spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Spitalul Elias: Olga Tudorache a suferit un accident vascular

- Advertisement -

Actriţa Olga Tudorache a suferit un accident vascular tranzitoriu, nu au apărut complicaţii de la momentul internării, a declarat, luni dimineaţa, pentru MEDIAFAX, directorul Spitalului Elias, dr. Dana Safta.

Olga Tudorache juca, duminică seară, în spectacolul „Peşte cu mazăre” al Teatrului Metropolis, când i s-a făcut rău pe scenă, iar reprezentanţii instituţiei au chemat ambulanţa.

Actriţa a fost transportată la spital, unde a fost internată cu suspiciune de accident vascular cerebral.

Născută la 11 octombrie 1929, Olga Tudorache are o carieră în teatru de peste 50 de ani. În toamna anului 1951, aceasta a fost angajatǎ la Teatrul Tineretului din Bucureşti, unde şi-a desfăşurat activitatea neîntrerupt, până în anul 1966, când instituţia a fuzionat cu Teatrul Nottara. S-a angajat la Teatrul Mic, unde a lucrat până în 1978. Din 1976, ea a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L.Caragiale”, la catedra de actorie. A avut şase promoţii de actori, până la pensionare (1997), iar retragerea efectivă din învăţământ a avut loc în anul 2000.

Citeşte şi: Olga Tudorache a fost internată la Spitalul Elias, cu suspiciune de accident cerebral

Pe scena Naţionalului bucureştean, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul „Regina mamă” de Manlio Santanelli. De asemenea, spectatorii au admirat-o, în rolul Emilia din „Cimitirul păsărilor” de Antonio Gala, la Teatrul Mic. În plus, în noiembrie 2005 Olga Tudorache a apărut în faţa publicului, la Theatrum Mundi – care a devenit în 1 noiembrie 2007 Teatrul Metropolis – într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului „Peşte cu mazăre”.

A primit mai multe premii ale Uniunii Teatrale din România (UNITER): premiul pentru întreaga activitate (1995), premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din spectacolul „Regina Mamă”, de Manlio Santanelli (martie, 1999), Diploma de popularitate (2002).

În martie 2006, actriţa Olga Tudorache a fost decorată de către preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce, la propunerea ministrului Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.