Spitalul Husi pune batista pe tambal în cazul Bianu

Conducerea spitalului Husi, reactie surprinzãtoare în urma ultimului scandal în care a fost implicatã pediatra Bianu!

REACTIE… Dupã cinci zile de la evenimentul care a tensionat din nou atmosfera în sectia de Pediatrie a spitalului Husi, în urma cãruia o mamã, cu un copil de 2 ani, a fost nevoitã, spune ea, sã facã scandal, pentru ca pediatra Floreta Bianu sã o trimitã la un alt spital, de vreme ce la Husi, dupã douã zile de stat internatã, starea fetitei era din ce în ce mai rea, conducerea spitalului “Dimitrie Castroian” Husi a dat un comunicat de presã, pe marginea subiectului. Concluziile din comunicat însã sunt surprinzãtoare, întrucât pediatra Floreta Bianu, cunoscutã pentru problemele din activitatea sa, apare ca o victimã, permanent amenintatã de oameni rãu-intentionati, iar husenii care vin cu copiii în sectia de Pediatrie, drept… asupritori. Concret, în cazul petrecut, pe 30 ianuarie, mama fetitei de 2 ani, Alina Ciobotaru, a venit pusã pe scandal, “ca sã loveascã în doamna dr. Bianu Paraschiv Floreta si în institutia spitalului”. Cel putin, asa a concluzionat conducerea spitalului Husi!

“Referitor la incidentul din seara de 30.01.2015, din jurul orei 21,00, din Compartimentul Pediatrie al spitalului facem urmãtoarea comunicare: copilul Ciobotaru Iasmina Selena s-a prezentat la Spitalul Municipal HusI, în ziua de 29.01.2015, ora 11,30 întocmindu-se foaia de observatie CPU, examinatã pediatric de dr. Bianu Paraschiv Floreta. În ziua respectivã, medic de gardã a fost Cirimpei Victor, care s-a ocupat de copil. S-a decis internarea copilului în regim de spitalizare continuã, continuându-se monitorizarea si tratamentul, diagnosticul la internare find de <<SDR DISPEPTIC>>, iar la externare diagnosticul fiind de <<SDR FEBRIL, VÃRSÃTURI>>. Din foaia de observatie reiese cã, copilul a avut mai multe investigatii de laborator, a primit tratament cu perfuzii glucozã 5%, ser fiziologic 9%, solutie Ringer, intravenos, antibiotic (Cefort, Gentamicinã), antitermice, gesol, regim alimentar cu orez fiert si glucozã 50 gr/zi. Medicul de gardã, din data de 30.01.2015, respectiv doamna dr. Bianu Paraschiv Floreta, a apreciat necesarã dirijarea copilului cãtre SJU Vaslui, Sectia Pediatrie. Mama copilului nu a fost de acord cu plecarea la SJU Vaslui, dorind sã meargã la un spital din Iasi. Din discutiile purtate cu celelalte mãmici din compartiment, reiese cã mama Ciobanu a cerut telefonul unei alte mãmici, spunând cã vrea sã sune la presã, dupã care a început sã-i cearã socotealã doamnei doctor pentru actul medical pe care ea l-a considerat ca nefiind corect si pentru faptul cã doamna doctor nu tine cont de dorinta ei de a merge la Iasi si nu la Vaslui, provocând scandal. Doamna doctor Bianu Paraschiv Floreta, imediat dupã scandal, s-a retras în Camera de Gardã, a Compartimentului Pediatrie, mãmica a intrat peste doamna doctor, tipând. Între timp, a ajuns Ambulanta solicitatã pentru SJU Vaslui, iar la momentul plecãrii a returnat telefonul împrumutat, continuând sã comenteze”, se precizeazã în comunicatul de presã.

Managerul Lucia Rotaru: “I-am spus sã-si pãstreze calmul, sã cheme paza si sã sune la 112, sã cheme Politia”!

“Am fost sunatã de doamna dr. Bianu Paraschiv Floreta, imediat dupã scandal, i-am spus sã-si pãstreze calmul, sã cheme paza si sã sune la 112, sã cheme Politia si apoi am venit la spital. Când am ajuns, mama pleca, însotitã de asistenta de pe Ambulantã, fiind linistitã la momentul surprins de mine, având fetita în brate. În sectie, doamna doctor era rãvãsitã si a spus cã nu mai poate desfãsura activitatea medicalã în aceste conditii, cã este mereu amenintatã si cã nu se simte în sigurantã, anuntându-mã cã îsi ia concediul de odihnã aferent anului 2014, începând de luni, 2.02.2015, respectiv 31 de zile lucrãtoare. Am sunat la Politie, cerându-le sprijinul într-o astfel de situatie, acestia recomandându-mi sã fac plângere pentru cele solicitate. Întrucât în Compartimentul Pediatrie era liniste, dupã plecarea mãmicii Ciobanu, am hotãrât ca, a doua zi, sã dispunem o anchetã internã administrativã, sã anunt DSP Vaslui de incident si sã încerc organizarea serviciului medical în cadrul Compartimentului de Pediatrie. S-a constituit comisia de anchetã prin dispozitia nr. 32/31.01.2015. S-a vorbit la telefon cu doamna dr. Vlada Mihaela, solicitându-i ajutorul pentru un medic pediatru, care sã preia activitatea doamnei doctor Bianu Paraschiv Floreta. S-a dispus emiterea dispozitiei de numire ca si coordonator a Compartimentului Pediatrie a doamnei dr. Ursu Melania.

“Actul medical nu se poate presta sub presiune si amenintãri”!

“Personal, din tot ce am aflat din compartiment si din ceea ce s-a scris în presa localã, cred cã am fost în fata unui comportament exagerat al mamei, dacã nu chiar provocator, cu intentia de a înregistra conflictul provocat chiar de ea, pentru a-l face public, ca sã poatã lovi atât în doamna doctor Bianu-Paraschiv Floreta, cât si în institutia spitalului. Se impune înlocuirea, pentru o perioadã a doamnei doctor Bianu Paraschiv Floreta, care este suprasolicitatã si marcatã de evenimentele petrecute, pe de o parte, iar pe de altã parte revizuirea comportamentului apartinãtorilor care se adreseazã în compartimentul de Pediatrie, actul medical neputându-se presta sub presiune si amenintãri”, s-a conchis, în finalul comunicatului de presã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ