19.8 C
Vaslui
30-sept.-2022

Spitalul Husi, în crizã de anestezisti!

- Advertisement -

CRIZÃ Situatie grea la spitalul municipal „Dimitrie Castroian” din Husi! În timp ce unul dintre anestezisti se aflã în concediu, cel de-al doilea medic specialist ATI si-a dat demisia. Din acest motiv, luna august, spune conducerea spitalului, va fi extrem de grea, pentru cã, în medie, este necesar sã se realizeze în jur de 150 de operatii. Conducerea spitalului cautã toate solutiile posibile, pentru ca activitatea institutiei sã nu sufere un astfel de blocaj.

Criza de anestezisti a ajuns si la Husi! Dupã ce Spitalul Judetean de Urgentã (SJU) Vaslui s-a plâns de faptul cã, în lipsa anestezistilor, activitatea unitãtii este grav afectatã, iatã cã a venit rândul Husului sã se confrunte cu aceastã problemã! „Pânã acum am avut doi anestezisti, între care si domnul doctor Ioan Iovu. Domnul doctor, fãrã preaviz si fãrã alte detalii, a anuntat cã renuntã la acest post. Vestea ne-a cam luat prin surprindere, trebuie sã recunosc. Celãlalt medic, mã refer la doamna Livia Rotaru, este în concediu. Practic, luna august, pânã la venirea doamnei anestezist Livia Rotaru, rãmâne neacoperitã. Situatia este criticã, deoarece, în medie, pe lunã, avem 150 de interventii chirurgicale. Am anuntat DSP-ul, am cerut ajutor colegilor de la Spitalul Judetean, am luat legãtura cu toti factorii de decizie, dar, asa cum este cunoscut în întreg judetul, criza de medici specialisti ATI este o realitate cruntã, care încã nu îsi gãseste o rezolvare. Noi nu ne lãsãm însã, cãutãm în fiecare moment solutii, poate gãsim o solutie. Pacientii vin la noi cu încredere, au nevoie de interventii chirurgicale si trebuie sã facem totul, pentru a rezolva aceastã problemã”, a spus medicul Lucia Rotaru Ciupilan, managerul spitalului municipal „Dimitrie Castroian” Husi.

„Vom depune toate eforturile, pentru a gãsi o rezolvare în acest caz!”

De altfel, medicul anestezist Livia Rotaru, un specialist reputat al spitalului husean, a anuntat cã, dacã va fi în localitate, va fi prezentã la spital, ori de câte ori este nevoie, chiar dacã îsi va întrerupe concediul. „Într-adevãr, doamna Livia Rotaru a spus cã putem sã o sunãm, pentru a veni sã ne ajute, în caz de urgente. A înteles situatia si, dacã se vor ivi evenimente, iar dumneaei va fi în Husi, va veni la spital. Dar nu se poate sã rãmânem doar cu un singur om, un singur anestezist. Vom depune toate eforturile, pentru a gãsi o rezolvare în acest caz!”, a mai spus medicul Lucia Rotaru Ciupilan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.