumă de 200 000 de lei. Acești bani, în HCL-ul din 2021, au fost prinși în 2021 la obiective de investiții, printre care era prevăzută achiziționarea a două autosanitare noi. Au fost foarte greu de găsit, autosanitarele noi fiind foarte scumpe, iar cei de la serviciul de achiziții al spitalului bârlădean au reușit, după câteva luni bune de căutare, să găsească oferta din Franța, pentru două mașini sanitare second hand.

În ultimii cinci ani, valoarea totală a fondurilor alocate de CLM Bârlad, din bugetul local, spitalului, este de peste 12.000.000 lei, fiind cea mai mare sumă alocată vreodată acestei unități. Pentru anul curent, din excedentul bugetar al anului anterior, de la bugetul local și dintr-un împrumut au mai fost alocați: 7, 28 milioane lei – Ambulatoriul de Specialitate; 3,5 milioane lei – Pavilionul Central al Spitalului „Elena Beldiman” și 2,5 milioane lei – Secția Pediatrie. Alte 1,5 milioane lei vor fi cheltuiți pentru întocmirea documentației necesare construirii unui corp nou de clădire pentru spital. Toate acestea au fost făcute cu acordul CLM Bârlad, la solicitarea Spitalului din Bârlad. Și totuși, la prezentarea achiziției celor două autosanitare aproape noi din Franța, printre ele se plimba mândru și fericit, primarul Boroș de Bârlad. Ca să se știe că el și numai el trebuie să apară în fața bârlădenilor cu “realizări”, care sunt de fapt ale CLM Bârlad! Până și managerul spitalului Ciprian Cosmin Feraru stătea după mașini, să nu-i strice poza de primar “implicat”!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Autobuze la mâna a doua, ambulanțe la mâna a doua, suntem o țara de mâna a doua care a ajuns sa stea cu mâna întinsa la europeni. Rușine sa va fie ne ați făcut de tot rasul toți cei de la conducere începând de la președinte pana la ultimul consilier local.

  2. Mai exterminati oameni cu tubu de oxigen la spitalu Beldiman ? Cat va mai plateste Banca Mondiala prin guvern pe cap de om ucis de voi ? Tot 30 000 de euro ?

  3. Bai Mitica, ai ajuns sa te lauzi cu mașini secund hand….
    Răutăcioși mai suntem, noi, concetățenii cu tine!
    Bravo!!!
    Oricum, e bine ca nu se mai transporta medicamentele și pacienții cu aceeași mașina cu care se transportau morții! ( e verificată, DSP știe…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.